به گزارش خبرنگار مهر در ساری، به استناد گفته مورخین ، آمل مسکن قوم مارد یا آمارد بوده که احتمالا نام آمل نیز از این قوم گرفته شده است.
از جمله آثار تاریخی این شهرستان می توان به مشهد میربزرگ مربوط به دوره صفویه واقع در سبزه میدان و محوطه مصلی آمل، مقبره ناصرالحق در محل پایین بازار واقع در بافت قدیم آمل، مقبره میرحیدر آملی در محله چاکسر پائین بازار آمل و امامزاده ابراهیم دینان در بلوار طالب آملی نام برد که همگی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
در این میان دیدار از بافت قدیم آمل که آثار فوق را در دل خود جای داده به همراه منازل و عمارت های قدیمی همجوار آنها خاطره ای به یاد ماندنی در ذهن به جای می گذارد. در این رابطه می توان به تعداد زیادی تکایا و بقاع متبرکه در روستای اطراف شهر آمل اشاره کرد.
غارهای دست کند مانند کافر کلی، دره سره و مجموعه آبادی های اسک، پلمون، گزنه، کهرود، کیان و پنجاب واقع در طول دره هراز از آبادی اسک تا پنجاب به طول 42 کیلومتر، از جمله آثار تاریخی طبیعی این شهرستان است که برای هر بیننده ای جذاب و دیدنی است.
جاذبه های طبیعی:
آمل از لحاظ جاذبه های طبیعی بسیار غنی است. قله دماوند بلندترین نقطه قوس بزرگ شمالی موسوم به البرز، عظیم ترین مظهر آتشفشانی قدیم از جاده هراز از سمت تهران به آمل به خوبی هویدا و مشخص است.
از جمله جاذبه های طبیعی دیگر این شهر معروف ترین چشمه های آبگرم معدنی ایران شامل آبگرم لاریجان، چشمه گوگردی اسک، چشمه معدنی استراباکو و عمارت در جاده هراز است. همچنین شهرستان آمل آبشارهای متعدد و جذابی جهت گذراندن اوقات فراغت و تعطیلات دارد که از جمله این آبشارها می توان به آبشارهای شاهاندشت، یخی، آلامل، برومد، شیخ علی خان، نگ درکا و قلعه دختر اشاره کرد.
صنایع دستی:
از جمله صنایع دستی شهرستان آمل که در مراکز فروش این شهرستان در سبزه میدان آمل و ابتدای جاده هراز به فروش می رسد می توان به مروارید بافی (بافته هایی با ترکه چوب) به شکل انواع سبد میوه خوری، صندوقچه جواهرات و زنبیل اشاره کرد.
همچنین در آموزشگاه صنایع دستی آمل نیز رشته های معرق، چوب، منبت چوب، سفالگری، سوزن دوزی ، گلیم بافی و طراحی سنتی به هنرجویان آموزش داده می شود.
نظر شما