به گزارش خبرنگار مهر، دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی به مناسبت روز جهانی زن گفت: بر اساس آموزه های دین اسلام و حقوق جهانی بشر میان زن و مرد مساوات وجود داشته و زنان دارای حق و حقوقی هستند که باید با خشم و خشونت علیه زنان در جهان مبارزه کرد.
دین اسلام برای زنان حقوق ویژه ای قائل شده است / زنان دارای حق و حقوقی هستند که باید احیا و اجرا شود
پروفسور احسان اکمل الدین اوغلو دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی به مناسبت روز جهانی زن ضمن تبریک به زنان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی اظهار داشت: زنان در کشورهای خود از حقوق ویژه ای برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه در برخی از کشورها خشونتهایی علیه زنان و دختران انجام می گیرد، یاد آور شد: زنان دارای حق و حقوقی هستند که باید احیا و اجرا شود. نیاز شدیدی برای مبارزه با خشونت و تبعیض نژادی علیه زنان با همه وسایل وجود دارد تا تلاشهایی برای تحکیم قوانین بیداری و آگاهی دهی زنان در جامعه اسلامی ایجاد شود و با همه اشکال از خشم و خشونت علیه زنان جلوگیری و از آنها حمایت به عمل آید.
اکمل الدین احسان اوغلو یاد آور شد: سازمان کنفرانس اسلامی نقطه تحول بزرگی در آماده سازی استراتژی بیداری نقش زنان در کشورهای اسلامی به عهده داشته و به منظور توسعه و بیداری زنان و تحکیم شریعت فعلی تصمیم و عزم خود را جزم کرده است.
یونسکو گزارشهای مربوط به حفاریهای مسجدالاقصی را ارائه می دهد
در پی درخواست مجامع اسلامی و عربی مبنی بر تعرضات و ادامه حفاریهای رژیم اشغالگر اسرائیل در اطراف و زیر مسجدالاقصی، سازمان بین المللی آموزش، فرهنگ و علوم (یونسکو) بزودی گزارشهای خود را از این تعرضات ارائه می دهد.
به گزارش مهر، دکتر زاهی حواس دبیر کل شورای عالی آثار باستانی مصر، اظهار داشت: در پی درخواست رؤسای شوراهای آثار باستانی عرب و مجامع بین المللی اسلامی و عربی، سازمان بین المللی آموزش، فرهنگ و علوم (یونسکو) گزارشهای خود درباره حفاریهای رژیم اشغالگر اسرائیل در اطراف و زیر مسجدالاقصی را اعلام می کند.
زاهی حواس با بیان اینکه احتمال تعلیق عضویت اسرائیل در کمیته میراث جهانی وجود دارد، تصریح کرد: این تعلیق نتیجه تعرض به یکی از آثار باستانی ثبت شده در لیست میراث جهانی است.
کمیته یونسکو اینک در حال بررسی حفاریهای اسرائیل در اطراف و زیر مسجدالاقصی است و ضمن ارائه گزارشهایی از آن دستور توقف این حفاریها را به سرعت صادر می کند.
مردم فلسطین آماده دفاع از مسجدالاقصی هستند
خانواده های اسیران سیاسی در فلسطین ظهر سه شنبه 15 اسفند ماه در منطقه وادی الجوز قدس تحصن کردند تا خشم و غضب خود را از اقدامات اسرائیل و تخریب راه باب المغاربه نشان دهند و تأکید کردند که آماده دفاع از مسجدالاقصی هستند.
خانواده های اسیران سیاسی در فلسطین در اعتراضی که کمیته اسرای آزاد فلسطین تنظیم کرده بود، ظهر سه شنبه 15 اسفند ماه در منطقه وادی الجوز قدس تحصن کردند که در آن دهها خانواده اسرای فلسطین اعم از مادران، پدران و نزدیکان اسیران به همراه شیخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامی فلسطین و دیگر رهبران جنبش اسلامی تجمع کردند.
برخی از این خانواده ها سخنرانی کوتاهی درباره تعرضات اسرائیل ارائه کرده و اظهار داشتند: مؤسسات اسرائیلی باید درک کنند که مسجدالاقصی نشانه تاریخی و دینی برای امت اسلام و ملت فلسطین به شمار می رود و ما از کشورهای عربی و اسلامی خواستار یاری قدس و مسجدالاقصی هستیم.
شیخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامی فلسطین با بیان اینکه وزیران و سفیران کشورهای عربی، سازمانهای اسلامی و اتحادیه عرب برای یاری مسجدالاقصی آماده هستند، گفت: پس از ارائه تصاویری از مسجدالاقصی، ویرانی باب المغاربه و تخریب بخشی از مسجدالاقصی قرار شد تا دهها تن از کارشناسان آثار باستانی از سوی کشورهای عربی و اسلامی کمیته آثار عرب را تشکیل داده و برای بررسی حفاریهای باب المغاربه و مسجدالاقصی به قدس بیایند.
رهبر جنبش اسلامی فلسطین به دادگاه احضار شد
پلیس اسرائیل سه شنبه 15 اسفند ماه احضاریه ای را به شیخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامی فلسطین داد تا روز یکشنبه 11 مارس ( 20 اسفند ) در دادگاه صلح قدس حاضر شود.
به گزارش مهر، پلیس اسرائیل ضمن متهم کردن شیخ رائد به دشمنی، اعلام کرد: وی یکی از افرادی بود که در تحریک برای اعتصابات مردم دست داشته است.
پلیس اسرائیل بر این باور است که شیخ رائد آنها را در اعتراض به حفاریهای اسرائیل تحریک کرده است تا بر عملیات ویرانی مسجدالاقصی و راه باب المغاربه اعتراض کنند.
محاکمه رهبر جنبش اسلامی فلسطین به تعویق افتاد
رهبر جنبش اسلامی فلسطین که قرار بود یکشنبه 20 اسفند ماه در دادگاه صلح قدس محاکمه شود، به درخواست وکیل مدافع وی در زمان دیگری محاکمه می گردد.
سه شنبه 15 اسفند ماه شیخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامی فلسطین در اعتراض به تعرضات اسرائیل به مسجدالاقصی به همراه چند تن دیگر از سوی پلیس رژیم اشغالگر اسرائیل متهم و در پی احضاریه ای، دستگیر شد.
رهبر جنبش اسلامی فلسطین قرار بود یکشنبه 20 اسفند ماه در دادگاه صلح قدس محاکمه شود، اما به دلیل درخواست وکیل مدافع وی استاد خالد زبارقه زمان محاکمه وی به تاریخ 29 آوریل ( دهه اول اردیبهشت) موکول شد.
وکیل وی اظهار داشت: هنوز مدارک لازم برای روشن شدن این مسئله را ندارد تا به دادگاه ارائه دهد. از این رو دادگاه با درخواست وی موافقت و دستور محاکمه را به ماه آینده موکول کرد.
گروهی از کارشناسان تاریخ اسلام به فلسطین اعزام می شوند
پس از گذشت چند هفته از اعلان ترکیه مبنی بر اعزام هیئتی از کارشناسان به مسجدالاقصی، این هیئت این هفته به منظور بررسی تعرضات اسرائیل به فلسطین اعزام می شود.
منابع اطلاع رسانی ترکیه اعلام کردند: گروهی از کارشناسان ترک به منظور دیدار از شهر قدس، بررسی تعرضات اسرائیل و حفاریهای آنها این هفته به فلسطین اعزام می شوند. این کارشناسان شامل کارشناسان هنر معماری و تاریخ اسلامی به همراه مسئولان وزارت امور خارجه ترکیه هستند.
بر اساس گزارشهای این شبکه خبری، کارشناسان اعزامی با مسئولان فلسطینی و صهیونیستی دیدار و مسئله تعرض به مسجدالاقصی و اطراف آنرا بررسی می کنند. این دیدار در حالی انجام می گیرد که هفته ها پیش ترکیه اعلام کرد به منظور بررسی تعرضات اسرائیل و حفاریهای اخیر رژیم اشغالگر در اطراف مسجدالاقصی گروهی از کارشناسان را اعزام می کند.
هفته "حمایت از مسجدالاقصی" در حال برگزاری است
هفته "حمایت از مسجدالاقصی " به منظور همبستگی و اتحاد برای مبارزه با تعرضات اسرائیل و تخریب مسجدالاقصی از جمعه 18 اسفند ماه آغاز شده است.
طرح "هفته حمایت از مسجدالاقصی" که جنبش اسلامی فلسطین آن را تنظیم کرده، با هدف همبستگی برای نجات مسجدالاقصی در سایه خطرات و تعرضات رژیم اشغالگر اسرائیل به مسجدالاقصی از جمعه 18 اسفند آغاز شده است. هفته "حمایت از مسجدالاقصی" به منظور بیداری ملتها از تعرضات اسرائیل به مسجدالاقصی، تشویق بر حمایت از مسجدالاقصی و مشارکت در اعترضات روزانه در قدس برگزار می شود.
هفته حمایت از مسجدالاقصی شامل فعالیت در شهرها و روستاها چون تظاهرات دانشجویی، سر دادن شعار، برگزاری سخنرانی و نشست به همراه خطبه های واحد نماز جمعه در مساجد مختلف فلسطین خواهد بود. فعالیتهای این هفته تا روز پنجشنبه 24 اسفند ماه ادامه داشته و پوسترها و پارچه نوشته هایی که در آن به جایگاه مسجدالاقصی در قلب مسلمانان تأکید می شود، میان مردم توزیع می شود.
انتشار کتابی جدید در مورد مسجدالاقصی با تأکید بر تعرضات خصمانه اسرائیل
انجمن علمای فلسطین کتاب جدیدی درباره مسجدالاقصی منتشر کرد که در آن ضمن بررسی خطراتی که مسجدالاقصی را تهدید می کند، آغاز تعرضات اسرائیل از سال 1967 تا سال 2007 را نیز مورد بررسی قرار می دهد.
دکتر مروان ابو راس رئیس انجمن علمای فلسطین در غزه با تأکید بر اینکه این کتاب را به مسلمانان تقدیم می کنیم تا حجم حملات خصمانه اسرائیل مشخص شود، اظهار داشت: مسلمانان باید بدانند که با مقدس ترین بخش زمین پس از دو مسجد ( مسجدالنبی و مسجدالحرام ) چه کردند؟ آنرا آتش زدند، سرقت کردند، نماز جمعه را در آن تعطیل کردند و حفاریهای زیادی زیر و در اطراف آن انجام دادند که همه آنها به نابودی بنای مقدس مسلمانان و تخریب نمازخانه آنها منجر شد که تاکنون مخفی مانده بود.
این کتاب معرفی کامل مسجدالاقصی، وصف آن، وجه تسمیه آن، قداست آن نزد مسلمانان، تسلسل تاریخی دشمنیها و هتک حرمت اسرائیل به مسجدالاقصی به همراه تصاویر رنگی از حفاری در بخش تحتانی مسجدالاقصی را شامل می شود.
تبیین جایگاه دینی مسجدالاقصی به مسابقه گذاشته می شود
در راستای تعرضات اخیر رژیم اشغالگر اسرائیل مبنی بر تخریب مسجدالاقصی، تعبیه زیرگذر و ساخت کنیسه نزدیک آن، وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت مسابقه بین المللی مسجدالاقصی را با هدف ارائه جایگاه دینی مسجدالاقصی در اسلام و قلب مسلمانان برگزار می کند.
به گزارش مهر، مدیر اداره فرهنگ اسلام وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت گفت: این مسابقه برای اولین بار مطرح شده است، زیرا مرتبط با یکی از مهمترین و بزرگترین مسائل مسلمانان در عصر معاصر در همه نقاط زمین محسوب می شود. هدف از برگزاری این مسابقه ارائه جایگاه دینی مسجدالاقصی در اسلام و قلب مسلمانان است. این مسابقه سعی در توجیه تلاش مسلمانان برای حفظ مسجدالاقصی دارد که باید با همه وسایل مختلف فکری، هنری و ابداعی در راستای آن اقدام شود .
مسابقه دارای 5 رشته خواهد بود . بهترین خطبه ای که بر نقش مسجد در تبیین جایگاه مسلمانان برای معرفی جایگاه مسجدالاقصی در دین آنها تأکید کرده است، بهترین قصیده که بیشترین تأثیر را در تحکیم مبانی و ارزشهای بشری داشته، بهترین عکس که به آنچه را که زبان از گفتن آن عاجز است می پردازد، بهترین تحقیق علمی که به بیان حقایق علمی و تاریخی صحیح پرداخته و شبهات شکاکان را برطرف می کند و بهترین هنر تجسمی که بهترین شکل تجسم شده و تخیلی این مسجد را بیان می کند، بخشهای محورهای این مسابقه عنوان شده اند.
دارالتقریب مذاهب اسلامی تشکیل می شود
در نوزدهمین همایش سالانه شوراهای عالی امور اسلامی با عنوان "مشکلات جهان اسلام و راهکارهای آن در سایه جهانی شدن" که با حضور سید محمد خاتمی 27 تا 30 مارس (دهه اول فروردین) در قاهره برگزار می شود، تشکیل دار التقریب میان مذاهب اسلامی مورتد تأکید قرار می گیرد.
شیخ محمود عبدالغنی عاشور معاون سابق الازهر و رئیس دار التقریب میان مذاهب اسلامی گفت: در خلال برگزاری نوزدهمین همایش سالانه شوراهای عالی امور اسلامی با عنوان " مشکلات جهان اسلام و راهکارهای آن در سایه جهانی شدن " در مصر، تشکیل دار التقریب میان مذاهب اسلامی مورد تأکید قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه در این همایش سید احمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران و رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها مشارکت می کند، اظهار داشت: این همایش با هدف بررسی تعدد ادیان و تمدنها، خطرات جهانی شدن در هویت فرهنگی، آموزش، زبان، دین، رسانه، سینما، نمایش، انفجار اطلاعات و ارتباطات، ابعاد اجتماعی جهانی شدن، وحدت گروهی امتها و احیای گرایشهای دینی و عرقی برگزار می شود.
تقریب میان مذاهب اسلامی در چارچوب تفکرات شیخ محمود شلتوت شیخ سابق الازهر تأسیس می شود تا تقریب میان مذهب مختلف اسلامی ایجاد و در وهله اول هدف دینی و سپس مسائل سیاسی آن مورد توجه قرار گیرد. شیخ جمال قطب رئیس کمیته فتوا و عضو سابق کمیته تقریب میان مذاهب اسلامی به نقش کمیته تقریب میان مذاهب اسلامی اشاره کرد و یاد آور شد: تشکیل این کمیته نیاز به بررسی منافع و مصالح است؛ از این رو باید تحقیقات جدی به منظور تحقق تقریب میان مذاهب اسلامی صورت گیرد.
در این همایش 88 کشور، 8 سازمان اسلامی و 77 اندیشمند مسلمان و 31 اندیشمند غیر مسلمان شرکت خواهند داشت .
از بحثهای این همایش می توان به اسلام و دیگران، اسلام و گفتگوی ادیان، تمدن اسلامی و گفتگوی تمدنها، هویت فرهنگی، حقوق فرهنگی و اجتماعی بشر، مشکلات خانواده، مسائل مرتبط با زنان، آثار اجتماعی جهانی شدن مانند ایدز، خودکشی، بیکاری و خشونت علیه کودکان و خانواده ها اشاره کرد.
علوم شرعی در دانشکده مطالعات اسلامی صربستان تدریس می شوند
دو رشته علوم شرعی و علوم تربیتی در دانشکده مطالعات اسلامی در ایالت سنجاک صربستان با هدف همسو شدن با دانشگاههای اسلامی کشورهای اسلامی و بر آورده کردن نیازهای اقلیت مسلمان تدریس می شوند.
ایالت سنجاک بخشی از بوسنی و هرزگوین در دوران حکومت عثمانی بوده که به عنوان قلعه اسلامی در اروپا شناخته می شد تا اینکه صربستان در زمان جنگ جهانی اول بر آن مستولی شد. اولین مؤسسه آموزشی اسلامی در سنجاک در سال 1990 تأسیس شد و مدرسه اسلامی مشهور " غازی عیسی بیک" با تدابیر لازم برای برپایی آموزش دینی افتتاح گشت. از مهمترین تدابیری که منجر به توسعه مدرسه اسلامی شدند، اعزام گروه زیادی از فارغ التحصیلان این مدرسه به کشورهای عربی و اسلامی و ملحق کردن آنها به دانشگاهها و آموزشکده های اسلامی برای آموزش علوم شرعی بوده اند.
این در حالی است که شیوخ اسلامی در سنجاک صربستان اولین آموزشگاه آموزش دین اسلام را در سال 2001 تأسیس کرده و پس از دو سال آن را آکادمی اسلامی نام نهادند که مدت آموزش در آن سه سال بود. اما در سال 2005 قرار شد که مراحل آموزش به 4 سال افزایش یابد و نام آکادمی مطالعات اسلامی را بر آن نهادند. اخیرا هم شورای عالی اسلامی دانشکده مطالعات اسلامی با توسعه این آکادمی آموزش 4 ساله را در دو رشته علوم شرعی و رشته علوم تربیتی تأسیس کرده است.
شیوه تدریس در دانشکده مطالعات اسلامی و نظام آموزشی متداول آن مانند مؤسسات آموزش عالی اسلامی در بوسنی و هرزگوین است اما قرار است تا از شیوه های متداول در دانشکده های اسلامی کشورهای اسلامی برای پیشبرد اهداف اسلامی بهره گرفته شود.
همایش "طرابلس از زمان فتوحات اسلامی" برگزار می شود
همایش تاریخی و تمدنی "طرابلس از زمان فتوحات اسلامی؛ تحولات تاریخی و سهم تمدن آن" به مناسبت انتخاب طرابلس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2007 ، ماه آوریل در لیبی برگزار می شود.
در همایش تاریخی و تمدنی " طرابلس از زمان فتوحات اسلامی؛ تحولات تاریخی و سهم تمدن آن" موضوعاتی چون طرابلس در عصر اسلامی و فتوحات اسلامی، نقش جغرافیایی و استراتژی شهر در فتوحات اسلامی، ارتباط این شهر با اندلس، نظام حاکم اسلامی در این شهر، اوضاع سیاسی و اداری در عصر اسلامی، زندگی فرهنگی در شهر از زمان فتوحات اسلامی تا قرن پانزدهم، فرهنگ و زبان عربی در طرابلس، علما و اندیشمندان طرابلس، تأثیر فینیقی ها و رومانیها در زندگی اجتماعی و فرهنگی در شهر قدیمی طرابلس مورد بررسی قرار می گیرد.
عوامل مشترک در روابط زبانی و عقیده ای، ارتباطات فرهنگی و تجاری طرابلس با مناطق مغرب عربی و مشرق عربی، کاروانهای حج و نقش آن در حمایت از روابط عربی با طرابلس، حمایت متقابل شهرها در زمان بحرانهای سیاسی و تسلط استعمار در این همایش بررسی می شود.
با توجه به انتخاب شهر طرابلس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام از آغاز سال 2007 برنامه های خاصی چون جشنواره تخیلی اسلامی، نمایشگاه هنرهای اسلامی، بازسازی آثار اسلامی شهر، سخنرانی درباره ویژگیهای علمای طرابلس در فرهنگ اسلامی، ارتباط علمای طرابلس با علمای الازهر و دانشگاه قرویین مراکش در قرن 11، جشنواره سروده های دینی، نقش طرابلس در تحکیم ماهیت اسلامی و راه اندازی پایگاه اینترنتی درباره طرابلس برگزار شده است
کتاب " تاریخ اسلام و مسلمانان فرانسه" منتشر شد
کتاب "تاریخ اسلام و مسلمانان فرانسه" به قلم محمد ارکون اندیشمند الجزایری مقیم فرانسه نوشته شده و از سوی انتشارات آلبان میشل فرانسه در 1250 صفحه منتشر شده است.
کتاب " تاریخ اسلام و مسلمانان فرانسه" که به تازگی در فرانسه منتشر شده است، در زمره کتابهای تاریخی جای نمی گیرد که وجود اسلام در اروپا را در گذشته بررسی کند، بلکه بر اساس نظر مؤلف موفقیت کنونی در ادغام و تلفیق اسلام و مسلمانان در فرانسه را بررسی می کند.
این کتاب حدود 1250 صفحه است که مجموعه ای از تحقیقات تاریخی به شمار می رود که محمد ارکون اندیشمند الجزایری مقیم فرانسه تحقیقات و بررسیهای 70 مؤلف و مورخ فرانسوی را اخذ و ضمن نظارت آنرا نوشته است. این کتاب دارای دو مقدمه است که مقدمه اول آن برای برجسته ترین مورخ فرانسوی عصر معاصر و مقدمه دوم آن توسط خود وی نوشته شده است.
نویسنده می گوید: هدف این کتاب کمک به پیروزی است، هنگامی که درباره گذشته دور یا نزدیک مثبت و سازنده و دردناک آن سخن می گوییم. در این کتاب می خواهیم درباره تاریخ پیچیده نسل گذشته صحبت کنیم که آینده ای مشترک برای ما شده است. محمد ارکون آورده است که نسل دوم و سوم جزئی از فرهنگ معاصر فرانسه شده اند؛ به طوری که صاحب افتخارات بسیار دراین کشور ثمره تاریخ مشترک میان فرانسه، اسلام و مسلمانان هستند؛ زیرا ارتباط و تبادل مشترکی را با همدیگر پیدا کردند.
محمد ارکون در مقدمه دوم این کتاب آرده است که تبادل و تأثیرات مثبت میان جهان اسلام و فرانسه وجود داشت که خلیفه عباسی هارون الرشید با شارل مارتل در سالهای 797 تا 807 نامه رسانی می کردند و حدود 50 سال بعد تبادلات دیپلماسی میان فرانسویها و مسلمانان در سرزمین اندلس آغاز شد.
همایش علمای مسلمان در اندونزی برگزار می شود
همایش علمای مسلمان شیعه و سنی به پیشنهاد آیت الله شاهرودی طی سفری که اخیرا به اندونزی داشت، با هدف رفع بحرانهای خاورمیانه و استفاده از اندیشه های این گروه 2 و 3 آوریل ( اواسط فرودین ماه) در اندونزی برگزار می شود.
در همایش علمای مسلمان بیش از 20 اندیشمند از علمای مسلمان شیعه و سنی جهان اسلام از کشورهای ایران، لبنان، عراق، پاکستان، اردن، سوریه، عربستان و مالزی به منظور بررسی بحرانهای خاورمیانه شرکت می کنند.
هاشم مزادی رئیس شورای اداره حزب نهضت علمای اندونزی و دبیر کل مدارس جهانی اسلامی با بیان اینکه اندونزی از بزرگترین کشورهای اسلامی است که نمی تواند در مقابل بحرانها و اختلافات میان مسلمانان برخی از کشورهای خاورمیانه سکوت کند، تصریح کرد: این کشور از کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی است و برخی از نمایندگان سازمانهای جامعه اسلامی در اندونزی در این همایش شرکت می کنند.
نشست "زنان مسلمان در کانادا" برگزار می شود
نشست "زنان مسلمان در کانادا" به منظور بررسی وضعیت زنان مسلمان در کانادا، راهکارهای تحکیم و تثبیت معرفی اسلام و نقش زنان مسلمان در سازندگی جامعه در سوریه برگزار می شود.
در این نشست ضمن بررسی وضعیت مسلمانانی که در کانادا زندگی می کنند، تغییرات و تحولاتی که پس از حادثه 11 سپتامبر به علت نگرش نادرست رسانه های غربی اتفاق افتاد و همچنین راهکارهای تحکیم و تثبیت معرفی اسلام مورد بررسی قرار می گیرند . شرکت کنندگان در این نشست چگونگی پراکندگی مراکز اسلامی و مساجد کانادا و تلاش مسلمانان به منظور ارائه چهره حقیقی اسلام را نیز بررسی می کنند .
در این نشست شیخ احمد بدر الدین حسون مفتی سوریه درباره نقش زنان مسلمان در سازندگی جامعه، ضرورت مشارکت مسلمانان در جوامعی که در آن زندگی می کنند و همچنین چهره زنان مسلمان در ارائه اسلام سخنرانی می کند.
نظر شما