کیومرث پوراحمد درباره برگزاری جایزه شهید آوینی به خبرنگار مهر گفت: "شاید احساس نیاز در خصوص برگزاری یک جشنواره مستند موجب شکل گیری این جایزه شده است. چون شهید آوینی حق بزرگی بر گردن سینمای مستند دفاع مقدس دارد. به نظر می رسد برای ادای دین به وی نام جایزه را آوینی انتخاب کرده اند. بزرگی نام و اندیشه های وسیع شهید آوینی باعث بهتر دیده شدن این جایزه در بین مستندسازان کشور می شود."
وی خاطرنشان ساخت: "برگزاری هر جایزه و جشنواره ای می تواند در ارتقا سطح کیفی و کمی گونه های مختلف سینمایی موثر باشد. تا به حال در حدود 250 فیلم به دبیرخانه جشنواره رسیده که نام های بزرگ و جوانی بین 60 اثر انتخابی دیده می شود. بیشتر این آثار از سطح کیفی قابل قبولی برخوردارند و چند اثر درخشان نیز در بین فیلم ها به چشم می خورد. این جایزه هاست که استعدادهای جوان را در عرصه مستندسازی کشف می کند."
این سینماگر با اشاره به اینکه فیلم های مستند شرکت کننده در این جشنواره از استقبال فراگیر مخاطبان عام برخوردار نمی شود، توضیح داد: "این جایزه و دیدن فیلم های مستند با توجه به ویژگی های شان چندان نمی تواند بین مخاطبان عادی کارکرد داشته باشد. در جشنواره فیلم فجر بیشتر مردم با توجه به وسعت و ابعاد برگزاری سعی در تماشای فیلم های داستانی دارند. با توجه به تفاوت سینمای مستند و داستانی در خصوص جذابیت های مخاطبان عام و عادی سینما این جایزه نمی تواند باعث آشتی مخاطبان با سینمای مستند شود. اصولاً در کشور ما مخاطبان سینمای داستانی نیز با در نظر گرفتن جمعیت کشور بسیار اندک هستند."
کارگردان مستند "مرتضی و ما" تاکید کرد: "در این میان نقش صدا و سیما در زمینه حمایت از سینمای مستند بسیار مهم است. با نمایش، تبلیغ و اطلاع رسانی در خصوص سینمای مستند است که به تدریج تماشای آثار مستند می تواند در میان مخاطبان عام شکل بگیرد. توده مردم در حال حاضر برای تفریح و گذران اوقات فراغت به سینما می روند. آنقدر آثار خوب و ارزشمند بین آثار سینمای مستند وجود دارد که به راحتی می توان جشنواره ای مستقل برای آن پایه ریزی کرد. تولیدات این چند سال سینمای مستند شامل آثار متنوع و ارزشمندی است که در سینمای داستانی هم چنین گستردگی را نمی بینیم."
پوراحمد در خصوص شهید آوینی و اهمیت نامگذاری جایزه ای در عرصه مستند به نام این فیلمساز برجسته یادآور شد: "به عقیده من نباید فقط فیلم هایی در این جایزه حضور داشته باشد که در راستای تفکرات شهید آوینی قرار داشته باشند. فیلم های شرکت کننده در این جایزه باید از نگرش های متفاوتی برخوردار باشند. شهید آوینی به اندازه ای آزاداندیش و برخوردار از سعه صدر بود که پذیرای نظرات متنوع و گاه مخالف باشد. حتی در ماهنامه سوره که سردبیری آن را بر عهده داشت، مقاله هایی مخالف اندیشه هایش نیز چاپ می کرد."
این سینماگر در پایان گفت: "به یقین شهید آوینی یکی از سینماگران شاخص، تعیین کننده و موثر در عرصه سینمای جنگ بود که پس از گذشت 14 سال همچنان آثارش جذاب است و از سوی مستندسازان مورد استفاده قرار می گیرد. صرفاً پیدا کردن یک سوژه بکر و نو نمی تواند تضمین کننده ساخت یک فیلم مستند خوب باشد. یک سوژه بکر همراه با تحقیق و کارگردانی خوب و سنجیده به اثری موفق تبدیل می شود."
اندیشه وسیع، سعه صدر و آزاداندیشی باعث ماندگاری نام شهید آوینی در عرصه سینمای مستند شده است.
کد خبر 459994
نظر شما