۲ فروردین ۱۳۸۶، ۱۰:۲۹

موسیقی در سال 86 و چند نکته

موسیقی در سال 86 و چند نکته

خبرگزاری مهر - گروه موسیقی : برنامه ریزی برای رشد و تحول در زمینه موسیقی در سال 1386 نباید در این سال بلکه باید در زمان های گذشته انجام گرفته باشد اما برای برخی برنامه های سال86 شاید بتوان از هم اکنون کاری انجام داد.

 از نظرسیاستگذاری فرهنگی ومسایل اجرایی، امسال نقطه اوج و نقطه تکامل دولت نهم محسوب می شود و لذا بی مناسبت نیست که در نخستین روز سال نو و در آغاز فصل بهار و هنگامه رویش وسازندگی  به چند نکته در زمینه هنر موسیقی اشاره بکنیم.

1- امسال سال جهانی مولانا است واز ماهها پیش بیشتر کشورهایی که به فرهنگ و فعالیتهای هنری اهمیت وتوجه بیشتری نشان می دهند برنامه ها وبویژه کنسرتها وجشنواره های مخصوصی را در نظر گرفته و اعلام کرده اند. در این میان کشور ترکیه برنامه های ویژه اش را از سال گذشته میلادی آغاز کرده ونقطه قوت کارهای فرهنگی وتبلیغاتی اش را برای سال جاری گذاشته است.همچنین در این زمینه کشور فرانسه تا کنون چندین کنسرت و برنامه ویژه مولانا برگزار کرده است که جدیدترین آنها هفته آینده در یکی از شهرهای این کشور و با حضور گروههایی از سراسر دنیا از جمله ایران ( گروه اشتیاق به سرپرستی علیرضا قربانی) برگزار می شود. برنامه ویژه ای نیز در ایالات متحده در نظر گرفته شده که با حضور شهرام ناظری در مهر ماه اجرا می شود. در این مورد باید از مسئولان فرهنگی و بویژه متولیان موسیقی و شعر سوال شود که چه برنامه یا برنامه هایی را در این زمینه برای اجرا در موطن مولانا تدارک دیده اند و با توجه به اهمیت موضوع و بین المللی بودن آن و با توجه به این که کمتر از 9 ماه به پایان موعد مقرر مانده است چرا هیچ برنامه ای اعلام نشده است؟

2- با تغییر مدیریت در مرکز توسعه آموزش هنری و رفتن دکتر احمدی به دفتر امور موسیقی ، فعالیتهای این مرکز به علت  بازسازی به نوعی وقفه دچار شده است و در نتیجه بر فعالیتهای آموزشگاههای موسیقی نیز تاثیر گذاشته است .اغلب مدیران آموزشگاهها از نحوه مدیریت و ساماندهی جدید آموزشگاهها از جمله تغییر مجوز دائم به موقت،ارائه فرمهای مختلف و درخواست مدارک عدم اعتیاد از اساتید و... ناراضی و ناخشنود هستند. در این مورد حساس جا دارد تا با مدیریت فرهنگی و توجه به ظرایف ودقایق مدیریت در این حوزه انگیزه و رغبت بیشتری برای فعالیت هنری در سال 86 ایجاد شود.

3- فعالیت گروههای موسیقی به مثابه شریانهای حیاتی جریان و زندگی هنر موسیقی بسیار مهم است و با توجه به هزینه های بالای گروه داری و نبود سیاستهای شفاف حمایت از گروههای فعال جا دارد دفتر امور موسیقی وزارت ارشاد با تشکیل پرونده و بازشناسی گروههای فعال، حمایتهای خود را از فعالان موسیقی، راهبردی و هدفمند کند تا در آینده نزدیک شاهد رشد و شکوفایی بیش از پیش گروههای موسیقی و خروج از انفعال موجود باشیم.

4- جشنواره موسیقی فجر به عنوان مهمترین جشنواره موسیقی کشور تا کنون 22 دوره را پشت سر گذاشته است اما متاسفانه پس از22 سال هنوز دبیرخانه دائمی برای این جشنواره تعریف نشده است . به همین علت است که هرساله حدود 2 ماه مانده به آغاز جشنواره کارهای اجرایی شروع می شود و به علت نبود وقت کافی کیفیت جشنواره به شدت نزول پیدا می کند . بنابراین ضرورت دارد تا مسئولان مربوط هرچه سریع تر نسبت به تشکیل دبیرخانه دائمی و فعال کردن آن در سال 86 اقدام کنند.

5- با توجه به اشتیاق فراوان نسل جوان به موسیقی و بروز استعدادهای درخشان در این زمینه و حضور نوازندگان،آهنگسازان و موزیسینهای جوان،متاسفانه زمینه فعالیت و اشتغال برای آنها فراهم نیست و همین نکته می تواند تبعات بسیار منفی برای آنها و برای موسیقی کشور به دنبال داشته باشد لذا اقدام دولت ( البته با کمک مجلس) برای رفع این مشکل اقدامی حیاتی وضروری است.

6- سیاستهای دولت و وزارت ارشاد در قبال فعالیت نهادهای مردمی که مهمترین آنها در شاخه موسیقی "خانه موسیقی" است باید شفاف و روشن باشد . بدون شک عدم حمایت از چنین نهادهایی می تواند ضربه های مهلکی بر جامعه هنرمندان و روند رو به رشد موسیقی کشور بزند.

7- مشکل ممیزی و صدور مجوز برای آثار موسیقایی سالها است که گریبان تمامی فعالان موسیقی و از جمله مسئولان و مدیران ارشاد را گرفته و به عنوان معضلی که توان وانرژی های مثبت را هدر می دهد عمل می کند. در این زمینه به نظر می رسد باید تجدید نظر کلی نسبت به ممیزی موسیقی (منهای کلام) صورت بگیرد .

کد خبر 463000

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha