۲ دی ۱۳۸۲، ۱۱:۱۷

در گفت و گو با " مهر "

بهروز توكلي : هيچ اثري با جنجال آفريني ، ماندگار نمي شود

بهروز توكلي : هيچ اثري با جنجال آفريني ، ماندگار نمي شود

عده اي تيشه به دست گرفته اند تا به ريشه ادبيات ، آسيب وارد كنند و متاسفانه ، عده اي ديگر نيز از سر جهالت و غفلت در رنگين نامه هايشان اين عمل را توجيه مي كنند.

بهروز توكلي  ،  رمان نويس و منتقد ادبيات داستاني در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر " با بيان اين مطلب گفت : مطمئن هستم كه خيلي از آثاري كه امروز به خاطر آنها سر و صدا مي شود ، مانند موج  در شتاب و گذر است  و اصولا ماندگاري اثر ربطي به جنجال هاي كاذب ندارد.
خالق رمان " ناردانا " افزود : نمي دانم تكليف جواناني كه بر شاخه نشسته اند و به قطع درخت از بن مي انديشند ، چه خواهد بود ؟ همين اندازه مي دانم كه اين عده كه تعدادشان هم كم نيست ،  در مقاطعي  عرصه را بر ديگران نيز تنگ مي كنند.
توكلي تصريح كرد : هر جامعه اي كه با گذشته فرهنگي و ادبي خود قطع ارتباط كند ، دستيابي او به عرصه هاي بديع و مدرن نيز غيرممكن خواهد بود ، هر چند ظاهر آن جامعه چيزي غير از اين باشد.
اين نويسنده كه در حال حاضر به آموزش داستان نويسي اشتغال دارد و مجموعه اي از آثار هنرجويان خود را به زودي در قالب يك كتاب ، منتشر خواهد كرد ، گفت : گذشتگان ما صد كتاب مي خواندند و بعد از گذر از مراحل مختلف و مشورت با عقلاي قوم ، جرات مي كردند كه خودشان هم كتابي منتشر كنند  كه نتيجه كار هم مثبت مي شد.
توكلي افزود : امروزه روز ، با وضعيتي دگرگون مواجه هستيم و اتفاقاتي  رخ مي دهد كه از تصور و تجسم ما نيز خارج است. وقتي هنوز بعضي ها مقدماتي ترين قواعد و مسائل نوشتن را نمي دانند و كمتر حاضر شده اند كتابي بخوانند اما ادعايشان گوش فلك را كر مي كند و خيلي زود ، اين و آن را به باد انتقاد مي گيرند ، در صورتي كه از كمترين اطلاعات در حوزه خود برخوردار هستند.
بهروز توكلي قصد دارد كتاب " ناردانا " را به زودي براي دومين بار روانه چاپخانه كند.
کد خبر 46217

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha