۲۱ اسفند ۱۳۸۵، ۱۱:۵۱

برنامه درسی مدارس دینی تاجیکستان با نیازهای روز منطبق می شود

مقامات دینی در تاجیکستان در نظر دارند مدارس دینی خود را با اطلاعات و تکنولوژیهای مدرن به روز کرده و علاوه بر تدریس موضوعات دینی، دانش آموزان خود را با زبانهای خارجی و فنآوری اطلاعات نیز آشنا کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، فردالدین خودیزودا رئیس کمیته بهبود وضعیت آموزشی مدارس دینی تاجیکستان اظهارداشت: تاکنون در مدارس دینی تاجیکستان برنامه ای درسی مورد استفاده قرار می گرفت که در قرن شانزدهم تدوین شده بود و  از آن زمان تاکنون به روز نشده بود.

طرح بهبود وضعیت آموزشی مدارس دینی تاجیکستان درنظر دارد 30 درصد از زمان مطالعه دانش آموزان را به مطالعه موضوعات غیر دینی چون زبانهای انگلیسی، روسی، فن آوری اطلاعات، تاریخ و ادبیات تاجیک و تربیت بندی اختصاص بدهد.

جمهوری تاجیکستان به عنوان یکی از پنج کشور آسیای مرکزی که در سال 1991 از اتحاد جماهیر شوروی جدا شد و به استقلال رسید، دارای 26 مدرسه دینی و نظام آموزشی است که قدمت آنها به چند قرن پیش باز می گردد.

هدف از طرح بهبود وضعیت آموزشی مدارس دینی تاجیکستان از بین بردن تأثیرات فرهنگی غیر تاجیک بر برنامه درسی است که پس از  سقوط جماهیر شوروی صورت گرفت.

این طرح رویکردهای مختلف تدریس اسلام را از بین برده و شیوه همسانی را برای تمام مدارس تعریف وتدوین می کند و افق نگرش دانش آموزان را وسیعتر خواهد کرد.

تاجیکستان تنها کشور تازه استقلال یافته شوروی است که از حزب حاکم اسلامی برخوردار است.

کد خبر 460122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha