۲۷ فروردین ۱۳۹۸، ۱۴:۵۴

اهالی فرهنگ فارس مطرح کردند:

هنر انقلاب اسلامی فرصتی برای فهم ادبیات معاصر

هنر انقلاب اسلامی فرصتی برای فهم ادبیات معاصر

شیراز- اهالی فرهنگ و هنر فارس اعتقاد دارند که هنر انقلاب اسلامی فرصتی برای فهم عمیق از ادبیات معاصر فراهم کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک آهنگساز و مربی گروه کر و سرود اظهار داشت: هنر، حیاتی ترین و ضروری‌ترین شاخص زندگی انسان است و گستره‌ای بسیار وسیع و عمیق دارد.

بهزاد واحدی ضمن بیان این مطلب گفت: نظام اسلامی ما که بر اساس برداشتی نو و استوار بر دین، فرهنگی‌ترین انقلاب دنیا را به وجود آورد، نمی‌تواند اهمیت هنر را در گونه‌های مختلفش، نادیده بگیرد.

وی افزود: برای حفظ جامعیت نگرش دینی و تأسیس نظام اجتماعیِ استوار بر دین، هنر تأثیر بسیار مهمّی دارد و برای همین، تشویق هنرمندان متعهد جامعه و نیز پرورش هنرمند، اقدامی اساسی است.

این آهنگساز و مربی گروه کر و سرود ادامه داد: با آغاز انقلاب اسلامی و تقویت ارزش‌های دینی در جامعه، ریشه‌های مختلف هنری؛ سینما، تلویزیون و رادیو دگرگون شد و جلا و نقش دینی و مذهبی، به خود گرفت و هنرمندان واقعی و متعهد توانستند با تکیه به ارزش‌های انسانی و معنوی در شاخه‌های مختلف هنر آثار فاخر و ارزشمندی را خلق کنند.

وی تصریح کرد: دو اتفاق مهم در این راستا تأثیرات بسزایی داشت یکی انقلاب مردم در سال ٥٧ و دیگری حماسه دفاع مقدس که تا کنون می‌توان تأثیرات آنرا در اثار هنری دید.

واحدی افزود: انقلاب اسلامی تعریف جدیدی به هنر بخشید که این تعریف بازگشت هنر به معنای واقعی خود یعنی نیک مردی و انسان کامل است و در حقیقت انقلاب اسلامی هنر را به خاستگاه حقیقی خود بازگرداند.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: هنر و هنرمند در گام دوم انقلاب اسلامی نقش بسزایی در ارائه تصویر زیبا از افتخارات و سربلندی ملت ایران در ٤٠ سالگی انقلاب دارند و همچنین ایجاد انگیزه و نشاط در جامعه و ارائه مفاهیم و اصول ارزشی، انسانی در قالب هنر از اهداف اصلی آن است.

این طراح و کارگردان پیرامید اظهار داشت: با توجه به دسیسه‌های پی در پی دشمنان در اشکال مختلف به منظور ایجاد فضای یأس و ناامیدی در بین مردم این هنرمندان متعهد هستند که می‌توانند در رشته‌های مختلف هنری فضای امید و سربلندی در آینده را به تصویر بکشند و با همان ابزار هنری که دشمن سعی در ایجاد فضای ناامیدی دارد به مقابله با آن برخیزد، و به خصوص نسل جوان، نسل آینده ساز را تشویق و ترغیب به ادامه راه نماید.

وی ادامه داد: نسل جوان نیاز به هنر انگیزشی و نشاط انگیز دارد. آثار هنری در مسیر پیش رو می‌بایست ضمن تعهد به آرمان‌های معنوی و انسانی به روز و همتراز با آثار هنری غربی تولید شوند و سلیقه مخاطبی که همواره در معرض جنگ نرم و فرهنگی دشمن قرار دارد را در نظر بگیرد.

این آهنگساز و مربی پیرامید که گروه‌های سرود ١٥٠٠ نفری کشور در اردوهای ملی و آهنگساز و مربی گروه ١٣٥٧ نفری دانش آموزان فارس و… را در کارنامه دارد پیرامون وضعیت این رشته در استان اظهار داشت: تا قبل از آغاز مجدد تولید و ارائه موسیقی پاپ در کشور گروه‌های سرود و گروه‌های کُر بسیار مورد توجه قرار می‌گرفتند.

وی افزود: حتی صدا و سیما مدام در حال ضبط و پخش آثار بود اما با حضور موسیقی پاپ این هنر درخشان و انقلابی به شدت تحت تأثیر قرار گرفت که البته این امر به لحاظ نیاز مخاطب عام طبیعی است.

واحدی گفت: در حال حاضر متأسفانه هنرمندان این عرصه که همواره پیام آوران انقلاب بوده اند مورد بی مهری قرار گرفته اند و به جز مناسبت‌های خاص دیگر در صحنه حضور ندارند و تولیدات بیشتر مناسبتی است به جرأت می‌توان گفت تنها ارگانی که مدام در این رشته فعالیت دارد و جشنواره‌های منظم برگزار می‌کند آموزش و پرورش است.

وی گفت: لزوم برگزاری جشنواره‌های منظم، مداوم و بامحتوا، حمایت دستگاه‌های فرهنگی از جمله حوزه محترم هنری از هنرمندان این عرصه و برگزاری نشست‌های تخصصی و هم اندیشی کاملاً در احیای مجدد این هنر شاخص انقلابی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز می‌باشد تأثیر دارد.

این آهنگساز و مربی گروه کر و سرود در پایان اظهار داشت: شیراز و استان فارس همیشه در این عرصه به لحاظ حضور هنرمندان توانمند درخشیده است و با حمایت دستگاه‌های فرهنگی و استفاده از اندیشه‌های جدید و نو انشاالله بیش از پیش خواهد درخشید.

برای شناخت هنر انقلاب اسلامی باید انقلاب را شناخت

یک روزنامه نگار و فعال فرهنگی نیز اظهار داشت: برای شناخت هنر انقلاب اسلامی باید انقلاب را شناخت و ابعاد و اهداف انقلاب را تشریح و ترسیم کرد،

ابراهیم عباسی گفت: دانشگاه‌های معتبردنیا مطالعات گسترده‌ای بر روی انقلاب‌های صورت گرفته انجام داده اند که این نوع مطالعات بخصوص برای تبیین پیش برندگی انقلاب اسلامی در حوزه هنر ضرورت دارد.

وی افزود: هنر علاوه براشتراکات و حس زیباشناختی، عنوان کننده مفاهیم مشترک، باپیچیدگی های خاص خود و درعین حال ساده برای انتقال حس به مخاطب است و هنر درعین فردیت حاصل از اندیشه خالق و صاحب هنر، گویای پیام‌های مختلفی است

وی در ادامه اظهار داشت: با این مقدمه باید گفت انقلاب اسلامی صرفاً دارای ابعادسیاسی نبوده ونیست.جنبه‌های نرم و مفاهیم متعالی انقلاب می‌تواند در هنر متبلور گردد.

وی گفت: حب وطن، نوع دوستی، استکبارستیزی، دستگیری ازمحرومین و مستضعفین، توجه به پاکی و عفت در جامعه، ظلم ستیزی، عدالت اجتماعی و نفی طواغیت از جمله مفاهیم انقلاب اسلامی که می‌تواند در هنر متبلور شود

عباسی افزود: کانون خانواده، حلاوت خدمت به مردم، حفظ محیط زیست و بی نهایت مفاهیم دیگر نیز وجود دارد. در این میان نکته مهم آن است که این مفاهیم درانقلاب اسلامی و آموزه‌های رهبری انقلاب تبیین گردیده و درهنر انقلاب اسلامی به ندرت و در کمترین حالت متبلور شده است.

وی ادامه داد: موسیقی، تاتر، تجسمی، شعر، ادبیات، فیلم، مدیا، عکس و هزاران جلوه هنر در عصر معاصر بایددرخدمت انتقال فرهنگ انقلاب قرار می‌گرفت تا در پدیده انتقال نسلی انقلاب اسلامی را با همه اجزا و متعلقاتش به نسل‌های آینده منتقل کند. دراین زمینه توفیقاتی داشته ایم اما با قله و ایده آل فاصله زیادی وجود دارد.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد: اگر همه چهل سال انقلاب اسلامی گام اول برداشته شده باشد پس در نتیجه گام دوم به مراتب عظیم‌تر و بزرگ تراست. در چرایی این بزرگی همین بس که چهل سال اول هزینه‌ها و جانها و همه آن چیزی که مردم وکشور هزینه کرده تا به اهداف انقلاب یعنی استقلال آزادی جمهوری اسلامی برسد، همگی دریک گام تعریف شده است.

این روزنامه نگار و فعال فرهنگی گفت: گام دوم خطیر ومهم است چرا که عقلانیت و هنر باید دست در دست هم برای تحقق این گام عظیم حرکت کند. گام دوم در حالی برداشته می‌شود که چهل سال تجربه، داشته‌ها و اندوخته‌های مقاومت، مدیریت، جهاد، اشتباهات و موفقیت‌ها درپشت دست داریم.

وی افزود: هنر باید بتواند درانتقال نسلی و توصیف داشته‌ها و عمل بعنوان رسانه پیشگام باشد. در رسانه، هنرانقلابی هنوز متولد نشده است، رسانه بزرگترین رکن در گام دوم است که باید رسانای مفاهیم و هنر انقلابی باشد، رسانه باید به شکوفایی برسد و با پرهیزاز تقلیدها و.کلیشه‌ها راهی نو و همراه با تحول انقلابی درپیش گیرد.

عباسی تصریح کرد: مشکل این است که برخی به دلایلی در سالهای گذشته ازرسانه هراسان بوده اند و رسانه را فقط در حد گزارشگر مسئولین پذیرفته اند، درحالی که رسانه هنرمند باید اهداف انقلاب اسلامی را در موضوعات مختلف پیگیری کند

وی در پایان اظهار داشت: به عنوان مثال موضوع کار و تلاش برای تحقق استقلال یک موضوع محوری است و رسانه باید در فرهنگ سازی با کمک گرفتن از هنر انقلاب اسلامی توفیقات زیادی کسب کند

بخشی از تاریخ هنر معاصر ایران، مدیون هنر و هنرمندان انقلاب اسلامی است

یک کاریکاتوریست نیز اظهار داشت: بخشی از تاریخ هنر معاصر ایران بدون شک مدیون هنر و هنرمندان انقلاب اسلامی ست.

محمد جواد (سلمان) زارع مهذبیه ضمن بیان این مطلب گفت: از نظر بنده مهمترین عامل در شکل گیری و تولید آثار هنری در فرهنگ‌های سنتی (دینی، آئینی) بحث گنجاندن معنا و توجه به محتوای اثر هنری ست.

وی افزود: با توجه به شیوه آموزش در دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌ها که با رویکردی مدرن که دقیقاً نقطه مقابل نگرش سنتی ست به مباحث هنر و آموزش توجه می‌شود و طیف وسیعی از هنرمندان آینده را با این نگرش تربیت می‌کنند.

این کاریکاتوریست ادامه داد: هنر انقلاب اسلامی همزمان با انقلاب ایران شکل گرفت و بلافاصله وارد اتمسفر دفاع مقدس شد که در همان زمان از محتوای مستقیم و اتمسفر موجود برای استفاده در خلق اثر بهره می‌برد.

وی تصریح کرد: امروزه بعد از گذشتن از آن فضا که منجر به تولید محتوای لازم برای خلق آثار بود و اتفاقات که کل کشور را تحت تأثیر خود داشت خبری نیست و نگاه و سلایق سیاسی مختلف در کشور سمت و سوی متفاوتی گرفته

زارع مهذبیه تصریح کرد: به همین علت شاید نتوان امروزه تأثیر هنر انقلاب اسلامی را در هنر معاصر ایران مورد ارزیابی قرار داد البته از این نکته مهم نباید چشم پوشی کرد که بخشی از تاریخ هنر معاصر ایران بدون شک مدیون هنر و هنرمندان انقلاب اسلامی ست.

وی با اشاره به راهکارهای اعتلای هنر انقلاب اسلامی گفت: بحث امروز بحث محتوا و محتوا سازی ست به عقیده بنده محتوا بسیاری به نسبت گذشته وجود دارد اما محتواسازی و ایجاد اتمسفر که باید توسط متولیان فرهنگ کشور بوجود آید اولاً دچار چند صدایی و بی هدفی ست دوماً در سطح بسیار فاجعه باری ست.

این کاریکاتوریست در تشریح سخن خویش اشاره کرد: شما اگر همین امروز از متولیان فرهنگ استان گزارش عملکرد سال ۹۷ را دریافت کنید متوجه می‌شوید یا برنامه‌های اجرایی آنها کپی دسته چندم از برنامه‌های سال‌های گذشته است و در تأثیرگذاری در فرهنگ جامعه دچار ناتوانی شده است.

وی افزود: بنظر بنده برای تأثیرگذاری هنر بخصوص هنر انقلاب اسلامی باید محتواسازی کرد و از محتوای ساخته شده حمایت و پشتیبانی کرد پس از آن هم در تولید ایده و هم در اجرا کار را بدست هنرمندان کارآمد و تأثیرگذار و خلاق سپرد تا به مرور زمان شاهد تأثیرات این فرهنگ در جامعه بود.

زارع مهذبیه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره گام دوم اظهار داشت: این بیانات حامل نکات و یا شاید بهتر است عرض کنم محتوایی آماده و قابل ارائه برای همه ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ست.

وی تصریح کرد: در نگرش ایشان در خصوص فرهنگ دو توصیه مهم دیده می‌شود که در چهل سال اول هم به چشم می‌خورد توصیه به معنویت، اخلاق و سبک زندگی که بسیار گسترده است.

این هنرمند عرصه هنرهای تجسمی اظهار داشت: توجه به این موضوعات که در عنوان یک کلمه است اما در بسط و گسترش زیرشاخه‌های بسیار زیادی را به خود متصل کرده است می‌تواند بعنوان هماهنگ کننده اجزای فرهنگی جامعه از محتوا گرفته تا ساخت و تزریق آن را در جامعه به عهده بگیرد.

وی افزود: گسترش و توسعه این نکات در قالب‌های مختلف می‌تواند همان اتمسفر لازم برای خلق اثر هنری را در فرهنگ جامعه بوجود آورد این موضوعات همان ارزش‌هایی ست که به زندگی انسان معنا می بخشد دلیل زنده شدن فرهنگ در جامعه انسانی واقعی ست

زارع مهذبیه ادامه داد: در نقطه مقابل نگرش استبدادی با تضعیف و از بین بردن این موضوعات جایگاه انسان را به سمت پوچی و بی هدفی برد نگرش ایشان به موضوعات عنوان شده می‌تواند نقطه عطفی برای هماهنگی و هدف گذاری آینده جامعه فرهنگی ایران اسلامی باشد.

هنر انقلاب اسلامی فرصتِ فهم عمیق ادبیات معاصر را فراهم کرده است

یک شاعر آئینی و ذاکر اهل بیت (ع) اظهار داشت: هنر انقلاب اسلامی تأثیر شگرفی بر فرهنگ عمومی روزگار ما گذاشته است.

روح الله قناعتیان ضمن بیان این مطلب گفت: هنر انقلاب اسلامی باعث پویایی، دگردیسی، و فرصتِ فهم عمیق در ادبیات معاصر شده است

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره گام دوم که طی بیانیه‌ای در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی صادر شد، اظهار داشت: پر واضح است که هنرانقلاب اسلامی می‌تواند پیام انقلاب را به نحو احسن، اسرع و اوسع به قلب عالم انتقال دهد

این شاعر آئینی و ذاکر اهل بیت (ع) پیرامون وضعیت ادبیات آئینی و ارزشی اظهار داشت: شعر ارزشی و آئینی در چارچوب گفتمان انقلاب به سبکی نو و جذاب می‌تواند مصدر انتقال بیشتر ِ مفاهیم و آمیزه‌های دینی در بطن جامعه و استان اشراقی ما باشد

وی با اشاره به اینکه ادبیات آئینی و ارزشی فرازی درخشان از ادبیات روزگار ماست که در عصر انقلاب اسلامی به اوج‌های چشمگیری دست یافته است افزود: برای اعتلای ادبیات آئینی و ارزشی باید با مدیریت کارآمد و تلاش و توجه مضاعف همت گماشت.

کد خبر 4592701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha