به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلیطاهر پیش از ظهر چهارشنبه در دومین همایش بینالمللی «ابن هیثم و نور» بیان داشت: دانشگاه شهید باهنر با بیش از ۱۵ هزار دانشجو بزرگترین دانشگاه جنوبشرق کشور محسوب میشود و مفتخر به برگزاری همایشهای مختلفی است.
وی در خصوص زندگینامه و کارهای دانشمند بزرگ ایران گفت: ابن هیثم دانشمند برجسته و محقق بی نظیری است که سبک بیانش روشن و بی شبه است.
طاهر یادآور شد: نام مستعار وی، بطلمیوس دوم یا به زبانی ساده فیزیکدان سدههای میانه؛ در میان اروپاییان است. ابن هیثم تفاسیر روشنگری در آثار ارسطو، بطلمیوس و اقلیدس، ریاضیدان یونانی دارد. هرچند که او در بصره متولد شده اما عمدتاً در قاهرهٔ مصر زندگی کرده و در همانجا در سن ۷۶ سالگی درگذشت.
وی گفت: ابن هیثم نخستین دانشمند در عصر خود بود که برای بررسی تئوریهای خود، از شواهد عملی استفاده میکرد؛ چرا که در آن دوران فیزیک همانند علم فلسفه با تجربهٔ عملی همراه نبود. وی نخستین دانشمندی بود که ضرورت وجود شواهد تجربی برای پذیرش یک تئوری را عنوان کرد.
رئیس دانشگاه باهنر کرمان تصریح کرد: ابن هیثم فیزیکدان؛ ستارهشناس و اولین دانشمند فیزیک نور در جهان بود که در زمینه شناخت نور و قانونهای شکست و بازتاب آن نقش مهمی ایفا کرده و علاوه بر آن در رشتههای نجومشناسی منطق و ادبیات پزشکی و موسیقی نیز در دنیای اسلام مشهور است.
طاهر گفت: بر اساس تحقیقات پژوهشگر مشهور هندی ابن هیثم در بکارگیری روشهای علمی تبحر داشت و شخصیت وی از سه جهت شخصیت، روش علمی و نظریات اسلام شناسی برجسته است.
طاهر یادآور شد: وی در ارتباط با قوانین شکست نور؛ بررسی سایهها؛ رنگینکمان؛ خوشیدگرفتگی و ماه گرفتگی نیز دانشمند بودند.
طاهر گفت: ابن هیثم اولین دانشمند فیزیک نور جهان است و یک دهانه آتشفشانی در ماه، به نام Alhazen نام لاتین ابن هیثم نامگذاری شدهاست.
نظر شما