علی سعدالدین در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره وضعیت صادرات و واردات کالاها در مبادی قانونی و گمرکی استان سمنان، توضیح داد: در سال ۹۷ از گمرک استان ۱۷۰ میلیون دلار کالا به مقصد کشورهای دیگر بارگیری شده که این شاخص نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن نشان از رشد نسبتاً خوب میدهد.
وی با بیان اینکه امروز ۴۰ تا ۴۵ کشور دنیا پذیرای کالاهای استان سمنان هستند که این میزان در سال گذشته تقریباً ۵۰ درصد کمتر بود، افزود: انگلیس، کرواسی، آذربایجان، افغانستان، امارات متحده عربی و ترکیه، افغانستان، عراق و … در زمره مشتریان اقلام و کالاهای استان سمنان هستند.
افزایش صادرات کالا
مدیرکل گمرک استان سمنان با بیان اینکه ظرفیت اقتصادی استان برای صادرات کالا بسیار قابل توجه است، گفت: افزایش صادرات میتواند به توسعه اقتصادی و اشتغالزایی منجر شود.
سعدالدین با تاکید بر ضرورت برنامهریزی اصولی برای توسعه استان سمنان، تاکید کرد: ظرفیت صادراتی استان بسیار بالا است به نحوی که برای مثال کالاهای صادراتی در بازه زمانی از ابتدای فروردین تا بیستم اردیبهشت ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است لذا این امر نشان میدهد که پتانسیل افزایش صادرات در این استان به خوبی وجود دارد.
وی با بیان اینکه درآمد گمرک استان سمنان در سال ۹۷ دستکم ۲۹۰ میلیارد ریال بوده است، تاکید داشت: این درآمدها نیز خوشبختانه در سالهای اخیر سیر صعودی داشته است.
تسهیل در صدور کالا
مدیرکل گمرک استان سمنان با بیان اینکه روابط ایران با کشورهای جهان به رونق صادرات میانجامد، تاکید داشت: ۳۰۰ هزار تُن کالا در سال ۹۷ از استان سمنان صادر شد که این ظرفیت قطعاً میتواند با یافتن بازارهای بین المللی افزایش نیز یابد.
سعدالدین با بیان اینکه اجرای طرح مسیر سبز برای واردات و صادرات کالا یکی از راههای کاهش هزینه صادرات محصولات تولیدی در استان سمنان است، ابراز داشت: این طرح در دست پیگیری است.
وی افزود: اداره کل گمرک استان سمنان در سال رونق تولید داخلی توانسته در راستای تسهیل صادرات نیز گامهای خوبی را بردارد برای مثال هم اکنون واحدهای تولیدی صادرات محور استان بدون حضور گمرک سمنان و تنها با تأیید کارکنان این اداره کل در محل تولید میتوانند کالاهای خود را به نقاط مختلف جهان صادر کنند.
نظر شما