۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۰۶

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین:

هیچ بیماری در قزوین برای درمان با کمبود دارو مواجه نیست

هیچ بیماری در قزوین برای درمان با کمبود دارو مواجه نیست

قزوین- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین گفت: از مجموع ۳ هزار مولکول دارویی تعداد ۱۲ قلم قرمز و ۱۲ قلم زرد است اما هیچ بیماری برای درمان خود با کمبود دارو در استان مواجه نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری رئیس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی قزوین به مناسبت هفته سلامت ظهر سه شنبه در دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد.

در این نشست که منوچهر مهرام رئیس دانشگاه، پیمان قجر بیگی معاون غذا و دارو، محمد علی معصومی فر معاون توسعه مدیریت و منابع، حمیدرضا نجاری معاون بهداشتی، امیر محمد کاظمی فر، معاون درمان، عبدالله کشاورز مدیر درمان، ناهید یزدی معاون فنی مرکز بهداشت و فخار سلیمانی معاون اورژانس حضور داشتند ضمن ارائه گزارشی از کارهای مهم انجام شده و در دست اجرا به سوالات خبرنگاران پاسخ داده شد.

پیمان قجر بیگی معاون دار و غذای دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در این نشست گفت: در بخش دارو به دلیل تحریم‌ها با مشکلاتی مواجهیم و کمبودهایی داریم اما نیازها را با مدیریت و پیگیری مؤثر تأمین می‌شود.

قجر بیگی تصریح کرد: اینکه دشمنان می‌گویند در تحریم‌ها به سلامت مردم کاری نداریم و مسائل دفاعی را دنبال می‌کنیم دروغ محض است زیرا تحریم‌ها تأثیر آزار دهنده‌ای در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی دارد هر چند با اقدامات انجام شده و ذخیره سازی دارو تا شش ماه آینده مشکلی نداریم اما این روند غیر انسانی است.

وی اضافه کرد: از مجموع ۳ هزار مولکول دارویی تعداد ۱۲ قلم در ردیف داروهای قرمز است که نداریم و ۱۲ قلم هم زرد است که با کمبود مواجهیم اما در استان علیرغم مشکلات عام و منابع مالی که داریم هیچ بیماری از نبود دارو دچار مشکل نیست و تأمین دارو دچار وقفه در درمان نشده است.

قجر بیگی یادآور شد: غذا مهم است و جهاد کشاورزی متولی امنیت غذایی است و باید ایمنی آن را جدی بگیرد و ما هم از شهروندان درخواست می‌کنیم از مصرف لبنیات و مواد غذایی فله‌ای خودداری کنند تا سلامت شأن به خطر نیفتد.

وی اظهار داشت: همه مواد غذایی مانند روغن‌های خوراکی و آرد مشکلاتی دارد که در این راستا ۵۰ نانوایی بررسی و مشخص شد آرد لواش در پخت سنگک هم استفاده می‌شود و کیفیت پخت پایین است.

قجر بیگی در خصوص اهمیت سبوس گفت: سبوس روی دانه گندم خاصیت دارد نه اینکه جدا به نان اضافه شود زیرا سبوسی که بعداً اضافه می‌شود ضرر دارد و در این میان در کنار کیفیت آرد مصرفی که ارزش غذایی دارد باید موضوع نحوه فرآوری خمیر، افزودنی‌ها مانند جوش شیرین و نمک هم بررسی شود تا سلامت مردم به خطر نیفتد.

معاون غذا و داروی دانشگاه یادآورشد: به شهروندان توصیه می‌شود از نان سفید استفاده نکنند و نان سنگک بهترین نوع نان است و اگر سبوس در آرد مخلوط شده باشد باید توسط آزمایشگاه مواد غدایی استان آزمایش شود تا ثابت شود ارزش واقعی غذایی را دارد.

قجر بیگی گفت: یکی از مشکلات این است که برخی عطاری‌ها و باشگاههای ورزشی دارو و مواد نیروزا تجویز می‌کنند که غیر قانونی است و باید از آن جلوگیری شود.

عبدالله کشاورز مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین هم در ادامه این نشست گفت: همه سالی تعرفه‌ها ۲۰ درصد افزایش می‌یافت اما امسال در تجهیزات پزشکی تا ۲۰۰ درصد افزایش داشتیم و میانگین افزایش‌ها در بخش دولتی ۱۰ درصد و خصوصی حدود ۱۳ درصد، دستمزد پزشکی شش درصد و بیشترین افزایش در تعرفه تخت‌های بستری بود اما عمده افزایش هزینه غیر دستمزدی تا ۷۰ درصد صورت گرفت که بخش خصوصی اعتراض دارد.

دستمزد ۳ تا ۶ درصد افزایش داشته است

کشاورز در خصوص نوبت دهی ۳ تا ۶ ماهه در جراحی‌ها بویژه عمل چشم بیان کرد: اینکه گفته شده در بیمارستان ولایت ۶ ماه وقت جراحی چشم می‌دهند و کلینیک‌های خصوصی اطلاعات بیمار را دارند و تماس می‌گیرند که آماده جراحی هستند خلاف است و پیگیری خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین تصریح کرد: انتشار اطلاعات به بیرون از بیمارستان غیرقانونی است و مورد پیگیری قرار می‌گیرد و در مورد طولانی شدن نوبت‌ها یک علت این است که دانشگاه سعی کرده هیچ خدمتی تعطیل نشود که لازمه اش بازگشت سرمایه است اما این اتفاق رخ نداده و حدود ۱۰ درصد درآمد نقدی است و اگر بخواهیم وضعیت سابق را حفظ کنیم همه بدهکار ترار می‌شوند.

وی اظهار داشت: منابع بیمه هم نمی‌رسد لذا باید هزینه‌ها مدیریت شود و علت دیگر انتخاب پزشک به اصرار بیمار است که مراجعه کننده زیادی دارد اما نوبت عمل سه ماهه شده است.

در ادامه محمد علی معصومی فر معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه گفت: طرح توسعه بیمارستان شهید رجایی در سال ۸۵ شروع شد که فاز اول آن تمام شده و باید نقشه نهایی به مرکز ارسال شود و در مجموع طرح‌های نیمه تمام در حال اجراست و توقف نداریم.

وی اضافه کرد: طرح توسعه بیمارستان شهید رجایی دو ساله باید تکمیل شود و ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی هم از کارهای بی نظیری است که نیازهای درمانی استان را تا سال‌ها تأمین می‌کند.

ناهید یزدی کارشناس فنی مرکز بهداشت شهید بلندیان نیز گفت: در طرح تحول نظام سلامت شاهد افزایش کادر درمانی هستیم به طوری که تعداد پزشکان از ۶۵ نفر به ۱۵۰ نفر رسیده و تعداد مراقبان به ۲۵۳ نفر، دندانپزشک به ۷۹ نفر، اما ۱۸۰ مورد و کارشناس روان ۳۹ نفر و تغذیه ۲۴ نفر افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: برای تحقق شعار بهداشت جهانی از شهروندان درخواست می‌کنیم به نزدیک ترین پایگاه سلامت محل سکونت خود مراجعه کنند و از خدمات ارائه شده برخوردار شوند.

یزدی بیان کرد: در زمینه امید به زندگی شاخص‌ها در استان هر سال اضافه شده و در حال حاضر میانگین عمر بانوان ۷۹ سال و مردان ۷۶ سال است.

وی اظهار داشت: با ابلاغ سیاست‌های جمعیتی به نظر می‌رسد به سوی سالمندی می‌رویم لذا دستگاه‌های اجرایی باید ساز و کار افرایش جمعیت را فراهم کنند و آموزش را جدی بگیرند.

یزدی اضافه کرد: خدمات رایگان در مراکز جامع سلامت شامل آموزش‌های باروری سالم، مشاوره تغذیه، خدمات اف بی اس، خطرسنجی بیماری قلبی و عروقی، مراقبت بارداری و غربالگری نوزادان، مراقبت پس از زایمان از خدمات این مراکز است که به صورت رایگان داده می‌شود.

وی گفت: برای خرید مکمل‌ها با سختی و مشکلاتی مواجه هستیم و برای تأمین مکمل غذایی کودکان و سالمندان هر فصل ۷۰۰ میلیون تومان هزینه می‌کنیم.

فخار سلیمانی معاون مرکز فوریت‌های پزشکی استان قزوین هم اظهار داشت: در سه سال گذشته با اجرای ۳۶۸ سورتی پرواز بیش از ۴۴۵ نفر از بیماران دارای شرایط حاد به مراکز درمانی منتقل شدند.

وی بیان کرد: بیشتر این مأموریت‌ها در مناطق کوهستانی و صعب العبور انجام شده که ۸۵ درصد مأموریت‌ها را شامل می‌شود.

سلیمانی یادآور شد: هر مأموریت اورژانس هوایی بیش از ۲۴ میلیون تومان هزینه دارد اما با همه مشکلات اعتباری نجات جان حتی یک انسان برای ما بسیار ارزشمند است و این خدمات ادامه دارد.

کد خبر 4598547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • طاهرخانی IR ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
      1 0
      اینکه فرمودید کمبود دارو نداریم حتما منظورتان برای افراد سالم بوده؟ چون خیلی از مریض ها از کمبود برخی از داروها نگرانند