به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای آئین اختتامیه مژگان والیپور مدیر نگارخانه والی و یکی از شش بانوی برگزارکننده نمایشگاه "هفت نگاه" در سخنانی از برگزاری این نمایشگاه به عنوان تجربهای موفق و بینظیر در عرصه هنرهای تجسمی ایران یاد کرد و گزارشی کوتاه از میزان فروش آثار ارائه کرد.
در ادامه محمدمهدی عسگرپور، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، پشت تریبون قرار گرفت و گفت: "اگر تا پیش از این از من درباره مهمترین رویداد عرصه هنرهای تجسمی سال میپرسیدند، بدون تردید برگزاری سمپوزیوم مجسمهسازی تهران را میگفتم. اما اکنون با اطمینان از نمایشگاه بزرگ هنرهای تجسمی به عنوان بزرگترین اتفاق سال در عرصه هنرهای تجسمی نام میبرم."
وی ادامه داد: "اگر اقتصاد هنر در دست دولت باشد، یک حاشیه امنیت کاذب برای هنرمندان ایجاد میشود و اگر دولت تمام امور را به عهده بگیرد، هنرمندان جایگاه واقعی خود را پیدا نمیکنند. توسعه فعالیتهایی شبیه نمایشگاه بزرگ هنرهای تجسمی راه برونرفت از فضای پر سوء تفاهم هنری است. مدیران و هنرمندان باید مراقب باشند در عرصه هنر به همدیگر نشانی غلط و نادرست ندهند. مطمئن باشید اثر وضعی این نمایشگاه در سالهای آینده در همه حوزههای هنری به ویژه آنها که گلخانهای عمل میکنند، دیده میشود."
در ادامه از سوی معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران شش لوح سپاس به خانمها مژگان والیپور مدیر نگارخانه والی، جواهریپور مدیر نگارخانه الهه، لیلی گلستان مدیر نگارخانه گلستان، آریا شکوهی اقبال مدیر نگارخانه آریا، فریال سلحشور مدیر نگارخانه دی و لیلا ثمری مدیر نگارخانه هفت ثمر اهدا شد.
سپس مهدی سحابی به عنوان هنرمندی که با فروش 9 بیشترین تعداد آثار فروخته شده را به نام خود ثبت کرد، در سخنانی به اهمیت اقتصاد هنر به ویژه در هنرهای تجسمی اشاره کرد و گفت: "برای ورود به بحث اقتصاد هنر اکراه وجود دارد و برخی تصور میکنند چون ذات هنر دارای قداست و ارزش است، نباید آن را به اقتصاد آلود. در حالی که آثار هنری هرگز از داشتن خریدار و اسپانسر و سفارش دهنده صدمه ندیده و بلکه از آن استفاده کردهاند."
ایران درودی به عنوان شرکتکننده پیشکسوت و صاحب گرانترین آثار موجود در نمایشگاه "هفت نگاه" با سپاس از همه خریداران و حاضران در سخنان کوتاهی گفت: "اقتصاد هنر در دست بخش خصوصی است و دولت میتواند در بخش تسهیل تحصیل دانشجویان، اعطاء بورس و آوردن استادان برجسته خارجی وارد عمل شود. هنرمندان جوان ما استحقاق آن را دارند که در بهترین دانشگاههای جهان درس بخوانند و پای درس استادان خارجی بنشینند."
غلامحسین نامی هم آخرین سخنران اختتامیه نمایشگاه بود. در نمایشگاه بزرگ هنرهای تجسمی "هفت نگاه" پس از سحابی، هنرمندانی چون داود منطق و مظلومیپور با هفت اثر و عادل یونسی و علی مشهدیالاصل با شش اثر موفقترین افراد از نظر فروش آثار بودند. ضمن اینکه هیچکدام از آثار 43 هنرمند نیز فروش نرفته بود. به گفته برگزارکنندگان نمایشگاه میزان فروش آثار رقمی بین 200 تا 250 میلیون تومان بوده است.
نظر شما