به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسماعیل اکبری، روز دوشنبه در نشست خبری بسیح ملی کنترل فشار خون که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به عوارض فشار خون بالا، افزود: در ساختار جدید وزارت بهداشت در نظر داریم با اقدامات کوچک راهی برای پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای غیر واگیر فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه ۲۱ درصد ایرانیها فشار خون دارند، ادامه داد: با اطلاع رسانی و آگاهی درست، مردم به سمت کنترل فشار خون سوق پیدا میکنند.
اکبری با عنوان این مطلب که زنان نسبت به مردان بیشتر مبتلا به فشار خون هستند، افزود: وزن بالا و ساختار هورمونی، از مهمترین علل ابتلای بیشتر زنان به فشار خون است. البته با توجه به اینکه مردان کمتر به سلامت خود اهمیت میدهند، درصد زیادی از آنها نسبت به فشار خون خود مطلع نیستند.
مشاور عالی وزیر بهداشت، با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف سبزیجات در کشور، گفت: سرانه مصرف سبزیجات در ایران یک سوم استاندارد جهانی است.
اکبری، مصرف حبوبات را در کنترل فشار خون مؤثر دانست و افزود: متأسفانه سبک غذایی مردم تغییر کرده است، به طوری که در گذشته بیشتر شاهد مصرف آش یا آبگوشتها که منابع غنی حبوبات هستند، بودیم، اما در حال حاضر در کمتر خانهای این غذاها طبخ میشود.
مشاور عالی وزیر بهداشت در خصوص مصرف ویتامین D که در روغن های مصرفی تبلیغ می شود، گفت: این قبیل روغن ها نمی تواند نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند و البته به هیچ عنوان منطقی نیست که با مصرف روغن انتظار تامین ویتامین D را داشته باشیم، چراکه مصرف روغن، خود می تواند باعث بروز بیماری های دیگری باشد. در واقع هر فرد تنها باید یک درصد از کالری بدن را با روغن تامین کند. همچنین اسید چرب اشباع شده در روغن حیوانی بیشتر است و قدرت متابولیسم خفیفی دارد که می تواند بر دیواره عروق باقی بماند. اما اسید چرب ترانس به درون سلول نفوذ کرده و بسیار مضر است.
وی همچنین نسبت به مصرف سنگ نمک و نمک دریا هشدار و افزود: مردم باید بدانند آگاه باشند نمکی که مصرف می کنند حاوی چه املاحی است، وزارت بهداشت فقط می تواند میزان مصرف نمک را تعیین کند و استاندارد آن باید توسط موسسه استاندارد تامین شود و استاندارد نمک نیز اعلام شده است. اما با این وجود، نمک های متنوعی در بازار وجود دارد، بعید است که همه آنها استاندارد لازم را داشته باشند. برخی افراد به علت نادانی مصرف سنگ نمک و نمک دریا را توصیه می کنند. تجاری سازی اینگونه محصولات، ظلم به مردم است و باید با آنها مقابله شود.
اکبری گفت: انتظار داریم در بسیج ملی کنترل فشار خون بتوانیم ۴۰ میلیون نفر را تحت پوشش قرار دهیم و ۲ میلیون فرد مبتلا به فشارخون بالا را شناسایی کنیم.
نظر شما