به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی پیش از ظهر امروز در حاشیه بازدید از بخش زاویه دزفول اظهار کرد: سیلاب امسال در تاریخ این کشور بی سابقه بود به همین دلیل شرایط تا حدودی متفاوت و همه مسئولان در استانها حضور پیدا میکنند تا ببینید چه کاری میتوانند انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه با وجود خشکسالیهای متعدد چند سال اخیر، وقوع این سیلاب در پیش بینیهای قبلی دیده نشده بود، افزود: بارش نزولات آسمانی این بار نسبت به سنوات قبلی غیر متعارف بود.
لاریجانی با اشاره به حجم غیر متعارف بارشها در این حوضه آبی تصریح کرد: پیش بینیهای اصلی بر اساس شرایط نرمال بود ولی امسال قدری متفاوت شده که همه تلاش میکنیم تا با همین سیل بندها از بروز خسارتها جلوگیری کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حالا اینکه سیل بندها به صورت سنگ چین و دانه بندی شده باشد، کمی زمان بر است ولی اکنون فوریت کار ایجاب میکند که تا حد ممکن از بروز خسارت جلوگیری کنیم.
لاریجانی عنوان کرد: اگر خسارتی به کشاورزان و دامداران وارد شود، حتماً آن را جبران میکنیم چون مردم به طور ناگهانی با سیلاب دچار مشکل شدهاند.
وی بیان کرد: یا باید آب را نگهداری کنیم که سد آسیب می بیند و در نهایت عارضه وسیعتری برای مردم بروز خواهد کرد و شهرها را از بین میبرد ولی اگر رهاسازی آب با مدیریت انجام و در دشت پخش شود فقط کشتزارها را از بین میبرد. طبیعتاً با افزایش حجم آب به کشت کشاورزان لطمه وارد میشود ولی در مقابل تصمیم گیری لازم برای جبران خسارت وارد به کشت یا اراضی کشاورزان انجام میشود.
لاریجانی با تأکید بر اینکه نباید نگران جبران خسارت باشند، خبر داد: برای ادامه به دلیل احتمال استمرار این ترسالیها مباحثی در خصوص فراهم شدن تمهیدات به منظور ساخت سد، کاهش حجم آب ورودی و نگهداشت آن پشت سدها و همچنین ساخت اصولیتر سیل بندها را دنبال خواهیم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید از این شرایط اضطراری به شکلی عبور کنیم که این حجم آب خسارت کمتری به شهرها و مردم وارد کند؛ در مرحله بعدی باید برنامههای بلندمدت و میان مدت را دنبال کنیم.
لاریجانی یادآور شد: برای طرح افزایش ارتفاع سد دز مدتها فکر و بررسیهای آن نیز از نظر فنی انجام شده که باید ضمن تأمین منابع جزو اولویتهای ستاد بحران قرار بگیرد.
نظر شما