به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر امیر حسین مهدوی امروز در نشست مطبوعاتی در سالن کنفرانس سازمان پزشکی قانونی گفت: گاز منوکسید کربن بدون بو است که به دنبال سوخت زغال، آبگرمکن، بخاری گازی و سوخت ناقص خودرو تولید می شود که در مقایسه با اکسیژن دارای خاصیت میل شدید 300 برابری ترکیب با گلبول های قرمز بدن است به گونه ای که در صورت وجود به اکسیژن اجازه ترکیب با گلبول قرمز بدن را نمی دهد.
وی افزود: علائم بالینی در اثر ایجاد ترکیب منوکسید کربن با گلبول قرمز خون تا زمانی که کمتر از 20 درصد ترکیب شده باشد، علائمی ندارد اما بیش از 20 درصد فرد دچار کندی تنفس و در بیش از 30 درصد تعداد تنفس و ضربان قلب در دقیقه افزایش یافته و فرد دچار سر درد ، تهوع و ضعف می شود.
مهدوی افزود: در بیش از 40 درصد فرد دچار کاهش حافظه ، اختلال حرکتی و گیجی شده و در بیش از 50 درصد فرد دچار علائمی نظیر علائمی که فرد مصرف کننده الکل دارد ، خواهد شد که منجر به سنگ کوب شدن ، ناتوانی در حرکت اندام می شود در صورتی که در این حالت هنوز فرد هوشیار است اما نمی تواند خود را نجات دهد و در مرحله ترکیب بیش از 60درصدی منوکسید کربن با گلبول قرمز خون، فرد دچار عدم هوشیاری، بی اختیاری ادرار و مدفوع و در نهایت منجر به مرگ می شود.
وی با اشاره به اینکه در مواردی هم که منوکسید کربن به میزان زیادی در فضا وجود داشته باشد بدون علائم می تواند به صورت ناگهانی فرد را دچار مرگ کند، گفت: عوارض ناشی از قرار گرفتن در معرض منوکسید کربن پس از نجات افراد شامل سردرد، سرگیجه، ضعف عضلانی، اختلال حافظه و حتی ناشنوایی است که این افراد تا مدت ها پس از حادثه دچار آن خواهند بود.
مدیرکل امور معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی گفت: افرادی که به دلایلی نظیر فعالیت در کوره های فاقد تهویه مناسب دچار مسمومیت های مزمن منوکسید کربن می شوند دچار علائمی نظیر رنگ پریدگی مداوم، کم اشتهایی، ضعف عضلانی، سردرد خفیف هستند.
وی تصریح کرد: نخستین و مهم ترین کار برای نجات فرد دچار مسمویت منوکسید کربن، قرار دادن فرد مسموم در فضای باز و استفاده از اکسیژن 100 درصد در بیمارستان و گرم نگه داشتن بدن مصدوم و استفاده از آنتی بیوتیک ها برای پیشگیری از عفونت های احتمالی است.
نظر شما