به گزارش خبرنگار مهر، احمد مرادپور امروز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه فکر میکنم ایجاد یک وزارت خانه مستقل تحت عنوان مدیریت بحران لازم است؛ اظهار داشت: خیلی از دستگاهها کار امداد و نجات را انجام میدهند اما هر یک زیر مجموعه یک وزارت خانه هستند و تجمیع آنها ضروری است.
وی بر ضرورت آموزش همگانی و دائمی در حوزه بحران تاکید کرد و یادآور شد: باید به صورت مداوم در بخشهای اداری و در مدارس و دانشگاهها آموزشهای لازم ارائه شود.
اینکه با روح و روان مردم سیل زده بازی کنیم که مثلاً میخواهیم برویم مجلس درست نیست
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به اینکه رفتارهای سیاسی در زمان بحران سم است؛ مردمی که کلی مشکل دارند، نه جا و مکان دارند و نه وسایل زندگی برای آنها مانده است، اینکه با روح و روان آنها بازی کنیم که مثلاً میخواهیم برویم مجلس درست نیست، افزود: توجه به تشکلهای مردم نهاد یک ضرورت است؛ بزرگترین سرمایه مردم هستند و جایگاه و نقش حضور مردم در جریان سیل اخیر ثابت شد.
چرا دیواره ساحلی پلدختر جابه جا و دهانه رودخانه تنگ شد
مرادپور با تاکید بر توجه به دستور العمل های آمایش سرزمین که یکی از مباحث آن محل ساخت است، اظهار داشت: سازمان مدیریت خیلی باید روی این موضوع کار کند، چرا اجازه ساخت و ساز به برخی مشاورین و کارفرماها داده میشود؟ چرا ساختمانهایی که باید سالم بمانند و به مردم خدمات بدهند اولین ساختمانهایی هستند که در حوادث تخریب میشوند؟ ساختمان فرمانداری چگنی چرا وسط سیلاب باید ساخته شود؟ کی مجوز داده؟ پاسخ بدهند.
وی ادامه داد: دیواره ساحلی پلدختر چرا جابه جا میشود و دهانه رودخانه تنگ میشود؟ چه کسی اجازه میدهد رودخانه را پارکینگ کنند؟ در سطح ملی باید روی این نکات کار شود.
فقط در سمینارها و کنفرانسها میگویند آمایش سرزمین، در حالی که باید به عنوان یک مطالبه تاکید و اجرایی شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با بیان اینکه به جای اینکه خیابان جدید احداث کنیم در رودخانه جاده درست میکنیم، رودخانه دائمی را بتن و تبدیل به خیابان میکنند، معلوم است حادثه بیاید اینگونه میشود، تصریح کرد: فقط در سمینارها و کنفرانسها میگویند آمایش سرزمین، در حالی که باید به عنوان یک مطالبه تاکید و اجرایی شود.
مرادپور با اشاره به اینکه هرچه ساختمان در جریان سیل تخریب شده در بستر و حریم رودخانه بوده است، گفت: چندسال خشکسالی بوده و زمینهای اطراف رودخانه را ساخت و ساز کردند و کسانی که امروز ایراد میگیرند خودشان بودهاند که این اراضی را واگذار کردهاند.
وی با تاکید بر استفاده از افراد متخصص در مدیریت بحران ادامه داد: هرچه ورشکسته سیاسی داریم و تیمشان رأی نیاورده میگویند بروید در مدیریت بحران؛ در حالی که مدیریت بحران یک بحث تخصصی است و حیات خلوت نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان استقرار سامانه پیش بینی هشدار سریع با مقیاس منطقهای را ضروری دانست و اظهار داشت: پیگیری شد و امکانات زیادی برای هواشناسی لرستان آمد اما ناقص هستند. حداقل ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دیگر پول برای تکمیل این تجهیزات نیاز است.
نظر شما