به گزارش خبرنگار مهر، مهدی طبیبزاده عصر چهارشنبه در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه بیان داشت: با توجه به اهمیت رونق تولید امسال رهبر معظم انقلاب اسلامی این مسئله را مد نظر قرار دادهاند.
وی افزود: این واقعیت وجود دارد که ارزیابی نامطلوبی از شاخصهای کشور وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: در شاخصهای جهانی ما رتبه ۱۲۸ را دارا هستیم در شاخصهای کشوری هم وضعیت خوبی وجود ندارد. همچنین در استان کرمان در رقابت پذیری رتبه خوبی نداریم.
نارضایتی از بی ثباتی قوانین
طبیبزاده تصریح کرد: همه ما از بی ثباتی قوانین و مقررات ناراضی هستیم لذا فعالان اقتصادی در وسط و پایان سال نمیدانند از نظر قوانین و مقررات چه اتفاقی افتاده است.
طبیبزاده اظهار داشت: همه نگاهها به طرف مصرف کننده است ارز دولتی به منظور رساندن محصول نهایی با کمترین نرخ به دست مصرف کننده است لذا عدم ثبات قوانین و مقررات در کشور وضعیت نامطلوبی را به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: صرفنظر از این که تولید در چه وضعی و تولید کننده در چه وضعیتی است سازمان مالیاتی کشور مالیات را تعیین میکند و برای وصول آن جایزه میگذارند اما در این سیاستهای مالیاتی فقط به سراغ شناسنامهدارها میرود و برای افرادی که فرار مالیاتی دارد چه برنامهای دارد؟
رقابت شدید در بازارهای هدف
رئیس اتاق کرمان گفت: به لحاظ کیفیت در بازارهای هدفمان به شدت با رقابت روبرو شدیم و اگر کند حرکت کنیم و دیر اقدام شود بازارهای منطقه به دست کشورهای همسایه و رقیب خواهد افتاد و رقبای ما از ما در بسیاری از جهات پیشی میگیرند.
طبیبزاده اظهار داشت: متأسفانه اخذ مجوزها در شرایط تحریمها یک شکاف تکنولوژی بین صنعت ما ایجاد کرده این واقعیتی ست که از بیرون در تولید قابل مشاهده است.
وی با بیان این که چرا تولید در کشور شکل نمیگیرد و مشکل داریم گفت: در قوانین بودجه همیشه تولید؛ مورد حمایت واقع میشده اما یکی از دلایل فقدان توسعه و راهبرد تولید در کشور است.
طبیبزاده گفت: ما برای سرمایهگذاری دو مقوله داریم امنیت سرمایه گذاری قبل از تولید و نبود قوانین و مقررات؛ اهمیت سرمایهگذاری قبل از شروع به کسب و کار احساس نمیشد که موجب شده تا از سرمایهگذار حمایت نشود.
وی تصریح کرد: ما رقبیان جدی برای تولید داریم و بخش مهمی از سرمایه کشور را به دلالبازی در زمینه زمین، مسکن، طلا، سکه، سپردههای بانکی با سود بدون اخذ مالیات از آنها به همراه تولید ناکارآمد بازار مالی اختصاص دادهایم.
طبیبزاده ابراز داشت: ناکارآمدی فضای تولید یا سود بالا برای صادرات با کشورهایی که رقابت میکنیم باعث شده تا سرمایه گذاری خارجی چندان مناسب نداشته باشیم بازار سرمایه گذاری ما هم کمتر از ۱۵ درصد در حوزههای مالی نقش دارد.
طبیبزاده گفت: ما باید با کشورهایی رقابت میکنیم که سود تسهیلات آنها کمتر از یک پنجم تولید ما است اگر میخواهیم رونق تولید ایجاد کنیم باید این مسائل را حل کنیم.
رئیس اتاق کرمان بیان داشت: رونق تولید با سمینار، صحبت و توصیه حل نمیشود بلکه باید گامهای عملی برداشته شود و در پایان سال ببینیم در بستههای حمایتی دولت منعقد یافته است.
تحول در نظام بانکی لازمه رونق کشور
وی افزود: اگر بخواهیم رونق در کشور اتفاق بیفتد باید چند کار کلیدی انجام دهیم نخست ساختارهای کلیدی است که ما هنوز برای صادرات کشور باور جدی ایجاد نکردیم ساختار وزارت خارجیمان ساختار جدی نیست و حتماً باید تحولی در نظام بانکی ما اتفاق بیفتد.
وی دومین مورد را تحول نظام در کسب و کار ذکر و تصریح کرد: باید بتوانیم با رقبایمان رقابت کنیم.
طبیب زاده عنوان کرد: رشد سریع شرکتهای دانشبنیان هنوز نتوانستهاند نقش به سزایی در اقتصاد کشور ایفا کنند ما کمتر از ۷۰ شرکت دانشبنیان در استان داریم که هنوز نتوانستهاند نقش به سزایی در اقتصاد استان انجام دهند.
وی گفت: سوم قوانین کار است لذا سالیان سال است که میگویند باید قوانین کار تأمین اجتماعی اصلاح شود و باید به آن توجه کرد.
چتر حمایت قضائی از فعالان اقتصادی به سمت تأمین مالی پروژهها برود
طبیبزاده یادآور شد: فضای کشور فضای مطلوبی نیست و برای رسیدن به اقتصاد مطلوب باید چتر حمایت قضائی از فعالان اقتصادی به سمت تأمین مالی پروژهها برود. بانکها محدودیت منابع دارند چرخش مالی بنگاههای بزرگ هنوز در استان اتفاق نیفتاده است ولی زیر ساختها در کرمان در حد مطلوب وجود دارد.
وی افزود: بیش از ۵۰ درصد واحدهای تولیدی ما زیر ظرفیت کار میکنند و حدود ۳۰ درصد راکد هستند توسعه صادرات یکی از کارهای اساسی است به عنوان مثال افغانستان کشور هدف ما است اما سهم کرمان تنها ۱۹ میلیون دلار صادرات به این کشور است همچنین بازار عراق، عمان، قطر روسیه را مطالعه کردیم که باید تلاش کنیم ارز وارد کشور شود.
رئیس اتاق کرمان گفت: استان ظرفیتهای صادراتی فراوانی دارد که باید در این خصوص تلاش شود.
وی افزود: سازمانهای دولتی، قضائی و نمایندگان مجلس برای رونق تولید به لحاظ کمیت و کیفیت چه کارهایی انجام دادهاند؟ اگر رونق تولید ایجاد شود صنعت و اشتغال هم شکل میگیرد.
طبیبزاده بیان داشت: تولید به دلیل مسائلی که داشته زمین گیر شده که باید همه ما از تولید کنندگان حمایت کنیم و به تولید کمک کنیم.
نظر شما