به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه رهبر که به منظور بررسی وضعیت مددجویان سیلزده در خوزستان به این استان سفر کرده است، برنامههای کمیته امداد برای جبران خسارات و کاهش آلام مردم و مددجویان آسیبدیده از سیل را تشریح کرد و افزود: کمیته امداد از نخستین روزهای پس از وقوع سیل در استانهای شمالی در کنار مردم و مددجویان بود و در ادامه با گسترش سیل به لرستان، خوزستان، ایلام و دیگر استانها، تمام ظرفیتهای خود را برای حمایت از مردم فعال کرد.
وی با بیان اینکه مستمری مددجویان در استانهای سیلزده در فروردینماه سه برابر پرداخت شد، ادامه داد: علاوه بر این ۲۶ هزار خانوار آسیبدیده از سیل در روزهای نخست حادثه کمک موردی، بستههای غذایی و اقلام ضروری لوازم خانگی را دریافت کردند و این کمکهای موردی در صورت نیاز تکرار خواهد شد.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به بیمه منازل و وسایل زندگی مددجویان امداد که از سه سال پیش آغاز شده است، خاطرنشان کرد: ارزیابی میزان آسیب خانوادههای تحت حمایت در حال انجام است و در برخی مناطق پرداخت خسارات آغاز شده است.
رهبر با بیان اینکه کار ساخت منازل تخریب شده مددجویان در مناطقی که سیلاب فروکش کرده آغاز شده است، گفت: تا زمانی که منازل مددجویان بازسازی و تحویل نشده است، سیاست کمیته امداد حمایت از خانوادهها با ارائه کمک هزینه رهن و اجاره است تا در این فاصله چند ماهه برای ساخت منازل، مددجویان نگرانی از بابت سکونت نداشته باشند.
وی از تشکیل ۴۰ هزار پرونده خسارت برای مددجویان در استانهای سیلزده غیر از خوزستان خبر داد و تاکید کرد: خسارات سیل در استان خوزستان در حال ارزیابی و تهیه آمار است که امیدواریم هرچه سریعتر کار برآورد و جبران خسارات انجام شود.
رهبر آخرین آمار کمکهای مردمی به کمیته امداد برای سیلزدگان استانهای مختلف را ۱۷۳ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این میزان ۵۰ میلیارد تومان کمک نقدی و ۱۲۳ میلیارد تومان به صورت کمک کالایی دریافت شده است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد از اعزام مددکاران این نهاد به همراه مشاوران داوطلب به مناطق سیلزده خبر داد و خاطرنشان کرد: مداخلات تخصصی و میدانی، مشاوره و راهنمایی فردی و گروهی به منظور مدیریت شرایط روحی و روانی سیلزدگان با اولویت کودکان، سالخوردگان و نوجوانان انجام شد. همچنین ارائه مشاوره بهداشت فردی زنان و برپایی مهد کودک سیار در اردوگاهها از دیگر اقدامات برای کاهش آلام و تزریق روحیه امید و نشاط در میان سیلزدگان بوده است.
رهبر در مورد عضویت کمیته امداد در ستاد بازسازی مناطق سیل زده در وزارت کشور، بیان کرد: همکاری کمیته امداد با این ستاد یک تعامل راهبردی است و تا زمان محو آسیب سیل در استانهای مختلف با جدیت ادامه خواهد داشت.
وی به بیانات رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر تسریع در ساخت و ساز و جبران کامل خسارات وارده بر معیشت مردم اشاره کرد و افزود: کمیته امداد تا پایان بحران سیل و جبران تمامی خسارات وارده برای خانوادههای تحت حمایت، در کنار آنها خواهد بود.
نظر شما