به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی منوچهری صبح دوشنبه در نشست مدیریت بحران شهرستان گناوه اظهار داشت: ملخ از آفات عمومی است و مبارزه با آفات عمومی در قانون کشور ما بر عهده دولت است.
وی افزود: دولتها موظف هستند تمام امکانات را برای مبارزه با ملخ و جوندگانی که جز آفات عمومی هستند به کار گیرند ولی این به معنای آن نیست که مردم مشارکتی در این مورد ندارند بلکه به معنای آن است که هزینههای آن را دولت پرداخت میکند.
رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: به دنبال پیش بینیهای صورت گرفته از سوی فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) ملخها از کشور عربستان وارد کشور ما شدند.
وی بیان کرد: ۶۰ کشور در جهان درگیر این مشکل هستند و تقریباً ۲۹ میلیون کیلومتر مربع وسعت از کشورهای مختلف تحت تأثیر حالت طغیانی ملخ قرار گرفته و از این آفت خسارت میپذیرد.
منوچهری تصریح کرد: از بهمن ماه و به دنبال مشاهده ملخها در استان بوشهر سه جلسه کارگروه تخصصی بحران و دو جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با حضور فرمانداران سراسر استان و به ریاست استاندار تشکیل شد.
وی گفت: استان بوشهر از استانهایی بود که بیشترین هماهنگی و همکاری و هم بیشترین مساعدت از سوی استانداری و مدیریت بحران به موضوع مبارزه با ملخها هم از نظر تأمین اعتبارات مورد نیاز برای تجهیز امکانات و هم از نظر هماهنگی بین دستگاههای اجرایی در استان و در شهرستانها شد.
وی اضافه کرد: تأمین اعتبار صورت گرفته در استان بیشتر هزینه خرید تأسیسات، سمپاش و مقداری سموم شد و تا کنون حدود ۷ هزار لیتر سم تأمین شده و این روند تا زمانی که مبارزه با آفت در استان باشد ادامه خواهد داشت.
۳۶ گروه پایش در سطح استان راه اندازی شد
منوچهری خاطر نشان کرد: مهمترین نگرانی در این زمینه هجوم ملخ به استانهای همجوار است و با توجه به اینکه دوره رویش محصولات زراعی در استان بوشهر تمام شده ما تا شروع سال زراعی جدید در مهرماه نگرانی نداریم ولی باید تمام تلاش خود را به کار گیریم تا تمام کانونهای این آفت را از بین ببریم که استانهای بالادست دچار خسارت نشوند.
وی افزود: ۳۶ گروه پایش در سطح استان راه اندازی شده و ۱۳ اکیپ مبارزه نیز تشکیل که به صورت هوایی و زمینی به روشهای مختلف مشغول مبارزه با این آفت هستند.
منوچهری بیان کرد: بعد از شناسایی کانونهای آلودگی عملیات مبارزه آغاز و تا کنون حدود ۱۳ هزار هکتار از زمینهایی که کانون آلودگی بودند مبارزه صورت گرفته که از این مجموع حدود هزار و ۷۰۰ هکتار مربوط به شهرستان گناوه است.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: درخواست ما از فرماندار گناوه این است که دهیاریها و شوراها و امکاناتی که مردم در اختیار دارند همه در کنار هم قرار بگیرد و با اعمال مدیریت واحد استفاده بهینه شود.
همه دستگاهها پای کار باشند
وی افزود: تیمهای کاری تشکیل شده متناسب با کانونهای هجوم ملخها و آلودگی باشد و یک تقویم زمانی و مکانی توسط جهاد کشاورزی تهیه و متناسب با پهنههای آلوده برای فرماندار ارائه شود که بر اساس آن برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
وی گفت: دستگاههای اجرایی همانگونه که تا کنون در این مورد مساعدت لازم را به عمل آوردهاند بخصوص در زمینه تأمین خودرو و راننده در کنار جهاد کشاورزی باشند.
منوچهری تصریح کرد: عمده کار و فعالیت مفید در در مقابله با این بحران از شش تا ۱۰ صبح است و این امکانات باید به گونهای در اختیار قرار بگیرد که جهاد کشاورزی از صبح زود بتواند وارد عمل شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: از آنجا که طغیان و هجوم ملخها در فاز گروهی بسیار قوی و جمعیت آنها زیاد است در پیشرفتهترین کشورهای جهان هم در زمان طغیانی شدن ملخها دچار مشکلاتی میشوند و این طور نیست که در کشور ما مشکل به وجود آمده باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید با تمام امکانات و تجهیزات با این معضل مبارزه کرد افزود: خوشبختانه در حال حاضر ما با کانونهایی در سطح محدود و با جمعیت بالا مواجه هستیم و این به ما کمک میکند تا بتوانیم این آفت را کنترل کنیم.
وی گفت: سپاه، نیروی انتظامی، و سایر دستگاهها با امکانات و نیروها هماهنگی شود تا همه با هم در کنار هم بتوانیم خسارت آن را به حداقل برسانیم.
وی با اشاره به اینکه در مبارزه با ملخها علاوه بر نگرانی از درگیر شدن استانهای مرکزی دیگر با این آفت نگرانی دیگر برای سال آینده در استان بوشهر است اضافه کرد: چون بسیاری از این ملخها در حالت عادی سه تا ۵ سال در استان باقی میمانند لذا برنامههای مبارزه با این آفت را باید برای این مدت داشته باشیم.
نظر شما