به گزارش خبرگزاری مهر ، آیت الله هاشمی شاهرودی افزود : نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران تلفیقی از چارچوب های مبانی اسلامی در امر قضاوت با روشهای مدرن روز است .
وی تصریح کرد : نظام قضایی ایران می تواند الگوی قضایی مدرن و کارآمدی برای دیگر کشورها باشد .
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اسلامی بودن دادگاههای ایران افزود : حتی برای اقلیت های دینی در دادگاههای عمومی ، طبق احوال شخصیه افراد قضاوت می شود .
آیت الله هاشمی شاهرودی در ابتدای این دیدار با رئیس دیوانعالی اندونزی حادثه سقوط هواپیما و زلزله اخیر در اندونزی و کشته شدن شماری از مردم این کشور را به وی و دولت اندونزی تسلیت گفت .
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه مردم و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران برای مسلمانان جهان احترام زیادی قائل هستند گسترش روابط دو جانبه در بخش های مختلف از جمله بخش حقوقی و قضایی دو کشور را خواستار شد .
آیت الله شاهرودی افزود: رشد و توسعه کشور اندونزی با بیش از دویست و بیست میلیون جمعیت به نفع جهان اسلام است .
رئیس قوه قضائیه در ادامه با تشریح اهداف و وظایف قوه قضائیه ، اجرای عدالت را از اهداف مهم این دستگاه دانست وافزود : دادستانی کل کشور ، سازمان بازرسی ، دیوان عدالت اداری ، سازمان زندانهای کشور و سازمان قضایی نیروهای مسلح زیر نظر قوه قضائیه بوده و از استقلال کامل برخوردارند .
در این دیدار همچنین آیت الله مفید رئیس دیوانعالی کشور با تشریح ساختار و کارکردهای این دیوان تشکیلات قضایی ایران را اسلامی و برگرفته از قرآن کریم دانست .
وی افزود : اگر حقی بر خلاف شرع و قانون صادر شود اختیار نقض آن حکم به رئیس قوه قضائیه داده شده است .
پرفسور باقرمنان رئیس دیوانعالی اندونزی نیز در این دیدار با اشاره به ساختار دیوان و دستگاه قضایی اندونزی گفت : این دیوان در کشور اندونزی از سایر قوا جداست و طبق قانون اساسی رئیس دیوان عالی کشور ، از میان قضات دیوان انتخاب شده و رئیس جمهور حکم آن رامی دهد .
منان افزود : در کشور ما سازمان قضایی نیروهای مسلح زیر نظر دیوان عالی کشور است ضمن اینکه علاوه بر دادگاههای عمومی ، دادگاههای شرعی نیز وجود دارد .
رئیس دیوان عالی اندونزی همچنین از پیشنهاد رئیس قوه قضائیه ایران برای تشکیل شوراهای قضایی کشورهای اسلامی استقبال کرد و آنرا برای گسترش روابط میان دو کشور ایران و اندونزی مفید دانست .
نظر شما