محمدرضا میر در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اینکه آیا با توجه به نزدیک بودن موج جدید حمله ملخها به کشور با اختصاص اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی به سازمان حفظ نباتات کشور برای مبارزه با این آفت، موافقت شده است؟، گفت: بله، موافقت کلی در این زمینه اعلام شده و وزارت کشور این پرونده را به سازمان برنامه و بودجه ارجاع داده تا مراحل اداری کار در آنجا پیگیری شود و تخصیص اعتبار صورت بگیرد.
بیوتروریسم مطرح نیست اما کشورهای عربی در مبارزه با ملخ کوتاهی کرده اند
وی درباره بررسیهای فائو مبنی بر احتمال بیوتروریسم بودن این حملات و کوتاهی برخی کشورهای عربی در این زمینه، اظهارداشت: هفته گذشته، نماینده ای از فائو برای بررسی نحوه مبارزه با ملخها به کشور ما آمد و به همراه تعدادی از مدیران سازمان حفظ نباتات از کل مناطق آلوده بازدید کرد. وی نحوه مبارزه را بسیار خوب ارزیابی کرد و رضایت کافی از این کار داشت.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: ما در آن جلسه از نماینده فائو درخواست کردیم گزارشی را درباره نحوه مبارزه عربستان، امارات، عمان، یمن و قطر ارائه کند و بحث ما این بود که کشورهای مذکور در این زمینه کوتاهی کرده اند.
میر با بیان اینکه نماینده فائو دو مساله را دلیل هجوم گسترده ملخها به ایران در سالجاری عنوان کرد، افزود: دلیل نخست تغییرات اقلیمی بود ضمن اینکه نماینده فائو تلویحاً اعلام کرد که کشورهای مذکور آنچنان که باید با ملخ صحرایی مبارزه میکردند، این کار را انجام نداده اند. مهمترین این کشورها نیز یمن بوده که به دلیل جنگ اصلاً مبارزه نکرده است. کشورهای دیگر مانند عربستان، عمان، امارات و قطر هم در سطحی که باید مبارزه میکردند، نکردند.
وی تصریح کرد: نه اینکه بحث بیوتروریسم مطرح باشد بلکه این کشورها در مناطق آلوده، منابع کشاورزی زیادی ندارند و برایشان مهم نبوده که مبارزه کنند اما در هر حال هر دولتی وظیفه دارد که با این آفت مبارزه کند و از گسترش آن جلوگیری نماید.
میر درباره اینکه در صورت اثبات قطعی این مساله فائو چه برخوردی با کشورهای مذکور خواهد کرد؟، گفت: بنده اطلاع دقیقی از این مساله ندارم که چه برخوردی با این کشورها صورت میگیرد.
هشدار درباره خرید ملخها / احتمال آلودگی وجود دارد
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور همچنین درباره مباحث مطرح شده مبنی بر خرید تضمینی ملخ زنده توسط فرمانداری بندرعباس، افزود: این مساله درست است. فرماندار بندر عباس در جلسه ستاد مدیریت بحران استان این بحث را اعلام کرده و نظر شخصی خود ایشان است.
میر تصریح کرد: ما این مساله را نه تأیید میکنیم و نه آن را توصیه میکنیم.
وی با بیان اینکه ممکن است این ملخها آلوده باشند، گفت: درست است که عنوان شده ملخ زنده باشد، اما ممکن است ملخ سمپاشی شده و هنوز زنده باشد چون معمولاً بین ۶ تا ۷ ساعت طول میکشد تا ملخ بمیرد. اگر آلوده باشد و از آن خوراک دام تهیه کنند نمیدانیم چه تبعاتی خواهد داشت.
میر تاکید کرد: وظیفه ما مبارزه با ملخها است و این مسائل ربطی به سازمان حفظ نباتات ندارد.
وی درباره اینکه چگونه وزن این ملخها را اندازه میگیرند تا به یک کیلوگرم برسد؟، گفت: ما واقعاً اظهارنظری در این زمینه نداریم.
به گزارش مهر، اخیراً فرمانداری بندرعباس اعلام کرده است مردم به ازای تحویل دادن هر یک کیلو ملخ زنده، هشت هزارتومان از دهیاری بگیرند.
نظر شما