به گزارش خبرگزاری مهر، وحید فرجی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: استقبال از رویدادها بیش از حد انتظار بوده است.
وی افزود: در ابتدا شهرستانهای فارس ۲۷۷ برنامه پیش بینی کرده بودند که به نظر میرسد با توجه به استقبال صورت گرفته این آمار در طول اجرا به نحو قابل توجهی افزایش داشته است.
دبیر اجرایی هفته هنر انقلاب اسلامی فارس ادامه داد: اهتمام جدی نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، استانداری فارس علی الخصوص معاونت سیاسی اجتماعی و اداره کل امور فرهنگی اجتماعی و دستگاههای عضو ستاد استان جای تقدیر فراوان دارد
وی گفت: توجه جدی ائمه جمعه سراسر استان، فرمانداران در جایگاه ریاست ستادهای شهرستانی و رؤسای ادارات تبلیغات اسلامی در مقام دبیران ستادهای شهرستانی از جمله دلایل این موفقیت بوده است.
فرجی از همکاری کانونهای بسیج هنرمندان به عنوان دبیران اجرایی ستادهای شهرستانی تقدیر کرد و گفت: نظم و توجه ستادهای شهرستانی امسال به مراتب چشمگیرتر از سالهای گذشته بوده و جای تقدیر دارد.
وی تصریح کرد: توجه ویژه ستاد استان و ستادهای شهرستانی به شعار امسال استان فارس یعنی نقش هنر در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی جای تقدیر و تشکر دارد.
دبیر اجرایی هفته هنر انقلاب اسلامی فارس گفت: امیدواریم این تلاش تا پایان نیز به همین کیفیت ادامه داشته باشد و در مراسم اختتامیه که دوشنبه ۲۶ در سینما فرهنگ واقع در مرکز اسناد برگزار میشود نیز شاهد پایانی خوش برای این تلاشها باشیم.
وی در پایان اظهار داشت: امیدواریم در پایان این هفته فرصتی جدی داشته باشیم تا از ستادهای برتر تقدیر کنیم و گزارش جامع فعالیتهای این هفته نتیجهای آبرومند برای استان در بر داشته باشد.
تعریف هنر انقلاب اسلامی میتواند مسیر ما را در گام دوم انقلاب اسلامی آماده کند
کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس به تحلیل جریان هنر انقلاب اسلامی پرداخت.
مهدی پارسایی با اشاره به ریشههای هنر انقلاب اسلامی اظهار داشت: در نگاه نخست بایستی بدانیم هنر انقلاب اسلامی چه نیست تا به هستی آن پی ببریم.
وی افزود: پس از گذشت چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی یکی از مسائل مهم مبتلابه ما جامعه فرهنگی و هنری ما ارائه ی تعریفی جامع و مانع از هنر در انقلاب اسلامی و هنر انقلاب اسلامی است. این مساله میتواند مسیر آینده را در گام دوم انقلاب اسلامی آماده کند.
کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس گفت: تلاشها در گذشته تلاش فردی بوده و منجر به تولید آثار جامع نشده است. البته ابتدا باید مرزبندیها را در تعریف مشخص کرد. باید ببینیم مرزبندیهای این هنر چیست؟
وی در تشریح پیشینه این بحث گفت: در گذشته ما به هنر دینی توجه داشتیم که گسترهای وسیع در طول تاریخ را در بر میگرفت. ادیان مختلف هر کدام دستگاه هنری خاص خویش را داشتهاند که بسیار وسیع است و طبعاً تعریف ما از هنر انقلاب اسلامی این نوع هنر نیست.
مهندس پارسایی ادامه داد: مساله دیگر هنر اسلامی است که در دایره زمان و مکان، بعد از بعثت نبی مکرم "صلی الله علیه و آله و سلم" آغاز شده و تمدنهای موجود با آثار متعدد به این امر آغشته اند و جامعه ایرانی هم آثار بزرگی در این زمینه دارند
وی گفت: هنر انقلابی مساله دیگر است که پس از انقلاب فرانسه شکل میگیرد و همراهی هنرمندان با انقلاب را در سرزمینهای مختلف شامل میشود.
کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس گفت: هنر انقلاب اسلامی تدقیق کردن است و محدود و مشخص کردن که از سمتی به هنر دینی و اسلامی و از سمتی به هنر انقلابی پهلو میزند
وی افزود: برای به دست آوردن تراز و خط کش باید ببینیم هنر همسو با آرمانهای انقلاب اسلامی و نگره های رهبران انقلاب اسلامی و مردمی که حضورشان منجر به این انقلاب شد چیست؟ این مساله باید شفاف شود چرا که با وجوه پیشین تفاوت و تمایز دارد
پارسایی پیرامون شناخت شاخصههای هنر انقلاب اسلامی تصریح کرد: یکی از راههایی که یک پژوهشگر در خوانش و فهم یک مکتب هنری از آن استمداد میطلبد انطباق دادن آثار هنری با چشم اندازهای رهبران آن جریان و مانیفست آن جریان است.
وی افزود: یکی از راهها رفتن به سراغ کلام حضرت امام "ره" و رهبری بزرگوار است که به هنر چه نگاهی داشته و چه مسالههایی مطرح میکنند. حضرت امام ره خود اهل هنرند و اشعار و نامهها پیداست که از هنر بهره مندند و علاوه بر سایر وجوه تسلط ایشان به هنر نیز به صورت عملی آشکار است.
کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس گفت: حضرت امام ره میفرمایند هنر باید موجب نهذیب نفس شود و مروج اخلاق باشد. بنا بر این دیگری هنر انقلاب اسلامی و مفهوم مقابل آن صرفاً هنر غربی نیست بلکه هنر غیر اخلاقی است.
وی افزود: بنا بر این، هنر انقلاب اسلامی باید هنر اخلاقی باشد و امروز هم یک بخش مهم هنر انقلاب اسلامی متخلق به حقیقت بودن آن است. علاوه بر آن، مفهوم دیگر این سخن آن است که هنر باید آموزنده باشد لذا به هنر برای هنر باور ندارد و این هم یک شاخصه دیگر است.
پارسایی بیان کرد: اصطلاح دیگری که در صحیفه دیده میشود شرافت داشتن هنر است و شرافت هنرمند راستین در گرو حضور او در صحنههای زنده جامعه از جمله دفاع مقدس و صحنههایی که بدنه جامعه با آن درگیر است. اینها تبیین کننده شاخصهای هنر انقلاب اسلامی و هنرمندی که میخواهد مقید باشد و سراغ آن برویم.
وی با اشاره به وضعیت هنر انقلاب اسلامی در فارس گفت: جمعیت هنرمندانی که در آغاز انقلاب اسلامی و دهه ۶۰ دور هم جمع میشوند تشکیل دهنده جامعه هنرمندان انقلابی هستند، در فارس هم چنین بوده است.
کارشناس مسئول آموزش پژوهش حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس گفت: حلقه نخست در انجمن شاعران انقلاب اسلامی است که مرحوم جمالی و دیگران هستند.
وی در پایان اظهار داشت: سردمدار شعر انقلاب اسلامی در کشور نیز مرحوم مردانی بوده است و علاوه بر حضور ملی برخی شهرستانها، حضور ملی افراد نیز قابل تأمل است. البته این حلقه در چهار دهه گذشته خیلی بسط پیدا کرده است.
نظر شما