وي در عين حال گفت : البته داشتن نقد و نظر نسبت به اجزاء و فروع قانون اساسى اشكال ندارد ولى نمىتوان با اصولي چون اسلاميت و جمهوريت نظام و مسئله ولايت فقيه مخالف بود و در نهادهاى مهم نظام مانند مجلس هم حضور داشت. اگر كسى با اين اصول مخالف است بايد از نهادهاى نظام خارج شود و در اين صورت مىتواند مانند ساير شهروندان ايرانى از تمام حقوق شهروندى از جمله حق اعلام نظر و آزادى بيان و قلم استفاده كند و نظرات خود را با رعايت قانون ابراز نمايد. در واقع مجلس شوراى اسلامى جاى مخالفان قانون اساسى نيست.
آژيني همچنين با اشاره به پايان يافتن مهلت ثبت نام داوطلبان نمايندگى هفتمين دوره مجلس شوراى اسلامى، وضعيت ثبت نام را خوب توصيف كرد و گفت : ارقام بدست آمده نشانه آن است كه انشاءالله انتخابات پرشور و گستردهاى خواهيم داشت؛ اين استقبال همچنين نظريه كسانى را كه قبلاً پيشبينى مىكردند انتخابات مجلس هفتم سرد و غيررقابتى و بامشاركت كم خواهد بود باطل كرد.
وي با اشاره به آنچه كه در رسانهها و مطبوعات درباره ورود چهرههاى مشهور سياسى به صحنه انتخابات منتشر شده است ، تاكيد كرد: اكثر احزاب و گروههاى سياسى و بسيارى از چهرههاى شاخص جناحهاى مختلف در اين ثبتنام شركت كردهاند كه اين به معنى استقبال گسترده جامعه سياسى كشور از انتخابات مجلس هفتم است. حضور گسترده برخى از چهرهها و احزاب خاص در ثبتنام شايد براى عدهاى موجب تعجب باشد چراكه اين گروهها و افراد تا چند روز قبل از ثبتنام خيلى جدى مسئله عدم مشاركت يا مشاركت مشروط و حتى تحريم انتخابات را مطرح مىكردند.
وي بسياري از اين حرفها را غيرواقعى و تاكتيكهاى انتخاباتى دانست و افزود: همه اين گروهها و احزاب حتى بعضى از احزاب غيرقانونى و مخالف عزم خود را براى حضور همه جانبه در انتخابات جزم كردهاند و ثبتنام چهرههاى شاخص آنها هم همين را نشان مىدهد كه البته اين منفى نيست و بايد آن را به فال نيك گرفت.
اين روزنامه نگار افزود: حضور اين افراد در ثبتنام ثابت كرد كه اولاً برخلاف تبليغات و ادعاى آنان انتخابات كاملاً آزاد است؛ چون اگر انتخابات آزاد نبود هيچ دليلى براى ثبتنام اين افراد وجود نداشت. ثانياً برخلاف گمانهزنىهاى قبلى آنها، انتخابات مجلس هفتم گسترده، پرشور و باشكوه خواهد بود. اگر اينها مطمئن بودند انتخابات سرد و بىفروغ است حتماً ثبت نام نمىكردند و ترجيح مىدادند خود را كنار بكشند. ثالثاً برخى پيشبينىها مبنى بر تلاش همه جانبه بعضى ازگروههاى غيرقانونى و مخالف قانون اساسى براى ورود و نفوذ به مجلس هفتم با حضور همه جانبه عناصر وابسته به آنها اثبات شد.
وي افزود: با اين تبليغات سعى مىشود به افكار عمومى القاء كنند كه نهادهاى بررسىكننده صلاحيتهامىخواهند حق نامزدها را ضايع كنند ولى ما مدافع حق آنها هستيم. هدف دوم هم غبارآلودكردن فضا و منفعلكردن نهادهاى مسئول است.اين جريانها تلاش مىكنند فضايى بوجود بياورند كه دستگاههاى مسئول نتوانند به درستى وظايفشان را در بررسى شرايط داوطلبان انجام دهند. اتفاقاً اين تبليغات در مرتبه اول متوجه هيأتهاى اجرايى است چرا كه طبق قانون انتخابات مسئول بررسى صلاحيت داوطلبان هيأتهاى اجرايى هستند و هيأتهاى نظارت بركار آنها نظارت مىكنند.
آژيني با تاكيد بر اين موضوع كه وي در خصوص صلاحيتها معتقد به برخورد حداقلى است و نه حداكثرى ؛ اظهار داشت : اصولاً برخورد حداكثرى مغاير با روح و متن قانون اساسى و قانون انتخابات است. قانون اساسى و قانون انتخابات بر آزادى انتخابات و رعايت كامل حقوق شهروندى بويژه حق انتخابشدن و انتخاب كردن تأكيد نموده است. قوانين انتخاباتى بگونهاى تنظيم شده كه بتواند حداكثر مشاركت مردم را در انتخابات تأمين و تضمين كند ؛ لازمه تحقق اين امر نيز برخورد حداقلى در بررسى صلاحيتها است.
وي در پاسخ به سوالي درباره شائبه سليقه اي عمل شدن در بررسي شرايط ايجابى و محتوايى تاييد صلاحيت كانديداها ، مانند اعتقاد و التزام به اسلام و نظام جمهورى اسلامى ، گفت : از برخى اظهارات اينگونه برمىآيد گروهي كه اين مسائل را مطرح مي كنند، چندان به ضرورت شرط اعتقاد و التزام به اسلام و نظام براى نمايندگان قائل نيستند. در طرحى كه چندى پيش براى اصلاح قانون انتخابات در مجلس پيشنهاد شد اين شرط حذف شده بود پس مشكل اصلى بعضى با اصل اين شرط است نه چگونگى احراز آن.
اين روزنامه نگار در مورد روش احراز اين شروط ، گفت : من با كسانى كه مىگويند اين بررسي بايد براساس معيار و ضابطه مشخص باشد و سليقهاى نباشد كاملاً موافق هستم. تا آنجا كه مىدانم شوراى نگهبان هم با اين امر موافق است و تا الان هم سعى كرده به همين گونه عمل كند. مواضع و عملكرد كسانى كه در عرصه سياست حضور دارند به اندازه كافى روشن و شفاف است و نياز به برداشت و سليقه نيست.
متن كامل گفتگو با محسن آژيني فردا بر روي خروجي "مهر" منتشر مي شود.
نظر شما