۱ دی ۱۳۸۲، ۱۵:۵۳

كارشناس دفتر امور آسيب ديدگان سازمان بهزيستي در گفتگو با "مهر "

آمار واقعي و دقيقي از ميزان شيوع كودك آزاري در كشور وجود ندارد

هيچ مرجع و نهادي نمي تواند آمار دقيق و واقعي از ميزان كودك آزاري هايي كه در كشور اتفاق مي افتد ارائه دهد و همين امر موجب شده كه كودك آزاري به عنوان يك آسيب اجتماعي متولي خاصي در كشور نداشته باشد .

مروئه وامقي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب گفت : كودك آزاري و همسرآزاري از جمله آسيب هاي اجتماعي هستند كه در بسياري از موارد در جامعه  پوشيده  مي ماند  و همين امر موجب شده تا هيچ كس نتواند آمار دقيقي از تمام كودك آزاري هايي كه در جامعه اتفاق مي افتد ، ارائه دهد وآمارهاي  تقريبي كه در اين زمينه ارائه مي شود تنها موارد حادي بوده كه به دليل شدت جراحات وارده به بيمارستانها مراجعه شده است .

وي افزود :  مطرح شدن  موارد كودك آزاري در سالهاي اخير به معني افزايش روند اين آسيب اجتماعي نيست زيرا اين مساله هميشه مطرح بوده است اما آنچه موجب شده كه اين معضل در سالهاي اخير بيشتر مورد توجه قرار بگيرد ، مطرح شدن كودك آزاري در جامعه است به اين معني كه كودك آزاري از در خانه ها بيرون رفته و در جامعه و مطبوعات انعكاس مي يابد .

 وامقي اظهار داشت : اخيرا پژوهش هايي با همكاري وزارت بهداشت و يونيسف در 2 مركز اورژانس بيمارستانهاي تهران  صورت گرفته  اما  اين تحقيقات انعكاس واقعي كودك آزاري نيستند چرا كه بسياري از موارد كودك آزاري مخفي و پوشيده باقي مي ماند  و تنها موارد منجر به صدمات شديد در مراجعه به بيمارستانها مطرح مي شود  و اين در حالي است كه بسياري از كودك آزاري هايي كه از سوي والدين اعمال مي شود پس از مراجعه به بيمارستان  ممكن است با پنهان كاري والدين مواجه شود و  در صورتي كه كادر پزشكي معاينه كودك مجرب نباشند ممكن است اين موارد تشخيص داده نشود . 

 وامقي با بيان اينكه  تمام والدين كودك آزار الزاما مشكلات رواني ندارند اظهار داشت :  تجربه نشان داده اگر چه در موارد بسياري كودك آزاري ها از سوي والديني كه داراي مشكلات عاطفي و رواني  هستند ، اتفاق  مي افتد اما با اين حال  اين قضيه در والديني كه هيچ مشكل روحي  رواني ندارند ، نيز ديده شده است. همچنين كودك آزاري  تنها مختص خانواده هاي  فقير  و پر جمعيت نيست  و اين موارد  حتي در خانواده هاي كم جمعيت  و داراي وضعيت مالي مناسب هم ديده شده است .

 وامقي كودك آزاري رواني را  شايعترين  نوع كودك آزاري دانست و اظهار داشت : تمام كودك آزاري هاي جسمي و جنسي با كودك آزاري رواني توام است و ممكن نيست كودكي دچار كودك آزاري جسمي شود اما اين كار با توهين و تحقير همراه نباشد .

 اين كارشناس تصريح كرد : وضع قانون به تنهايي نمي تواند مشكل را حل كند اما در كاهش آن موثر خواهد بود  لذا اگر والدين بدانند  كه آزار كودك  عواقب جزايي شديدي به دنبال خواهد داشت ، مسلما از ميزان آن در جامعه كاسته مي شود اما نمي توان ادعا كرد كه با وجود مجازاتهاي شديد هم اين قضيه كاملا منتفي  خواهد شد . 

کد خبر 46129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha