به گزارش خبرنگار مهر، تورج همتی چهارشنبه شب در نشست تنوع زیستی در سالن همایشهای دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: تاکنون ۱۹ طرح مطالعاتی که عمدتاً با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد بوده در خصوص تنوع زیستی استان انجام شده است که ۱۰ طرح مطالعاتی در سطح گونه مرتبط با شناسایی و رده بندی فون و فلور استان و ۹ طرح دیگر در خصوص شناسایی گونههای مختلف در سطح ژن بوده است.
وی افزود: ۲۶۰۰ گونه گیاهی در استان خراسان رضوی شناسایی شده است و ۲۰۰ گونه گیاه دارویی و صنعتی در استان وجود دارد و بخش هرباریوم حفاظت محیط زیست استان این گونهها را در ۵۲ خانواده و ۱۶۰ گونه طبقه بندی و جهت مطالعه و پژوهش نگهداری میکند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: خراسان رضوی از منظر تعداد مناطق چهارگانه، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است و استان به لحاظ غنای زیستگاهی، میزبان ۸۱ گونه پستاندار، ۳۳۰ گونه پرنده، ۶۸ گونه خزنده، ۲ گونه دوزیست و ۱۲ گونه ماهی است که ۱۱ گونه پستاندار، ۳۱ گونه پرنده و ۱ گونه خزنده از این فهرست در معرض تهدید هستند و به عبارتی ۱۴ درصد از پستانداران و ۹ درصد از پرندگان استان نیازمند حمایت جدی هستند.
وی گفت: عوامل متعددی از قبیل عدم انطباق نظام برنامه ریزی کشور بر مبنای آمایش سرزمین، سیاستهای نادرست توسعه، تغیر اقلیم، آگاهی ناکافی از ارزشهای تنوع زیستی، تغییر کاربری اراضی و اشغال زیستگاهها، چرای بیرویه و شکار و صید غیر مجاز تنوع زیستی در کشور را تهدید میکنند.
همتی عنوان کرد: بهبود وضعیت حاضر در خصوص تنوع زیستی تنها در صورتی امکان پذیر است که زیر ساختهایی همچون توسعه پایدار و نظام برنامه ریزی آمایشی، توسعه مناطق حفاظتشده و ارتقا آگاهی جامعه از ارزشهای تنوع زیستی به شکل مطلوب نهادینه و پیگیری شود.
نظر شما