خبرگزاری مهر _گروه سیاست: انتصاب سخنگو، معاون امور مجلس و دستیار ویژه در وزارت امور خارجه، سفر وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه و ترکیه و دیدارهای متعدد وی با مقامات عالی رتبه این دو کشور، اظهار نظر جنجالی سفیر فرانسه در آمریکا و واکنش قاطع ایران به آن، نامه ظریف به همتایان خود در کشورهای مختلف و موارد دیگری از این دست، نشان از این داشت که هفتهای پُر ترافیک را در هفتهای که گذشت در حوزه سیاست خارجی کشور پشت سر گذاشتیم.
ظریف در دیدارهای خود با مقامات عالی رتبه سوریه و ترکیه بر چند موضوع اصلی تاکید داشت که از جمله آنها پیشبرد سیاستهای مشترک منطقهای سه کشور در موضوع تثبیت روند صلح و ثبات در سوریه به کمک روسیه و سازمان ملل متحد و گسترش روابط تجاری دوجانبه و افزایش همکاریها در حوزههای مختلف بود.
این هفته هم در حوزه سیاست خارجی تحولات بسیاری را شاهد بودیم و اتفاقات مختلفی حادث شد که هریک از آنها اجزای یک کل واحد هستند که میتوانند در کنار هم مجموعه اقدامات دستگاه دیپلماسی را تشکیل دهند و نقطه اشتراک آنها هم حرکت به سمت تأمین حداکثر منافع ملی است.
امروز شرایط عرصه بینالملل به نحوی است که کارشناسان از آن به عنوان دوران گذار یاد میکنند، یعنی برههای حساس که تحولات منطقهای و بینالمللی در آن بسیار سریع و غیرقابل پیشبینی است و قدرتهای مختلف هریک در راستای نیل به اهداف مشخصی در تلاش هستند تا جایگاه بهتر و بالاتری در عرصه جهانی کسب کنند و در تعیین تحولات و معادلات بینالمللی سهم بیشتری داشته باشند.
مشروح اخبار سیاست خارجی در هفتهای که گذشت، به شرح زیر است:
«سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه شد
«سید عباس موسوی» که پیش از این عهده دار اداره دیپلماسی رسانهای وزارت امور خارجه بود از سوی محمدجواد ظریف به عنوان سخنگوی وزارت امور خارجه منصوب شد.
گفتنی است، «بهرام قاسمی» سخنگوی سابق وزارت امور خارجه اخیراً به عنوان سفیر جدید ایران در پاریس منصوب شده است.
«جابری انصاری» معاون امور مجلس و ایرانیان وزارت خارجه شد
حسین جابریانصاری از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به عنوان معاون امور مجلس و ایرانیان وزارت خارجه منصوب شد.
گفتنی است، پیش از این جابری انصاری دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی بود.
بر اساس این گزارش، «حسین پناهی آذر» معاون امور مجلس و ایرانیان وزارت خارجه بود که در حال حاضر عهدهدار معاونت اداری و مالی وزارت امور خارجه شده است.
جشن اعیاد شعبانیه در بلاروس برگزار شد
مصادف با اعیاد شعبانیه مراسم جشن میلاد حضرت امام حسین (ع)، حضرت ابوالفضل العباس (ع) و امام سجاد (ع) با حضور ارادتمندان به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام با همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران و انجمن اسلامی دانشجویان مقیم بلاروس در محل بیت الزهرا (س) مینسک برگزار شد.
ظریف «خاجی» را به عنوان دستیار ارشد خود در امور ویژه سیاسی منصوب کرد
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه طی حکمی علی اصغر خاجی را به عنوان دستیار ارشد خود در امور ویژه سیاسی منصوب کرد.
کارهای غلط با هزینه مردم آمریکا میکنند و انتظار نتایج متفاوت دارند
محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان طی مطلبی در فضای مجازی تاکید کرد: در موضوع درگیری در منطقه ما، مسأله پول نیست. دونالد ترامپ اعتراف کرد که ایالات متحده هفت تریلیون دلار در اینجا هزینه کرده و فقط اوضاع را بدتر کرده است.
نخستین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی برگزار شد
نخستین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال جاری، به ریاست غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه و با حضور دستگاههای مختلف برگزار شد.
ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی به پیشنهاد وزارت امور خارجه و مصوبه آذرماه سال ۶۰ هیئت دولت با هدف هماهنگ کردن سیاستها و روابط اقتصادی خارجی کشور با جهتگیری سیاست خارجی و به منظور انسجام و همدلی میان خط مشیها و عملکرد ارگانهای مختلف در روابط خارجی ایجاد شده است.
این ستاد که قدیمیترین ستاد اقتصادی در کشور است از سال ۶۰ تاکنون ۷۶۰ جلسه برگزار کرده است و جلسات آن به صورت یک هفته در میان با حضور معاونین وزرا برگزار میشود. ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی سال گذشته ۱۹ جلسه برگزار کرد.
اروپا در اجرای تعهداتش عقب است / تصور نکنند ایران منتظر آنها میماند
ظریف وزیر امور خارجه، در حاشیه مراسم رونمایی از سایت دیپلماسی اقتصادی با اشاره به اینکه اروپاییها بعد از خروج آمریکا از برجام تعهدات متعددی را مطرح کردند، اظهار داشت: برای شروع اجرای آن تعهدات نیاز بود که اینستکس را راه بیندازند و این یک اقدام مقدماتی است.
وزیر امور خارجه گفت: ما معتقدیم که حالا باید اروپاییها برای مدت زیادی تلاش و فعالیت کنند تا تعهداتشان را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه اروپاییها در اجرای تعهداتشان بسیار عقب هستند، تصریح کرد: آنها نباید این طور تصور کنند که جمهوری اسلامی ایران منتظر آنها میماند.
ظریف افزود: ما روابط بسیار خوبی با همسایگانمان داریم و ساز و کارهای مشابهی را با بسیاری از کشورها راه اندازی کردیم که عملیاتی شدند.
ظریف: تشکیل نهاد متناظر «اینستکس» را به اروپا اعلام کردهایم
«ویتوریو روساری پتروچلی» رئیس کمیسیون سیاست خارجی و مهاجرت مجلس سنای ایتالیا با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دیدار و در مورد موضوعات مورد علاقه فیمابین گفتگو کردند.
ظریف با اشاره به وجود روابطی قوی بین دو کشور در چهل سال گذشته، ابراز امیدواری کرد دولت ائتلافی کنونی ایتالیا روابط خوب اقتصادی خود با ایران را مانند گذشته ادامه دهد.
وی همچنین اظهار داشت: ایران نهاد متناظر «اینستکس» را ایجاد و تشکیل آن را به اتحادیه اروپا اعلام کرده است.
«پترو چلی» نیز سفر خود به ایران را دلیل وجود روابطی خوب بین دو کشور دانست و با اشاره به وجود روابط دیرینه و کهن بین دو کشور، خواستار حفظ و تعمیق آن شد و اعلام کرد: گروه دوستی و پارلمانی ایتالیا و ایران در مجلس سنای ایتالیا ایجاد شده است.
عراقچی: فرانسه فوراً شفاف سازی کند
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در فضای مجازی به اظهارات اخیر سفیر فرانسه در آمریکا واکنش نشان داد.
عراقچی در توییتی نوشت: «اگر توئیتهای ژرارد آرود موضع فرانسه است. ما با نقض عمده هدف و مقصود برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مواجهیم. پاریس باید فوراً شفاف سازی کند، در غیر این صورت ما اقدام لازم را به عمل میآوریم.»
سفیر جدید فرانسه رونوشت استوارنامه خود را تقدیم ظریف کرد
فیلیپ تیه بو، سفیر جدید جمهوری فرانسه در تهران در آغاز مأموریت خود در کشورمان بعدازظهر روز یکشنبه مورخ ۹۸/۱/۲۵ با ظریف، وزیر امور خارجه دیدار و رونوشت استوار نامه خود را تسلیم وی کرد.
ظریف در این دیدار ابتدا ضمن اشاره به روابط تاریخی و دراز مدت دو کشور و وجود نگرش مثبت مردم کشورمان در قبال فرانسه، خواستار رفع موانع موجود در روابط بین دو کشور با اتکا به دور اندیشی و خردمندی بین مقامات دو کشور شد. ایشان با اشاره به حضور گروهک تروریستی منافقین در خاک فرانسه آن را یکی از مشکلات موجود بین دو کشور دانست.
نشست هم اندیشی ظریف با فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس
نشست هم اندیشی محمد جواد ظریف و معاونین وزارت امور خارجه و فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس شورای اسلامی عصر امروز در وزارت امور خارجه برگزار شد.
واکنش تهران به ادعای پمپئو درباره دخالت در امور ونزوئلا
سید عباس موسوی گفت: آمریکای ترامپ میخواهد همچون قرن نوزدهم آمریکای لاتین را تبدیل به حیاط خلوت خود نماید، غافل از اینکه ملتهای جهان و آمریکای لاتین بیدار شده اند و چرخ زمان به عقب باز نمیگردد.
اقدام آمریکا منجر به افزایش فعالیتهای سپاه خواهد شد
محسن جلیلوند کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اقدام آمریکا در قرار دادن نام سپاه به عنوان سازمانی تروریستی، اظهار داشت: تصور آمریکا این بود که تحریمها اثر میکند و بحرانهای داخلی نظام را متزلزل میکند، اما این خواسته آنها نه تنها محقق نشد بلکه ایران همچنان در مسیر پیشرفت حرکت میکند.
وی ادامه داد: باید دید این نیروهای تندروی آمریکایی تا کجا میخواهند این قبیل سیاستها را دنبال کنند و اقدام بعدی آنها چیست.
ظریف: هیچ محدودیتی در غنیسازی اورانیوم نداریم؛ نه امروز نه ۲۰۲۵
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در واکنش به اظهارات سفیر فرانسه در آمریکا و محدودیت ایران در غنیسازی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «یادآوری برای سه شریک اروپایی ما در برجام؛ طبق NPT، برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل هیچ منعی برای غنیسازی ایران وجود ندارد؛ نه اکنون، نه در سال ۲۰۲۵ و نه پس از آن. برای شرکای اروپایی، خواندن سندی که آن را امضا کردند و قول دادند از آن دفاع کنند، میتواند مفید باشد.»
نماینده جدید دبیر کل سازمان ملل در امور عراق با ظریف دیدار کرد
«جنین هینس پلاسخارت»، نماینده جدید دبیر کل سازمان ملل در امور عراق صبح امروز (دوشنبه) با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
سفیر ایران در مسکو با سردار کمالی تلفنی گفتگو کرد
در راستای پیگیری وضعیت معافیت تحصیلی دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور، مهدی سنایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو طی گفتگوی تلفنی با سردار کمالی، رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح به تبادل نظر پرداخت.
رئیس جمهور در جریان اقدامات و عملکرد سازمان انرژی اتمی قرار گرفت
علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در دیدار با حسن روحانی رئیس جمهور، گزارش مبسوطی از عملکرد و فعالیتهای مجموعه سازمان انرژی اتمی ایران ارائه کرد.
معاون رئیس جمهور در همین زمینه با اشاره به اینکه دیدار وزرا و رؤسای دستگاهها با رئیس جمهور بصورت دورهای و منظم انجام میشود، اظهار داشت: آقای روحانی در این دیدار که به مناسبت فرارسیدن سال جدید و ایام شعبانیه انجام شد، با تخصیص وقتی مبسوط به تفصیل مطالب و موضوعات مطروحه در جریان فعالیتها و برنامههای مجموعه سازمان انرژی اتمی قرار گرفت.
ظریف با اساتید حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دیدار کرد
محمد جواد ظریف پیش از ظهر امروز در جمع دهها تن از اساتید و اعضای هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران حضور یافت.
در این نشست اساتید رشتههای حقوق، علوم سیاسی و روابط بین الملل دیدگاههای خود را در خصوص مهمترین مسائل سیاست و روابط خارجی کشور بیان و سوالاتی را مطرح کردند.
ظریف با بشار اسد دیدار میکند
ظریف در سفر یک روزه به دمشق به ترتیب با بشار اسد، ولید معلم و حموده صباغ، وزیر امور خارجه و رئیس مجلس سوریه دیدار و گفتگو خواهد کرد.
وزیر امور خارجه و هیأت همراه پس از دیدار با مقامات ارشد سوری، به ترکیه سفر خواهد کرد. این سفر، ده روز قبل از برگزاری نشست آستانه صورت میگیرد.
این در حالی که روزهای اخیر گروههای تروریستی تکفیری در منطقه ادلب به طور مکرر توافقهای آستانه و به ویژه آتش بس در منطقه شمال سوریه را نقض میکنند. حملات مکرر خمپارهای تروریستها به شهر حلب نیز از جمله این کارشکنیها است.
این مساله، ترکیه را به عنوان یکی از کشورهای ضامن در روند آستانه در تنگنا قرار میدهد. ناظران در سوریه سفر ظریف به دمشق را در مسیر هماهنگی ایران و سوریه در مرحله پسا داعش ارزیابی میکنند. آنها همچنین هماهنگی تهران و دمشق در مقابله با مجازات ظالمانه اقتصادی آمریکا علیه سوریه را ضروری میبینند.
واکنش ظریف به آتش سوزی کلیسای نوتردام پاریس
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به آتش سوزی کلیسای نوتردام در پاریس در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «از اینکه بنای منحصر به فرد نوتردام که برای پرستش خدای یکتایمان اختصاص داده شده بود و در شاهکار ادبی ویکتور هوگو تمام ما را به هم نزدیکتر کرد پس از ۸۰۰ سال پابرجا بودن در طی جنگها و انقلابها، اندکی تخریب شده است اندوهگین شدم. با مردم فرانسه و مسیحیان کاتولیک ابراز همدلی میکنیم.»
همکاریهای دوجانبه میان ایران و سوریه امروز پیگیری میشود
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در بدو ورود به دمشق در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: با توجه به تحولات اخیر در منطقه مخصوصاً سیاستهای خصمانه آمریکا که بعد از شکستهای پیاپی میدانی و سیاسی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در این منطقه و در دنیا شکل گرفته به خصوص اقدامات غیرقانونی آقای ترامپ در اعلام پذیرش الحاق غیرقانونی بلندیهای جولان به رژیم صهیونیستی و اعلام پایتختی قدس شریف و بعد از آن اقدام بسیار ابلهانه، غیرقانونی و بی سابقهای که آمریکاییها داشتند در اعلام سپاه به عنوان یک گروه تروریستی، نیاز است تمام تلاشها در منطقه برای پیگیری پیروزیهای میدانی، هماهنگی سیاستهای کشورهای منطقه و همینطور طراحی برای پیشبرد برنامه گفتوگوها در سوریه به منظور رسیدن به راهحل سیاسی بعد از پیروزیهای میدانی پیگیری شود، این سفر در این زمینه طراحی شده است.
ایران و ترکیه برای تحکیم پیوندهای دوستی اراده جدی دارند
محمد فرازمند سفیر ایران در ترکیه، در آستانه سفر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به آن کشور، در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «ظریف در سفر دو روزه به آنکارا که از امروز آغاز میشود در خصوص روابط دوجانبه و راههای تحکیم آن، شرایط حساس منطقهای و بینالمللی با مقامهای کشور دوست، ترکیه مذاکره و رایزنی خواهد داشت»
ایران و عمان مصمم به ارتقای روابط در همه زمینهها هستند
اعضای پانزدهمین کمیته مشترک نظامی ایران و عمان به ریاست سردار سرتیپ قدیرنظامی امروز در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران با حجتالاسلام نوری شاهرودی سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار و در خصوص موضوعات روابط دوجانبه در بخش نظامی دفاعی بحث و تبادل نظر کردند.
سفیر ایران در عمان اظهار داشت: این همکاریها به نفع دو کشور است و ما چون همسایه هستیم باید باهم همکاری داشته باشیم. ایران و عمان نشان داده اند که حوادث و مشکلاتی که جامعه جهانی بعضاً دچار آن هستند را در میان خود ندارند و مصمم هستند که روابط را در همه زمینهها ارتقا دهند.
ظریف با بشار اسد دیدار و گفتگو کرد
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به سوریه سفر کرده است، پیش از ظهر امروز با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتگو کرد.
بررسی ابعاد مختلف روابط دوجانبه، مهمترین مسائل منطقهای، بررسی آخرین تحولات ابتکار آستانه و روند سیاسی حل بحران در سوریه، پیگیری توافقات سفر معاون اول رئیس جمهور اسلامی ایران به سوریه از محورهای اصلی گفتگو در این دیدار بود.
سفر ظریف به دمشق موجب تقویت جبهه مقاومت میشود
محمد اخباری کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص سفر وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه متعاقب سفر اخیر بشار اسد به تهران و اهمیت این قبیل رفت و آمدها در گسترش روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور، اظهار داشت: با توجه به سرسپردگی برخی از بازیگران منطقه به قدرتهای فرامنطقهای به خصوص آمریکا، روند امنیت بومی منطقه دچار مشکل شده و طبعاً این شرایط برای کشورهای عضو جبهه مقاومت که در برابر رژیم صهیونیستی قرار دارند مناسب نیست.
وی گفت: کشورهایی که خود را مسلمان و خادمالحرمین میدانستند و در گذشته در برابر رژیم صهیونیستی قرار داشتند، امروز با آن رژیم غاصب روابط خوبی داشته و این موضوع را هم آشکارا بیان میکنند. از طرف دیگر آنها از تروریستی خواندن سپاه توسط آمریکا حمایت کردند که این موضوعات نشان از افول ارزشهای اصیل اسلامی در آن کشورها دارد. همین امر، منجر به افزایش تنشها در منطقه شده که نمونههای آن هم در سالهای اخیر برای سوریه، عراق و یمن به وضوح نمایان است.
مقاومت سوریه در برابر تروریسم، منطقه را از یک توطئه بزرگ نجات داد
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در ادامه سفر به سوریه، با «ولید معلم» همتای سوری خود دیدار و در خصوص مهمترین موضوعات فیمابین در روابط دوجانبه، تحولات منطقهای و جهانی از جمله تحولات شمال آفریقا گفتگو کرد.
ظریف در این دیدار با تاکید بر اینکه مقاومت دولت و ملت سوریه در برابر خطر تروریسم، منطقه را از یک خطر و توطئه بزرگ نجات داد، بر لزوم خروج همه تروریستها از سوریه و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کرد.
جهان وامدار مقاومت دولت و ملت سوریه در برابر داعش است
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در ادامه دیدارهای خود با مقامات سوریه، با عماد خمیس نخست وزیر این کشور دیدار و در خصوص مهمترین موضوعات فیمابین در روابط دوجانبه و تحولات منطقهای گفتگو کرد.
در این دیدار نخست وزیر سوریه ضمن خوشامدگویی به ظریف، از حمایتهای دولت و ملت ایران از سوریه تشکر و با ابراز تأسف از حوادث اخیر در کشورمان در اثر وقوع سیل، با خانواده جانباختگان این حوادث ابراز همدردی کرد. عمادخمیس با مهم شمردن سفر ظریف به سوریه افزود: تحولات بین المللی ضرورت تقویت روابط بین دو کشور را بیشتر کرده است چرا که ما در یک جبهه قرار داریم؛ روابط دو کشور در همه زمینهها باید شایسته فداکاریهایی که در سالهای گذشته در روابط ایران و سوریه انجام شده است، باشد؛ رئیس جمهور با تاکید بر اولویت شرکتهای ایرانی در مشارکت در بازسازی سوریه، از تمام ارکان دولت خواسته است که تمام ظرفیتهای خود را برای توسعه روابط با ایران بکار گیرند.
روابط اقتصادی و سیاسی و اوضاع منطقه محور مذاکرات ظریف در آنکارا
محمدجواد ظریف سه شنبه شب از دمشق عازم آنکارا شد. وی در بدو ورود به آنکارا و در جمع خبرنگاران در تشریح رایزنیهای خود در سوریه گفت: در دمشق دیدارهای بسیار خوبی داشتیم، مخصوصاً دیدار با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بسیار مفید بود و بحثهای خوبی درباره گفت وگوهای آستانه و همکاریهای دو کشور صورت گرفت.
وزیر امور خارجه ایران گفت که موضوع همکاریهای دوجانبه مخصوصاً نتایج سفر اسد به تهران و نتایج سفر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری به سوریه و توافقهای حاصله و چگونگی عملیاتی کردن این توافقها نیز از دیگر موضوعات پیگیری شده در این سفر بود.
تغییر ماهیت آمریکا تبدیل به مطالبه جهانی شده است
سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به سخنان مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در مورد تلاش این کشور برای تغییر ماهیت جمهوری اسلامی ایران، گفت: خوشبختانه هر چه زمان میگذرد سران رژیم کنونی آمریکا منویات خود را بهتر و بیشتر از پیشینیان شأن بروز میدهند و از تغییر رفتار به تغییر نظام و هم اکنون به تغییر ماهیت جمهوری اسلامی ایران اذعان میکنند.
وی با بیان اینکه آنکه باید تغییر ماهیت دهد رژیم آمریکا است نه ایران، افزود: مخالفتهای فزاینده جامعه بین المللی نسبت به رفتارها و اقدامات خلاف قوانین بین المللی، تغییر ماهیت رژیم آمریکا را تبدیل به یک مطالبه جهانی کرده است.
میخواهند ایران را وادار به مذاکره کنند / سپاه طرفداران زیادی دارد
عبدالرضا فرجی راد سفیر اسبق ایران در مجارستان در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اقدام آمریکا در قرار دادن نام سپاه به عنوان سازمانی تروریستی، اظهار داشت: اخیراً شاهد این بودیم که دولت آمریکا در راستای تحت فشار قراردادن ایران از سوی تندروهای کاخ سفید، اقدام دیگری را انجام داد و آن تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران بود.
وی با بیان اینکه اقدام اخیر آمریکا در واقع جزئی از فرآیند فشار آمریکا علیه ایران به حساب میآید، گفت: آمریکا میخواهد کاری کند که به زعم خود ایران تحت فشار شدید وادار به انجام مذاکرات جدیدی با آمریکا شود و آن صحبت ترامپ که بارها هم آن را تکرار کرد مبنی بر اینکه رفتار ایران پس از روی کار آمدن دولت وی تغییر کرده است، محقق شود.
فرجی راد بیان کرد: به اعتقاد من هدف اصلی آنها در این مقطع از زمان، اعمال حداکثر فشار به ایران است تا شاید به خواست و هدفی که دارند دست پیدا کنند.
ظریف با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، امروز با مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد. دور اول مذاکرات وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه به صورت خصوصی در آنکارا برگزار شد.
نشست آستانه بزودی در قزاقستان برگزار میشود
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه بعدازظهر امروز در نشست مشترک خبری با همتای ترک خود در آنکارا، در خصوص نتایج سفرش به سوریه و آخرین وضعیت گفتگوهای آستانه، اظهار داشت: من گفتگویی طولانی با آقای بشار اسد رئیسجمهور سوریه داشتم و گزارشی از آن گفتگو را به آقای اردوغان ارائه خواهم داد.
وی گفت: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران دوست داریم که تمام کشورهای منطقه با یکدیگر روابط خوب و آینده نگرداشته باشند.
ظریف افزود: ما هیچ وقت در امور داخلی کشورها و در امور روابط بین المللی آنها دخالت نمیکنیم اما تمایل خود را اعلام خواهیم کرد.
مقامات بحرین به صدور احکام ظالمانه علیه معترضان پایان دهند
سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، با اشاره به احکام صادره توسط دادگاه بحرین علیه ۱۳۹ نفر از شهروندان این کشور، ایراد اتهاماتی در حکم مذکور علیه کشورمان را محکوم و آنها را طبق معمول ادعاها و اتهاماتی بی پایه و اساس خواند.
موسوی افزود: دولت بحرین نمیتواند با فرافکنی، طرح اتهامات واهی و صدور احکام ظالمانه و متهم کردن دیگر کشورها، بر نقض فاحش حقوق بشر و سرکوب معترضان در این کشور سرپوش گذارد.
تاکید ایران و ترکیه بر گسترش روابط دوجانبه
محمدجواد ظریف در ادامه سفر یک روزه به ترکیه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور دیدار و در خصوص روابط دوجانبه، مسائل منطقه و تحولات بین المللی گفتگو کرد.
در این دیدار، رئیس جمهور ترکیه با ابراز تأسف از حوادث تلخ اخیر در برخی مناطق کشورمان بر اثر جای شدن سیل، با خانواده کشته شدگان این حوادث ابراز همدردی کرد.
ظریف نیز برگزاری موفقیت آمیز و مشارکت بالای شهروندان ترکیهای در انتخابات اخیر شوراها و محلی ترکیه را تبریک گفت.
ظریف با رئیس مجلس ملی ترکیه دیدار کرد
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در ترکیه به سر میبرد، با رئیس مجلس ملی ترکیه دیدار و گفتگو کرد.
تروریست خواندن بخشی از نیروی نظامی رسمی یک دولت تبعات خطرناکی دارد
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نامهای مشروح خطاب به وزرای امور خارجه کشورهای جهان، با اشاره به تبعات خطرناک حقوقی و سیاسی بدعت اخیر رژیم آمریکا در تروریست نامیدن بخشی از نیروی نظامی رسمی یک دولت مستقل که عضو سازمان ملل متحد و عضو کنوانسیونهای بین المللی در حوزه حقوق بشردوستانه (حقوق ناظر بر درگیریهای مسلحانه) است تصریح کرد: البته بی شک دولتهای مختلف در خصوص بسیاری از موضوعات بین المللی دچار اختلاف نظر و دیدگاه هستند اما در دنیای پس از جنگ جهانی دوم، همه ما پذیرفته ایم که هر اختلافی که تداوم آن بتواند صلح و امنیت بین المللی را به مخاطره بیافکند را از طرق مسالمت آمیز و در چارچوب حقوق بین الملل و منشور ملل متحد حل و فصل کنیم. اگرچه دولتهای قبلی آمریکا اغلب به این قواعد و اصول اساسی این ساختار بی اعتنایی کرده و آنها را نقض کرده اند؛ اما دولت فعلی این کشور در حال انجام تحرکات و ایجاد رویههای خطرناکی است که غایت آنها ویرانی و نابودی کل این ساختار است.
برای عدهای منافع نتانیاهو از جان و مال آمریکاییها هم مهمتر است
محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان با انتشار تصویری از یکی از دیدارهای بن سلمان در فضای مجازی تاکید کرد: حتی کنگره ایالات متحده هم خواهان پایان دادن به فعالیتهای ثبات زدای سنتکام در یمن است. ولی آنهایی که نتانیاهو برای آنها بر هر چیزی مقدم است با دلارهای نفتی و با حمایت جاده صاف کنهای خود در کاخ سفید به قیمت جان آمریکاییها و بر خلاف منافع آمریکا، به پافشاری بر جنگهای بیپایان ادامه میدهند.
نظر شما