به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدتقی سجادی ظهر سهشنبه در جمع خبرنگاران از تزریق ۳۰ میلیون متر مکعب سیلاب به سفرههای زیر زمینی قم خبر داد و اظهار کرد: سال گذشته از منابع گوناگون و مناسب شرایط روز در حوزه آبخیز داری در استان قم هزینه شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد طرحهای آبخیز داری قم در طول سه سال اخیر اجرایی شده که به صورت عمده نقش کنترلی و تنظیمی سیلاب در بالادست شهر قم را داشتهاند، تصریح کرد: برای اجرایی شدن این پروژهها در قم، اعتباری حدود ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با اشاره به مساحتی که زیرپوشش آبخیزداری قرار گرفته است، بیان کرد: از حدود یک میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی که در استان قم وجود دارد، حدود ۳۰۰ هزار هکتار زیر پوشش طرحهای آبخیزداری قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد از عرصههای استان قم فرصت اجرای این طرحها را پیدا نکردهاند، تصریح کرد: سال گذشته با توجه به رویکرد دولت و کلیت نظام روی توسعه طرحهای آبخیزداری و به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی از محل صندوق توسعه ملی، حدود ۷ هزار میلیارد ریال در کشور به اجرای طرحهای آبخیزداری اختصاص یافت.
سجادی در ادامه، بودجه امسال را برای اجرای طرحهای آبخیزداری در استان قم را مورد اشاره قرار داد و گفت: این بودجه در سال جاری بیش از ۲ برابر رشد داشته است وی با تأکید بر اینکه تا پنج سال آینده، تمام سطوحی که از وقوع سیلاب تهدید میشوند با طرحهای متناسب اجرایی میشوند، گفت: با اجرای آنان تأسیسات شهری و روستایی و زیرساختهای تولید بخش کشاورزی در مقابل سیلابهای با دوره بازگشت ۱۰۰ ساله ایمن شوند.
تهدید سیل در قم به فرصت تبدیل شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در بخش دیگری از سخنان خویش با بیان اینکه امسال بارندگی و نزولات آسمانی بیش از حد تصور و پیش بینی بود، گفت: بارندگیهای مداوم موجب شد در برخی نقاط کشور مشکلاتی پیش بیاید اما با توجه به اینکه در قم، طرحهای آبخیز داری در بالادست صورت گرفت، خسارت چندانی براثر وقوع بارندگی نداشتیم.
وی افزود: با اجرای طرحهای آبخیزداری در قم توانستیم، تهدیدها را به فرصت تبدیل و بخش قابل توجهی از جریانات ناشی از بارش را به نوعی کنترل، هدایت و تنظیم کنیم.
سجادی اضافه کرد: بخش قابل توجهی سیلابهای ناشی از بارش مداوم در قم، این فرصت را یافتند که به سفرههای آب زیرزمینی تزریق شوند.
وی همچنین با اشاره به نتایج طرحهای آبخیزداری در قم گفت: به دلیل اجرای طرح آبخیزداری در قم موجب شد بارشهای اخیر دِبی خروجی چاهها و قناتها در پایین دست بهبود پیدا کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با تأکید بر اینکه استان قم در ردیف استانهای خشک کشور قرار دارد، عنوان کرد: در طول ۱۰ سال گذشته استان قم، به شدت دچار خشکسالی بود و وضعیت بارندگی نیز در این سالها شرایطی را ایجاد کرد که بر مساحت بیابانهای قم افزوده شد اما امیدواریم با بارشهای اخیر وضعیت بهتری را در آینده شاهد باشیم و با رطوبتی که در خاک و پوشش گیاهی که در سطح زمین ایجاد شده است، معضل گرد و خاک سالهای اخیر نیز مورد کنترل قرار بگیرد.
نظر شما