به گزارش خبرنگار مهر، ساخت این مستند یک سالی است که در دست پژوهش و تصویربرداری است که کار در اردیبهشت امسال به پایان میرسد.
پژوهشگر و کارگردان فیلم «پیشکش آوران در تخت جمشید» به خبرنگار مهر، گفت: این مستند را در تخت جمشید کار کردم که از حدود یک سال پیش تولید آن آغاز شده و در اردیبهشت ماه مراحل ساخت آن تمام است.
عسل ستایش درخصوص این مستند، عنوان کرد: بیشترین تصویر از پلکان شرقی کاخ آپادانا صورت گرفته که هر کدام از ملتها با حمل یک تحفه از پلکان بالا میروند.
وی افزود: مستند پیشکش آوران به طور دقیق به جزئیات لباس و آرایش مو و زیورآلات هر ملت و هدیه آنها پرداخته است؛ این نمایندگان از ٢٣ کشور هستند که از سمت راست ردیف بالا: (مادیها، خوزیها، هراتیها، رخج، هیرمند، افغانستان، اهالی مصر، پارتیها، اسگارتا، جنوب پارت و مغرب سیستان) هستند.
ستایش به پیشکش آوران ردیف وسط هم اشاره کرد و افزود: در میان این ملل، ارمنیها، بابلیها، کیلیکه، آسیای صغیر، سکائی ها، یونانیها و سمرقندی ها قرار دارند درحالیکه در ردیف پایین، فینیقیه، کاپادوکیه، یونانیان آسیا، بلخ و هندیها دیده میشوند.
این نویسنده، پژوهشگر و مستندساز اضافه کرد: نمایندگانی که بر بدنه شیب پلکان به طرف بالا میروند از سرزمینهای ترکیه و مقدونیه، اعرابهای بادیه نشین شامات و بین النهرین، زرنگ، سرزمین سیستان، لیبیها و حبشیها هستند.
ستایش تصریح کرد: در این سنگ نگاره فاصله هر ملت به وسیله یک درخت سرو که درخت مقدس بوده جدا شده است.
به گفته کارگردان مستند «پیشکش آوران در تخت جمشید»، راهنمای هر کشور، پارسی و مادی و یا ایلامی است که دست در دست ملل دیگر جهت راهنمایی مهمانان مشخص شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، تدوین و تصویربرداری فیلم مستند «پیشکش آوران در تخت جمشید» توسط مهدی زارعی انجام میگیرد و سیروس زارع، کارشناس و مرمت کار در آثار باستانی ایران است.
نظر شما