به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم اکبر نبوی، مجری برنامه ضمن تشکر از حاضرین که برای تشییع پیکر مرحوم ملاقلیپور آمده بودند، گفت : "شما امروز اینجا میزبان هستید."
در ادامه مجید مجیدی، کارگردان سینما با اظهار تاسف از این ضایعه دردناک، عنوان کرد : "برای من خیلی سخت و ناگوار است از هنرمندی صحبت کنم که سال های عمر خود را در جهت اعتلای سینمای ارزشمند دفاع مقدس گذاشت و صادقانه در این راه تلاش کرد. رسول، امروز از میان ما رفت ولی قطعا آثار و کارهای متعهد او چراغ راه سینمای ارزشمند ما باقی خواهند ماند."
وی ادامه داد : "انگار همین دیروز یا چند ساعت پیش بود که با تعدادی از هنرمندان انقلاب، در مکان حوزه هنری با هم پیمان بستیم در جهت سینمای متعهد و آرمانی انقلاب تلاش کنیم. او پای آرمانش ایستاد. امروز سینمای انقلاب یکی از استوانه های خود را از دست داد که پیدا کردن جایگزین برای آن دشوار است."
مجیدی با اشاره به سفر ملاقلی پور به کربلا، گفت : "رسول ما عازم کربلا بود. هفته گذشته به پابوس آقا اباعبدالله رفت؛ آرزو داشت فیلمی درباره عاشورا بسازد. او به تعهد خود عمل کرد و رفت تا آغاز کند. ما که باقی مانده ایم باید پیام و مسیر او را ادامه دهیم و پرچم ابا عبدالله را بر فراز سینمای متعهدانه خودمان برافراشته کنیم."
او افزود: "روزی که قرار بود او به تهران بیاید، می خواست فردایش به کربلا برود. امروز او مسافر کربلا است. در آستانه اربعین، رسول پرواز خواهد کرد و به کربلا می رود. امروز آمده ایم مسافر خودمان را بدرقه کنیم."
محمد رضا شرف الدین، مدیر انجمن انقلاب و دفاع مقدس در ادامه این مراسم گفت: "ما قرار بود امروز کربلا باشیم. دوشنبه بعد از ظهر با حالی عجیب به من زنگ زد و گفت، این ویزای ما چی شد؟ مگر قرار نیست ما برویم کربلا؟ او خوش رفت. نمی دانم چه بگویم."
در ادامه منوچهر محمدی تهیه کننده فیلم "میم مثل مادر" و یکی از دوستان نزدیک ملاقلیپور درباره آخرین فیلم او گفت : "در سینما کم پیش می آید کارگردانی اولین فیلمش "نینوا" و آخرینش "کربلا" باشد . 22 بهمن ماه رفتیم کربلا که مقدمات ساخت فیلم را مهیا کینم. او در این سفر حال عجیبی داشت. در چند روز اخیر هم در حال مقدمات سفر بعدی خود بودیم. دوشنبه به او زنگ زدم و گفتم، ممکن است هر لحظه کار سفرمان جور شود و برویم. آماده ای؟ او پاسخ داد یک ساک کوچک دستم است؛ هر وقت بگویی می آیم. قرار بود دیروز به کربلا برویم و امروز آنجا باشیم. او با پای دل رفت."
علی شادمان بازیگر خردسال فیلم "میم مثل مادر"، گریه کنان درباره ملاقلیپور، گفت: "عمو رسول خوب تنهایمان گذاشت. او زود رفت. عمو رسول هیچ وقت از یاد من بیرون نمی رود. تنها چیزی که من را آرام می کند یکی از سکانس های "میم مثل مادر" است که او در گوشم گفت، من این فیلم را برای فاطمه زهرا می سازم، شاید سال بعد من را نبینی."
حجت الاسلام مطلب، امام جماعت مسجد ابوذر درباره وی عنوان کرد: "ایشان قرار بود به کربلا بروند، اما پایش از همه جلوتر به آنجا رسید. یاد این عزیز از دست رفته برای همه ما گرامی است."
رضا میرکریمی، مدیرعامل خانه سینما نیز ضمن تسلیت از طرف جامعه سینمایی، گفت: "من این اواخر ارتباط نزدیکی با ملاقلیپور داشتم. حس تنهایی و شوق رفتن را در او می دیدم. به رسول می گویم، زیارتت قبول. تو به آرزویت رسیدی."
معصومه ملاقلیپور دختر مرحوم ملاقلیپور، گفت: "دیروز آقای نبوی به من گفت باید امروز در این مراسم صحبت کنم، اما من قبول نکردم. دیشب پدرم به خوابم آمد و من را دعوا کرد. تنها می توانم بگویم پدرم زنده است."
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، ملاقلی پور را تابلو صداقت دانست و افزود: "او روحی لطیف داشت و توانست تابلویی صادقانه از رزمندگان دفاع مقدس به نمایش بگذارد. او واقعا مسافر کربلا بود. خیلی ها جسمشان به کربلا رسید، اما روحشان نرسید. اما رسول هم جسمش و هم روحش به کربلا رسید."
مهندس جعفری جلوه، معاون سینمایی وزارت ارشاد درباره شخصیت این هنرمند، بیان کرد: "رسول یک عاشورایی تمام عیار بود. همه عمر او در عاشورا گذشت. او با نینوا به عرصه سینما و کربلا رفت و در هشت سال دفاع مقدس با حضورش راوی عشق بود. او روح سینما را ترجمه کرد."
وزیر ارشاد در ابتدا پس از قرائت پیام رئیس جمهوری به مناسبت در گذشت ملا قلی پور، گفت: "اگر چشم دل را باز کنیم. روح رسول را در فراز این جمع و بالای پیکر بی جانش می بینیم. او حتی زیر لب آیه ای را که در "میم مثل مادر" بود، تلاوت می کند. امسال سال رسول الله بود و رسول ما در سال او در جوار قرب خداوندی جای گرفت."
وی افزود: "همیشه شاهد بوده ایم درافرادی که صفا و صداقت وجود دارد، رفتن معناداری نیز هست. او با نینوا و بلم به سوی ساحل رفت و در آثارش غیرت یک جوانمرد را به تصویر کشید. او برای جنگ کردن به جبهه رفت، اما دید دوربین هم لازم است. او در کنار آثار دفاع مقدس، فیلم های اجتماعی هم داشت که حاوی لطایف انسانی و تسلیم دربرابر تقدیر بود. همین تسلیم گواه این است که رسول امروز جایگاه خود را دارد."
در پایان این مراسم علی ملاقلیپور، پسر مرحوم ملاقلیپور با تشکر از حاضرین در مراسم گفت: "خدا نکند انسان لباس مشکی بپوشد. این لحظه احساس می کند آسمان به پایین آمده است. اما شاید آسمان آمده پدر من را به بالا ببرد. شاید فکر کنم سایه اش از سر من کم شده، اما وقتی بالا می رود سایه اش بزرگتر می شود."
او ضمن تشکر از رسول احدی، فیلمبردار آثار ملاقلیپور که هنگام مرگ در کنار او بود، عنوان کرد: "وقتی او را دیدم دوربین پدرم را به من داد و گفت این اسلحه پدرت بود. آن را نگه دار و سعی کن جای خالی او را پر کنی، اما می دانم که نمی توانم جای او باشم." پسر مرحوم ملاقلیپور با اشاره به فیلم "مزرعه پدری" افزود: "وقتی می خواست فیلم هایش را بسازد دوست داشت تمام فرمانده های که در جبهه دیده، به نوعی دیده شوند، مانند شهید باکری و... حالا که رفته فکر می کنم فرمانده سینمای جنگ بوده."
در پایان این مراسم پیکر رسول ملاقلیپور با همراهی شرکت کنندگان در مراسم به سمت بهشت زهرا تشییع شد تا در قطعه 224، ردیف 55، شماره 35 به خاک سپرده شود.
نظر شما