به گزارش خبرگزاری مهر، محمودرضا پیروی در جمع خبرنگاران رسانههای خارجی مقیم ایران گفت: هموطنان تاکنون ۱۵۸ میلیارد تومان برای کمک به سیلزدگان به حساب هلالاحمر واریز کردند، کمکهای نقدی مردمی به زودی به صورت شفاف مشخص شده و در میان خانوادههای سیلزده توزیع خواهد شد.
وی گفت: تمام هزینههای هلال احمر برای سیلزدگان تاکنون از منابع داخلی این سازمان بوده است، تا کنون فقط کمکهای غیرنقدی مردم که ارزش آنها بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان است، از سوی هلالاحمر در میان سیلزدگان توزیع شده و هیچ مبلغی از کمکهای نقدی مردمی حتی برای جایگزین کردن اقلام امدادی در انبارهای هلال احمر هزینه نشده است.
دبیرکل جمعیت هلالاحمر گفت: قطعاً برای تأمین نیازهای اصلی سیل زدگان، کمکهای نقدی کارایی بیشتری خواهد داشت و با توجه به نیاز هر خانوار کمکها توزیع خواهد شد. البته از آنجا که نهادهای مختلفی برای سیل زدگان اقدام به جمعآوری کمک نقدی کرده اند لذا مقرر شده است تا کمیته مشترکی برای توزیع کمکها تشکیل شود تا همه خانوارها از کمکهای مردمی بهره مند شوند.
وی با اشاره به کمک داوطلبانه نقدی برخی کشورها به سیل زدگان ایران، گفت: متأسفانه هنوز هیچ راهی برای دریافت این کمکها باز نشده و هنوز رقمی از کمکهای نقدی خارجی را دریافت نکردهایم. البته اخیراً در هیأت حاکمه فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر اعتراض رسمی خود را اعلام کرده و آنها برای باز شدن کانال دریافت کمکهای مالی بشردوستانه به سیل زدگان ایران قولهای مساعدی داده اند.
به گفته دبیرکل جمعیت هلال احمر ایران، صلیب سرخ آلمان و کانادا برای دریافت کمک مردمی به سیل زدگان ایران حسابی را اختصاص داده اند تا در صورت باز شدن راهی برای ارسال، کمکهای مردمی و دولتهای خارجی و جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر به هلال احمر ایران اختصاص یابد.
وی در پاسخ به سوالی درباره نرسیدن کمکهای مردمی کویت به دست سیل زدگان، چنین توضیح داد: هلال احمر کویت تاکنون در ۲ مرحله محمولههای ۴۰ تنی را برای سیل زدگان ایران ارسال کرده که به اذعان معاون جامعه هلال احمر کویت تهیه این کمکها از داخل ایران به علت به صرفه بودن و رسیدن به موقع به دست سیل زدگان، از داخل ایران خریداری و در جعبههایی با نشان هلال احمر کویت بسته بندی و ارسال شده است. ما هم به ضرورت نیاز سیل زدگان بخشی از کمکها را به منطقه ارسال کردهایم و مابقی در انبارهای هلال احمر است تا به موقع توزیع شود.
دکتر پیروی افزود: جمعیت هلال احمر موظف است تا گزارش دریافت و نحوه توزیع کمکهای اهدایی را به جمعیت ملی یا کشور جدا کننده و همچنین فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر ارائه کند و در این زمینه تا کنون نمایندگان بسیاری از کشورهای کم کننده درخواست بازدید از روند توزیع کمکهای خود داشته اند که انجام شده و یکی از آنها نیز نماینده هلال احمر کویت بود. بازدید وی با حضور من در مناطق سیلزده همزمان شده بود. البته در بسیاری از موارد به عنوان نمونه کشور اهدا کننده مثلاً ۲۹۲ چادر اهدا کرده که در برابر ۵۲ هزار چادری که خود ما در مناطق سیل زده توزیع کردهایم، شاید چندان مشهود نباشد.
وی همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره ادعای یک نظامی بازنشسته در استفاده از لباس جمعیت هلال احمر در جنگ بوسنی، توضیح داد: دریافت لباس داوطلبی هلال احمر با پر کردن یک فرم داوطلبی ممکن است. به عنوان نمونه در سیل اخیر بسیاری از افراد داوطلب با لباس هلال احمر به هموطنان خدمت کردند. درواقع امکان سوءاستفاده از نشان و لباس در هر جایی ممکن است. اما درباره این ادعا، نه فقط هلال احمر، بلکه نهاد نظامی که این فرد مدعی بازنشسته آن است نیز از وی شکایت کرده و قطعاً به جد پیگیر رسیدگی به این ادعا خواهیم بود.
دبیرکل جمعیت هلال احمر درباره تحریم هلال احمر ایران برای خرید و تأمین لوازم یدکی بالگردها، گفت: هلال احمر ایران با وجود اینکه نهادی غیردولتی است و باید از تحریمها مستثنی باشد، اما متأسفانه یک سال است که با وجود تأمین هزینه ۳ بالگرد، نتوانسته آنها را خریداری کند و حتی ۶ بال گردمان نیز معطل تأمین قطعات یدکی برای تعمیر است.
وی همچنین درباره کمک خبرنگاران و رسانهها به هلال احمر برای دریافت کمکهای مردمی ضمن تقدیر از همکاریهای رسانهها در امدادرسانی اخیر گفت: تاکنون خبرنگاران بسیاری از رسانههای داخلی و خارجی برای بازدید از مناطق سیل زده اعزام شده اند؛ مطابق آمار ۶۶ خبرنگار و عوامل خبری و ۳۴ رسانه خارجی از ۱۷ کشور به مناطق سیل زده اعزام شدند.
نظر شما