به گزارش خبرنگار مهر، احمد حسین زادگان صبح شنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی، همایش بین المللی اتاقهای بازرگانی و همایش بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری اظهار داشت: حجم تجارت بین مازندران و کشورهای حوزه خزر جای برای کار باقی است و نتوانستیم ظرفیتهای اقتصادی خود را به نخو مطلوب به کشورهای همسایه و فعالان اقتصادی معرفی کنیم.
وی افزود: در شرایط موجود اقتصادی که با تحریمهای ظالمانه مواجه هستیم یکی از کارهای مهم استانهای مرزی، افزایش مبادلات اقتصادی و تجاری با کشورهای حاشیه است.
وی شمار صادرات استان را در سال قبل ۳۷۵ میلیون دلار اعلام کرد و آن را ناچیز دانست و افزود: باید موانع تجاری، مالی، اقتصادی و سیاسی باید رفع و برداشته شود تا تجار راحتتر به مبادلات با کشورهای همسایه بپردازند.
استاندار مازندران، موانع قانونی را از جمله مشکلات فراروی بیان کرد و گفت: این موانع در شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولتی احصاء شده است و تعدیل کردن این موانع جزو برنامهها برای فعال کردن بخش تجاری و اقتصادی است.
حسین زادگان با بیان اینکه مازندران ظرفیتهای لازم را برای رشد و توسعه اقتصادی بیشتر را دارد گفت: باید موانع فراروی آسیب شناسی و برای کاهش آن اقدام شود.
وی ریسک سیاسی و تجاری را از جمله مشکلات و موانع فراروی صادرات برشمرد و افزود: برای اینکه این ریسک را کمتر کنیم از ظرفیت صندوق ضمانت توسعه استفاده شده است و قراردادی به سقف یک میلیارد تومان با این صندوق امضا شده است.
وی گفتگوهای چهره به چهره در دو جانبه در حاشیه همایش را از جمله برنامههای دیپلماسی اقتصادی برای توسعه مناسبات برشمرد و گفت: تجار و بازرگانان سربازان حوزه دیپلماسی اقتصادی هستند.
استاندار مازندران با بیان اینکه نمایشگاه توانمندیها نیز با حضور شخصیتهای ملی در حاشیه همایش افتتاح میشود افزود: پیش بینی میشود ۱۵ سفیر و رایزنهای اقتصادی و بازرگانی ۱۵ کشور در این همایش شرکت کنند.
حسین زادگان از شناسایی ۲۲۰ ظرفیت سرمایه گذاری در استان خبر داد و گفت: این ظرفیتها در همایش معرفی خواهد شد و چهار پنل تخصصی در حوزه کشاروزی، صنعت و معدن، گردشگری و زیرساخت برگزار میشود.
وی ادامه داد: ۱۲۳ غرفه برای معرفی توانمندیهای صادراتی استان درنظر گرفته شده است.
استاندار مازندران در بخشی از سخنانش به هلدینگ بزرگ سرمایه گذاری در استان اشاره و اضافه کرد: مازندران از داشتن حامی و اسپانسر بزرگ محروم است و با ایجاد هلدینگ اقتصادی می توان در حوزه های مختلف سرمایه گذاری و برنامه ریزی کرد.
نظر شما