۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۰۰

معاون دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی خبر داد:

توانمندسازی رویکرد اصلی نگهداری کودکان بی‌سرپرست

توانمندسازی رویکرد اصلی نگهداری کودکان بی‌سرپرست

زنجان-معاون دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی بیان کرد: یکی از رویکردهای جدی سازمان بهزیستی در قبال کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست، توانمندسازی آن‌ها است.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد خاکی شامگاه چهارشنبه در حاشیه مراسم افطاری در مرکز شیرخوارگاه و نوباوگان شهید ثمین‌تاب بهزیستی زنجان، در جمع خبرنگاران افزود: یکی از اقداماتی که در برهه کنونی در خصوص مراکز نگه‌داری کودکان در کشور انجام‌شده، تقسیم‌بندی این مراکز بر اساس رنج سنی کودکان بوده است.

وی با بیان اینکه بدون شک کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند باید به این نکته آگاه باشند که مسئولیت بسیار سنگینی در قبال کاری که انجام می‌دهند دارند، تصریح کرد: این اهمیت از آن جهت است که این افراد باکسانی سر وکاردارند که آینده‌سازان این کشور هستند، به همین خاطر تلاش و رویکرد اصلی سازمان بهزیستی در قبال کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست، واگذاری موقت یا دائم آن‌ها به خانواده‌ها است.

خاکی با یادآوری اینکه یکی از دغدغه‌های امروز در زمینه نگه‌داری از کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست به مراکز شبه خانواده برمی‌گردد، ادامه داد: متأسفانه این مراکز بیش از ظرفیتی که دارند، اقدام به نگه‌داری از این کودکان می‌کنند، با وجود این مشکلات، سازمان بهزیستی هیچ‌گاه به دنبال این نبوده که اقدام به توسعه این مراکز کند، بلکه اولویت با واگذاری موقت یا دائم این کودکان به خانواده‌ها است.

معاون دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی در ادامه از رشد روزافزون سیر طبیعی واگذاری کودکان بی‌سرپرست و بد سرپرست به خانواده‌ها در سایه همکاری‌هایی که بین این سازمان و قوه قضائیه و ثبت‌احوال وجود دارد، خبر داد و با یادآوری اینکه این رشد در سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۲ درصد بوده است، اظهار کرد: یکی از رویکردهای اصلی در این زمینه، مراقبت از کودکان در خانواده‌های زیستی است.

خاکی در خصوص خانواده‌های زیستی، متذکر شد: خانواده‌های زیستی بدین معنی است که کودکان بد سرپرست و بی‌سرپرست به‌جای اینکه وارد مراکز شبه خانواده شوند، به‌واسطه همکاری‌هایی که بین سازمان بهزیستی و قوه قضائیه وجود دارد، این واگذاری بین یکی از خویشاوندان و وابستگان این کودکان انجام می‌شود که در قبال این واگذاری‌ها نیز سازمان بهزیستی نسبت به پرداخت هزینه‌های این کودکان اقدام می‌کند.

وی همچنین از اجرای طرح «مشک» در سطح کشور خبر داد و با اشاره به اینکه در اجرای این طرح، سازمان بهزیستی همه جوانب ازجمله صلاحیت اخلاقی، رفتاری، مالی و عقلی خانواده‌های متقاضی را بررسی می‌کند، گفت: بر اساس این طرح، کودکان بد سرپرست و بی‌سرپرستی که تحت حمایت این سازمان هستند، به‌صورت موقت تا زمان توانمندسازی خانواده‌هایشان به فرزندخواندگی خانواده‌های متقاضی درمی‌آیند.

خاکی با تأکید بر اینکه موضوع و هدف مهمی که سازمان در قبال کودکان بد سرپرست و بی‌سرپرست دنبال می‌کند، توانمندسازی این کودکان است، خاطرنشان کرد: این توانمندسازی بدان معنی است که این کودکان باید تا ۱۸ سالگی به این توانمندی برسند، یعنی به هنگام ترخیص از مراکز نگه‌داری، باید از مهارت‌های زندگی و استقلال برخوردار باشند که برای تحقق این مهم نیز برنامه‌های مختلفی داریم.

کد خبر 4612355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha