۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۲۷

در جلسه امروز شورای شهر تهران مطرح شد

گلایه هاشمی از دولت به خاطر لایحه ارزش افزوده

گلایه هاشمی از دولت به خاطر لایحه ارزش افزوده

رئیس شورای شهر تهران گفت: از دولت به خاطر لایحه ارزش افزود که در آن درآمد پایدار مدیریت شهری، نوعی از مالیات شمرده شده و به حساب خزانه واریز می‌شود، گلایه داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن هاشمی در جلسه امروز شورای شهر اسلامی تهران با بیان اینکه هفته نخست ماه مبارک رمضان را سپری می‌کنیم گفت: امیدواریم این ماه فقط تحمل گرسنگی و تشنگی یا روزه شکم نباشد، بلکه به فرصتی برای تجربیات معنوی، اخلاقی تر شدن و انسان تر شدن تبدیل گردد و دستاورد ما از رمضان، صبر و مدارا و توجه به همنوعان بخصوص نیازمندان باشد.

وی ادامه داد: در ایامی هستیم که موضوع بررسی لایحه ارزش افزوده در مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار دارد، لایحه ارزش افزوده اگرچه خود جزو قوانین مترقی و صحیح مجلس شورای اسلامی محسوب می‌شود اما این نگرانی به وجود آمده است که با تغییرات پیشنهادی برخی از جنبه‌های مثبت این قانون، تضعیف و خصوصیات منفی در آن ایجاد شود.

رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: جا دارد در این مورد از دولت به خاطر لایحه‌ای که در آن درآمد پایدار مدیریت شهری، نوعی از مالیات دانسته و به حساب خزانه واریز می‌شود، گلایه کنم و از مجلس شورای اسلامی به دلیل بازگرداندن این لایحه پس از تصویب کلیات آن به کمیسیون اقتصادی جهت اصلاح بخشی از لایحه که تضعیف کننده منابع مالی و استقلال مدیریت شهری است، تشکر کنم و امیدواریم با توجه ویژه‌ای که اعضای محترم کمیسیون اقتصادی، رئیس کمیسیون و رئیس مجلس شورای اسلامی به این موضوع دارند، مشکلات فعلی لایحه رفع گردد.

هاشمی با تاکید بر اینکه تمرکز زدایی از دولت به سوی مردم، یکی از سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شود که در قانون اساسی نیز ظهور و بروزی جدی دارد، اعلام کرد: تفویض وظایف دولت به نهادهای مردمی نظیر شوراهای شهر و روستا که طی ۷ اصل، فصل هفتم قانون اساسی تصریح شده است طبیعتاً بدون پیش بینی منابع لازم شدنی است و از این جهت قانون ارزش افزوده که با ایجاد استقلال مالی برای مدیریت شهری زمینه تحقق سیاست‌های کلی نظام را مهیا می‌کرد، قانونی مترقی محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: در پیشنهاد ارائه شده به مجلس شورای اسلامی، تمرکز زدایی جای خود را به تمرکزگرایی و تقویت نهاد شوراها جای خود را به تضعیف مدیریت شهری داده است که این روند هم با روح قانون اساسی، هم با سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و هم با منویات رهبر معظم انقلاب تغییر دارد و مردم سالاری دینی نیز که از شعارهای اصلی دولت و مجلس فعلی است در جهت تقویت نهاد مدنی شوراهاست نه وابسته کردن آن به دولت و محدود کردن اختیارات آن.

هاشمی گفت: زمانی که بخشی از وظایف اجرایی از جمله نگهداشت شهر، جمع‌آوری پسماند و توسعه زیرساخت‌های شهری به عهده شهرداری گذاشته می‌شود باید به صورت متناسب منابع لازم آنکه در قالب تعیین عوارض در قانون پیش بینی شده، در نظر گرفته شود و تبدیل این عوارض به مالیات و واریزی آن به خزانه دولت ضربه مهلکی به ساختار مالی مدیریت شهری و تشدید شهر فروشی و تکیه به درآمدهای ناپایدار را به همراه خواهد داشت.

هاشمی اظهار کرد: انتظار ما از دولت و مجلس آن است که با واقع بینی و پایبندی به مطالبات مردم و جامعه مدنی، اجازه تضعیف استقلال و توان مدیریت شهری که هم اکنون هم با چالش و مشکلات زیادی مواجه است را ندهند.

کد خبر 4614492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha