به گزارش خبرنگار مهر، بابک دینپرست بعدازظهر چهارشنبه در نخستین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان البرز در سال جاری، به طرح این سوال پرداخت که وقتی البرز موقعیت خوبی در جغرافیا و یا زمینههای تولیدی و صنعتی دارد چرا معدل آن در ایجاد اشتغال و کم کردن سطح بیکاری پایین است؟
وی در ادامه خطاب به مدیران البرزی افزود: نزدیکی به پایتخت، ظرفیتهای مدیریت و یا وجود حدود ۱۵۰ برند صنعتی از ظرفیتهای خوب صنعتی استان البرز است، نرخ بیکاری ۱۴.۷ درصدی استان البرز در قیاس با این ظرفیتها باید سنجیده شود.
معاون امور اقتصادی وزیر کشور با تأکید بر اینکه البرز شایسته این رقم در نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال نیست، گفت: فرمانداران در سال اقتصاد مقاومتی باید بر روی این موضوع متمرکز شوند و در خصوص مسائلی ازجمله فعال کردن واحدهای تولیدی گام بردارند.
دینپرست بابیان اینکه حتی یک واحد تولیدی نباید تعطیل شود، گفت: اشتغال باید حفظ شود، تلاشها باید روزافزون و بهطور خستگیناپذیری کارکنیم.
وی در بخش دیگری خطاب به مدیرعامل شرکت توزیع برق نیروی برق استان البرز، گفت: طبق وعدهای که دادهاید تا چهل روز دیگر نیمی از این تعهد باید برای توسعه فعالیت واحدهای صنعتی - تولیدی شهرکهای صنعتی البرز واگذار شود و این قول را در حضور رسانهها از شما گرفتهایم.
معاون امور اقتصادی وزیر کشور خطاب به مسئولان البرزی، گفت: با استانهایی ازجمله آذربایجان غربی، اصفهان و کردستان که به ترتیب ۱۴.۷، ۱۳.۷ و ۱۴.۶ نرخ بیکاری دارند گفتگو کنید و نشست داشته باشید، یک گروه کارشناسی تشکیل دهید و با سنجش ظرفیتهایی ازجمله گردشگری و کشاورزی برای تغییر نرخ بیکاری استان اقدام کنید.
دینپرست با اشاره به اینکه البرز ظرفیت گردشگری خوبی دارد که میتواند از آن بهرهبرداری کند، افزود: نرخ مشارکت اقتصادی البرز در سال گذشته نسبت به سال قبل آن ۱.۲ درصد افزایش داشته که پیام خوبی است.
وی توضیح داد: سهم استان البرز در سال گذشته از ۱.۵ میلیارد دلار اشتغال روستایی و عشایری ۱۶۱ میلیارد تومان بود که ۷۸.۵ میلیارد تومان آن به این استان ابلاغشده است و تا شانزدهم اردیبهشت نیز ۵۸ میلیارد تومان از این مبلغ پرداختشده است.
معاون امور اقتصادی وزیر کشور با این توضیح که سهم سرمایهگذاری خارجی به دلیل تحریمها با کندی انجامشده است، بیان کرد: سال گذشته ۱۱ طرح سرمایهگذاری خارجی با ۱۸۲ میلیون یورو در البرز صورت گرفته است که سهم اشتغال آن ۳۳۶ نفر بوده است.
دینپرست با اشاره به اینکه در گروه واحدهای اقتصادی دودسته واحدهای اقتصادی مشکلدار و بحرانی داریم، ادامه داد: در استان البرز ۳۱ واحد مشکلدار با اشتغال ۳ هزار و ۷۳۶ نفر داریم که نیاز به رصددارند و باید در کارگروه تسهیل به این موارد رسیدگی شود.
وی بابیان اینکه گزارش عملکرد بخش خصوصی در البرز نیز خوب و قابلتوجه است، تأکید کرد: شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نیز اختیارات خوبی برای پیگیری مصوبات در سطح ملی دارد.
معاون امور اقتصادی وزیر کشور به اولویتهای ویژه اقتصادی سال جاری اشاره کرد و گفت: شناسایی واحدهای تولیدی راکد و بررسی رفع تملک واحدهای تولیدی- صنعتی ازجمله این موارد است که باید بررسی شود.
دینپرست افزود: سامانههایی ازجمله سامانه مجوزهای کسبوکار کشور، سامانه دادور برای شناسایی و تکمیل درخواست و صدور جواز و یا مرکز تماس فوریتهای کسبوکار به نام یاور راداریم که بسیار ارزنده و مفید هستند.
وی توضیح داد: پیشنهادها بسیار خوبی داریم که امیدواریم یکی از آنها تصویب شود و آن در راستای اختیاراتی است که کارگروههای تسهیل دارند و با استفاده از آن میتوان برای جلوگیری از اقدامات اجرایی، قضائی و عملیاتی علیه واحدهای تولیدی اقدام کرد که اگر مصوب شود دیگر نمیتوان بهراحتی هر واحد تولیدی را تعطیل کرد.
نظر شما