۱۴ خرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۰۷

استاد حوزه علمیه:

توکل به خدا بزرگ ترین ویژگی شخصیتی امام خمینی (ره) بود

توکل به خدا بزرگ ترین ویژگی شخصیتی امام خمینی (ره) بود

مرند – استاد حوزه علمیه امام خمینی (ره) را شخصیتی دانست که از همان دوره نوجوانی و جوانی، تحت تربیت پدر، مادر و بزرگانی قرار گرفته و انسانی متوکل به خدا و موحد تربیت شده بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید جعفر حسینی، عصر امروز در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) که با حضور حجت الاسلام والمسلمین علی نعمت زاده امام جمعه مرند و مسئولین و اقشار مختلف مردم در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد، ابراز داشت: وقتی یک مومن دین شناس و فقیهی از دنیا می رود، در اسلام رخنه و شکافی ایجاد می شود که کسی آن خلاء را پر نمی کند.

وی افزود: امام خمینی (ره) بعد از سال ها مبارزه در راه خدا و احیای اسلام، به عالم ملکوت منتقل شد هر چند با رفتن ایشان، مجلس خبرگان رهبری در فاصله کمی جانشین ایشان را معرفی کرد، اما حضرت امام جایگاه ویژه ای در انقلاب اسلامی ایران دارند.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: علمایی در طول تاریخ اسلام و تشیع، قیام کرده اند و در معرفی و تفهیم اسلام سنگ تمام گذاشته اند، یک دین شناس و فقیه برای ابلیس، سخت تر از هزار عابد است.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی علما را وارث انبیا دانست و عنوان کرد: انبیا احادیثی را برای علما به یادگار گذاشته اند، علما با بهره گیری از آنها، غلو را از اهل دین دور نگه می دارند و تلاش های آنان را ناکام می گذارند و تعبیرهای نادرست انسان های جاهل را ابطال می کنند.

وی ادامه داد: اصحاب ائمه در دوران حضور ائمه، اصول اربعه را جمع آوری کرده اند و با تلاش علمی، تمام معارف دین را در اصول ۴۰۰ گانه جمع کرده اند، سپس در دوران غیبت صغری و اوایل غیبت کبری، شخصیت های برجسته ای مانند مرحوم کلینی، ۲۰ سال کتاب شریف کافی را در ۸ جلد جمع کرده است.

استاد حوزه علمیه تاکید کرد: بعد از ایشان، شیخ صدوق و شیخ طوسی دیگر کتب اربعه را جمع آوری کردند تا شیعه در صورت نیاز به آنها مراجعه کنند، اما شخصیت های دیگری مثل مرحوم شیخ مفید و سید مرتضی، شیخ طوسی، محقق حلی، شهید اول و شهید ثانی هر کدام در زمان خویش تلاش کردند اسلام را با تمام ابعاد به نسل های بعدی ترسیم کنند.

نمونه ای از مجاهدت های عملی علما

حجت الاسلام والمسلمین حسینی همچنین با اشاره به مجاهدت های عملی علمای تشیع گفت: مرحوم سید محمد مجاهد طباطبایی نوه دختری مرحوم وحید بهبهانی که با نیروهای کافر روس اعلام جهاد کرد و خود در آن جهاد شرکت کرد.

وی افزود: حاج میرزا مسیح استرآبادی بعد از اتمام جنگ ایران و روس که به قرارداد ننگین ترکمانچای منتج شد، به خاطر غیرت اسلامی که دو زن مسلمان گرجستانی را به اسارت گرفته بودند، دستور داد تا مردم آنها را آزاد کنند، وزیر وقت روس دستور تیراندازی داد اما مردم به اقامتگاه او حمله کردند و زنان را آزاد کردند.

استاد حوزه علمیه اذعان داشت: حاج ملاعلی کنی فتوایی را برای لغو قرارداد رویتر که بین کمپانی انگلیسی و میرزاحسین سپهسالار به امضا رسیده بود، صادر کرد، طبق این قرارداد تا ۷۰ سال منابع زیرزمینی و روزمینی به این کمپانی می رسید.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی با بیان اینکه سید جمال الدین اسدآبادی از علمای معاصر نیز در بیداری جهان اسلام نقش بسیار بسزایی داشت، گفت: سید جمال الدین اسدآبادی به میرزای بزرگ شیرازی نامه ای نوشت و مرحوم میرزای بزرگ نیز به دنبال آن فتوایی در جهت تحریم تنباکو صادر کرد.

وی در ادامه به قیام گسترده مرحوم امام خمینی (ره) در دوره اخیر اشاره کرد و ابراز داشت: طبق روایتی که علامه مجلسی در بحارالانوار نقل کرده است قرائن نشان می دهد به قیام امام امت مربوط می شود، در این روایت بیان شده است: مردی از اهل قم مردم را به سمت حق دعوت می کند و جماعتی پشت سر او اجتماع می کنند و مانند پاره های آهن، طوفان های شدید نیز آنها را متزلزل نمی کند و از جنگ خسته نمی شوند.

استاد حوزه علمیه عنوان کرد: مردم ایران ۵۶ سال از قیام امام خمینی (ره) حمایت کرده اند، امام از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ بعد از ۱۵ سال دوری از وطن، به میهن بازگشت و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند.

تاثیر منطقه ای و جهانی انقلاب اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین حسینی در بخش دیگری با اشاره به تاثیر منطقه ای و جهانی انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب اسلامی امروز جبهه مقاومت را در منطقه ایجاد کرده است، پیش از انقلاب، دنیا به بلوک شرق و غرب تبدیل شده بود اما انقلاب اسلامی، خط بطلان به این بلوک بندی جهانی کشید.

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) از همان دوره نوجوانی و جوانی، تحت تربیت پدر، مادر و بزرگانی قرار گرفت که انسانی متوکل به خدا و موحد تربیت شده بود، عنوان کرد: مرحوم قرهی هم در نجف و هم در قم در بیت امام حضور داشت که به سوالات شرعی پاسخ می داد، او در خاطره ای بیان می کند: به امام اعلام شد که منزل را ترک کند چرا که ممکن است ساواک آن شب به منزل ایشان حمله کند اما ایشان به خدا توکل کرده بود.

استاد حوزه علمیه تاکید کرد: اگر می خواهیم مکتب امام تداوم پیدا کند، باید به خدا تکیه کنیم و تنها از خدا بترسیم و از قدرت های پوشالی بشری واهمه نداشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی اذعان داشت: وقتی امام به ترکیه تبعید شد تا فرزندشان حاج آقا مصطفی به ایشان ملحق شود حدود ۴ ماهی طول کشیده بود، اما امام حتی پرده منزل را کنار نزده بود تا به بیرون نگاهی بیندازند، چرا که هیچ احساس وحشت و تنهایی نکرده و به قدرت لایزال الهی متصل شده بود.

وی در پایان گفت: امام در مقابل مردم متواضع به تمام معنا بود اما در مقابل استکبار و شاه و شاه پرستان، مقتدر بود، مسئولین نیز باید روحیه امام خمینی (ره) را سرمشق خود قرار دهند.

کد خبر 4633534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha