خبرگزاری مهر، گروه استانها؛ با فرا رسیدن فصلهای گرم سال مراجعه مردم به ییلاقات برای طی کردن اوقات فراغت بیشتر میشود و در این میان یکی از مکانهایی که از دیر باز مورد توجه مردم مشهد بوده و هست بند گلستان است. بندی تاریخی که قدمت آن به دوره تیموریان بر میگردد و در حدود ۸ کیلومتری غرب مشهد و بر روی رودخانه گلستان احداث شده است.
بنای قدیمی این بند که قدمت چند صد ساله دارد، یکی از گردشگاههای مهم و جذاب و پدیدهای طبیعی در نزدیکی مشهد است که سالیان متمادی محلی برای گذران اوقات فراغت و قایق سواری زائرین و مجاورین بوده است که از چندین سال پیش و با هدف مرمت این مکان تعطیل و از ورود مردم به این منطقه جلوگیری شد.
به دلیل موقوفه بودن، مدیریت این بند در اختیار آستان قدس رضوی قرار گرفته است و مسئولان این نهاد اعلام کردند در حال تهیه طرح گردشگری برای این محدوده هستند.
طرح ویژه ای برای بند گلستان داریم
شهردار طرقبه در همین رابطه به خبرنگار مهر میگوید: مجموعه بند گلستان و آبی که پشت این بند جمع میشود وقف آستان قدس رضوی است و هر اقدامی که در این مکان میخواهد انجام شود باید به تأیید مسئولان این آستان برسد.
علیرضا خادم پیر میافزاید: چند سالی است که مجموعه بند گلستان به عنوان یکی از قدیمی ترین و مهمترین تفرجگاههای مشهد تعطیل شده است زیرا اقداماتی برای لایروبی و مرمت بنای سد در این مجموعه به انجام رسیده است.
وی افزود: پس از اقدامات لازم و آبگیری سد چندین جلسه با مسئولان آستان قدس رضوی برای اجرای طرح گردشگری در این مجموعه برگزار کردیم که توافقهایی نیز حاصل شده و اقدامات در حال پیگیری است.
شهردار طرقبه تصریح میکند: قرار است طرح جامع گردشگری در مجموعه بند گلستان توسط شرکت سرمایه گذاری رضوی که وابسته به این آستان مقدس است تهیه و اجرا شود و البته مجوزهایی برای این کار نیاز است که باید از طرف شهرداری و دیگر ارگانها نیز صادر شود.
خادم پیر تاکید میکند: برای اجرای طرح گردشگری نیازمند تملک و تغییر کاربری اراضی بیشتری در اطراف بند گلستان هستیم به همین دلیل باید پس از تکمیل طرح درخواست در کمیسیون ماده ۵ بررسی شده و مجوزههای لازم صادر شود. همچنین اجرای این طرح نیازمند اخذ مجوزهای گردشگری است.
وی با اشاره به حضور سالانه چند ده میلیون مسافر در طرقبه برای گذران اوقات فراغت میگوید: با توجه به شرایط آب و هوایی گردشگران زیادی در سال به این شهر سفر میکنند که وجود مجموعههای گردشگری از جمله بند گلستان و چالی دره میتواند در رونق گردشگری نقش مهمی داشته باشد.
شهردار طرقبه خاطرنشان میکند: حضور در بند گلستان و استفاده از طبیعت این مجموعه همواره یکی از مطالبههای مهم مردم مشهد بوده و ما نیز به خوبی آن را میدانیم و در تلاش برای بازگشایی دوباره این مجموعه هستیم.
تصمیم گیری توسط آستان قدس
فرماندار بینالود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت بازگشایی محوطه تفریحی بند گلستان بر روی گردشگران میگوید: این مجموعه به دلیل موقوفه بودن در اختیار آستان قدس رضوی بوده و اگر قرار است اقدامی در این محدوده انجام شود باید با تأیید این نهاد باشد.
سید حسن حسینی میافزاید: این محدوده برای مردم خاطره انگیز است و ما نیز پیگیر بازگشایی مجدد بند گلستان بر روی مردم هستیم.
طرح گردشگری در دست تهیه
در همین رابطه مدیر عامل شرکت مهندسان مشاور معماری و شهرسازی آستان قدس رضوی هم چندی پیش اعلام کرده بود پروژه گردشگری مجموعه بند گلستان پس از طراحی به کارفرما که شرکت سرمایهگذاری سازمان اقتصادی میباشد، تحویل شده است.
علویان صدر افزوده بود: تعریف حدود ۳۰ تا ۵۰ بسته سرمایهگذاری برای فعالیتهای درآمدزا و مفرح، احیای سد و دریاچه پشت سد گلستان و ایجاد چشماندازی زیبا از جمله این دستاوردها به شمار میرود.
علویان صدر ادامه داد: همچنین میتوان ایجاد فضای تفرجگاهی برای خانوادهها و پرکردن اوقات فراغت جوانان و ایجاد مجموعه گردشگری با فعالیتهای سالم و درآمدزا برای مسافران ایرانی را نام برد.
وی تصریح کرده بود: ایجاد مجموعه اقامتیVIP برای گردشگران تجاری صنعتی خارجی و ایجاد مراکز اقامت موقت نظیر متل در راستای پیوند با طبیعت، بخشی دیگر از مزایای این پروژه است.
حال باید منتظر بود و دید که این طرح گردشگری که فضای مفرحی را برای مردم مشهد مهیا میسازد در چه زمانی اجرایی خواهد شد و مردم برای تفریح آخر هفته خود کی میتوانند از این طرح بهرمند شوند.
نظر شما