۶ فروردین ۱۳۸۶، ۱۱:۵۸

سفیر ایران در روسیه در گفتگوی اختصاصی با مهر :

مشکلات سوخت هسته ای در بخش مالی و قطعات خلاصه می شود / وابستگی به دنیای غرب یکی از نقاط ضعف روسیه است

مشکلات سوخت هسته ای در بخش مالی و قطعات خلاصه می شود / وابستگی به دنیای غرب یکی از نقاط ضعف روسیه است

سفیر ایران در مسکو با ابراز امیدواری درباره حل مشکلات مربوط به تامین سوخت نیروگاه اتمی بوشهر توسط روسیه، مشکلات موجود را در بخش مالی و تامین برخی قطعات توسط کشورهای ثالث عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر،"غلامرضا انصاری" درپاسخ به سوال خبرنگار اعزامی "مهر" به مسکو درباره تامین سوخت نیروگاه هسته ای بوشهر توسط دولت روسیه و اینکه در روند این موضوع مشکلاتی به جود آمده است، گفت :"همانطوری که می دانید؛ بحث ( تامین سوخت ) نیروگاه بوشهر را روس ها چندین بار با تاخیر اعلام کردند، اما سرانجام برنامه جدیدی را درباره این مسئله ارائه دادند".

سفیرایران در روسیه افزود :"درآخرین تفاهمی که سال گذشته میلادی بین آقای آقازاده رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و آقای "سرگئی کرینکو" رئیس سازمان انرژی اتمی روسیه به دست آمد؛ قراربراین شد که مسکو سوخت این نیروگاه را در سال 2007 تامین کند که درواقع ماه مارس سوخت را بفرستد و 6 ماه بعد نیروگاه  کارخود را به طور آزمایشی برای تولید برق آغاز کند و بعد وارد شبکه شود و برق اصلی را تامین کند".

"سفیر ایران در روسیه در جمع خبرنگاران ایرانی درمسکو"

"انصاری" گفت : ظاهرا مشکلات موجود مربوط به دو بخش مالی و تامین برخی قطعات توسط کشورهای ثالث است.سفیرایران در روسیه خاطرنشان کرد: درباره تامین قطعات قرار براین است که روس ها و ایرانی ها برای تحویل این قطعات کشورهای ( ثالث ) را قانع کنند.

وی اضافه کرد : این قطعات ، به لحاظ کمی قطعات حجیم و نه استراتژیک، اما نسبتا مهم هستند.

انصاری درادامه نشست خود با اولین گروه رسانه ای اعزامی از ایران به روسیه، در ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو درباره سیاست خارجه روسیه گفت : در واقع از دوره پوتین، رویکرد روسیه در زمینه سیاست خارجی، سیاست نگاه به شرق است ؛ مسکو در این دوره رابطه خود را با چین و هند آغاز می کند و تمام اختلافات خود را با چین برطرف می کند.

"ساختمان سفارت ایران در مسکو"

"انصاری" افزود: روسیه سیاست خود را در قبال جهان عرب بازسازی می کند و به عنوان عضو ناظر به عضویت سازمان کنفرانس اسلامی درمی  آید و ایران تنها کشوری بود که از این مسئله بسیار حمایت کرد. دولت پوتین همچنین در تلاش است تا در تحولات خاورمیانه یعنی لبنان، فلسطین و عراق نقش بسزایی داشته باشد.

وی در زمینه رابطه اقتصادی ایران و روسیه نیز به این موضوع اشاره کرد که درسال گذشته با توجه به تبلیغات اقتصادی که سفارت داشت ؛ حجم صادرات ایران به روسیه دو برابر شد. 

سفیر ایران در مسکو تاکید کرد:" برای صادرات ایران در روسیه زمینه خوبی وجود دارد. به عنوان مثال از خودروی سمند در اینجا بسیار استقبال شد؛ روس ها در هرماه 2000 دستگاه می خواهند، اما ما نمی توانیم بیش از 800 دستگاه به آنان صادر کنیم. سمند ایران دو سال پیش درحالی به این کشور صادر شد که سرمای اینجا 36 درجه  زیر صفر بود و این خودرو توانست به خوبی در برابر این سرما مقاومت کند".

"انصاری" تصریح کرد: در روسیه عمده کالاها ، وارداتی است حتی وسایل آرایشی نیز در روسیه وارداتی است، اما با توجه به درآمد بالای این کشور،  دولت از واردات حمایت می کند و در واقع می خواهد به شکلی تورم را کنترل کند.

درباره مشکل اقتصادی روسیه، انصاری  گفت : مشکل بزرگ دولت روسیه این است که ساختار اقتصادی خوبی ندارد که در آمدهای حاصله از گاز و نفت را هضم کند تنها کار کنترل این درآمدها را صندوقی به نام صندوق ثبات ( مانند صندوق  ارزی ) برعهده دارد.

وی تاکید کرد: روسیه کشور ثروتمندی است که ساختار ضعیفی دارد و یکی از نقاط ضعف روسیه وابستگی اش به دنیای غرب است؛ این کشور در سیستم بانکی، صنعتی و ماشین  آلات نیز به غرب نیاز دارد.

درباره جایگاه هنر در روسیه "انصاری" خاطرنشان کرد : "مردم روسیه به هر بخشی از هنر از قبیل موسیقی، معماری، فیلم ، تئاتر و غیره علاقه مند هستند. به طوری که در هفته اول اسفند از اجرای تعزیه در مسکو به گرمی استقبال شد".

وی افزود: " از هفته فیلم ایران در روسیه استقبال خوبی شد؛ از آقای "سراج" خواننده ایرانی که در رادیو سراسری روسیه به صورت مستقیم برنامه اجرا کرد، نیز به گرمی استقبال شد".

مقام اول سفارت ایران در مسکو در توصیف جایگاه هنر در روسیه گفت :"هنر دراینجا طرفداران زیادی دارد کودکان از 7 سالگی با موسیقی آشنا می شوند".

وی خاطرنشان کرد : اما نکته مهم این است که روس ها نخواستند خود را به شرق و غرب وابسته کنند؛ روس ها هویت مستقل خود را دارند.

کد خبر 462213

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha