به گزارش خبرگزاری مهربه نقل ازواشنگتن پریزم، "ریس الریش" Reese Elrich روزنامه نگار آزاد آمریکایی و نویسنده کتاب "هدف گیری عراق" که اخیرا به ایران و مناطق کردنشین شمال عراق سفر کرده است ، درگفتگویی از حمایت مالی رسمی ایالات متحده از گروههای مسلحی سخن گفته که برای براندازی نظام جمهوری اسلامی تلاش می کنند.
الریش که پیشترهمراه با شان پن به عنوان هنرمند روزنامه نگار برای پوشش انتخابات ریاست جمهوری به ایران سفر کرد در مصاحبه ای با تارنمای اینترنتی غیر دولتی واشنگتن پریزم می گوید که ایالات متحده گروههای اقلیت ایرانی را با تاکید بر"رسانه های آنها" مورد حمایت مالی قرار می دهد.
به گفته الریش، این اطلاعات را مقامات دولت بوش که نخواسته اند نامشان فاش شود با وی درمیان گذاشته اند. این روزنامه نگار می گوید : چنین کمک هایی برای شبکه های تلویزیونی، وب سایت ها وایستگاههای رادیویی هزینه می شود.
وی در ادامه درپاسخ به این پرسش که آیا حمایت های مالی یاد شده محدود به رسانه هاست و یا زمینه های دیگری همچون فعالیت های نظامی را هم در برمی گیرد یا خیر، خاطر نشان می کند : سرویس های اطلاعاتی آمریکا به صورت محرمانه از حملات به داخل ایران نیزحمایت می کنند. من دریافتم که ایالات متحده و اسرائیل از "حزب حیات آزاد کردستان" (پژاک) و اعضای سابق مجاهدین خلق ( گروهک منافقین ) ایران پشتیبانی می کند. آمریکا از اعضای مجاهدین خلق می پرسد که آیا آنها این سازمان را ترک کرده اند یا خیر. در صورتی که پاسخ مثبت باشد، به آنها برای عملیات در داخل خاک ایران، آموزش داده می شود.
این روزنامه نگار آمریکایی با اشاره به اینکه اقلیتها در ایران خواستهای مشروعی دارند تصریح می کند که حمایتهای مالی آمریکا تندروترین بخش های گروههای اقلیت همچون پژاک و مجاهدین خلق را دربرمی گیرد و آنها را برای درگیر شدن در خشونت تشویق می کند.
به گفته وی، مثلا پژاک با حزب کارگران کردستان (ترکیه) در ارتباط است و مجاهدین خلق( گروهک منافقین) نیز واقعا به جنون تقلید از طرز تفکری خاص (و فرد پرستی) مبتلاست و توسط رهبران پنهان کار، مرموز و اقتدارگرا رهبری می شود.
این روزنامه نگار می افزاید : در حالی که هر دو این گروهها خودشان را سوسیال دموکرات می نامند اما عجیب است که بیشترین حمایتهای خود را از دست راستی ترین گروههای آمریکا دریافت می کنند.
وی خاطرنشان می کند: من با سه گروه مخالف کرد که دراردوگاههای شمال عراق بودند ملاقات کردم . حزب دموکرات کردستان ایران و حزب کومله می گویند که آنها اعضای جدیدی را از داخل ایران استخدام می کنند و هر دو دارای پیشمرگان شبه نظامی هستند.
به گفته الریش، آنها از جدایی حمایت نمی کنند، اما امکان این خطر وجود دارد که اگر کردستان عراق مستقل شود این خواسته ها تغییر مسیر داده و به نوعی حمایت از جدایی از ایران تبدیل شود. وی همچنین درباره میزان حمایت از این گروهها در داخل می گوید : درباره دادن اختیارات بیشتر به مناطق در داخل جامعه روشنفکری ایران حمایت هایی وجود دارد، اما به نظرم رسید که مجاهدین خلق از هیچ حمایتی در داخل ایران برخوردار نیستند. همچنین هیچ نوع رابطه سیاسی بین این گروه و گروههای کرد وجود ندارد.
الریش همچنین درباره مواضع این گروهها در قبال اقدام نظامی آمریکا علیه ایران می گوید : حزب دموکرات کردستان ایران به شدت مخالف حمله نظامی آمریکا به ایران است. آنها معتقدند که چنین کاری به نفع ایران و حتی منتقدان دولت نیست، اما حزب حیات آزاد کردستان به این امید که چنین حمله ای به سرنگونی دولت بینجامد، از آن استقبال می کند. کومله هم می گوید که نه از ایالات متحده حمایتی دریافت می کند و نه با حمله مخالفت می کند. از نظر کومله ای ها ممکن است چنین حملاتی به سرنگونی نظام منجر شود، اما آنها آن را تبلیغ نمی کنند.
این روزنامه نگار آمریکایی می افزاید : مقامهای رسمی نظامی آمریکایی که من با آنها صحبت کردم، هرگونه حمایتی از حزب حیات آزاد کردستان را انکارکردند، اما در واقع دولت آمریکا بر اساس قدرتی که دارد هرکاری که بتواند برای تغییر دولت ایران انجام می دهد تا دولتی نزدیک به دولت خود را سرکار بیاورد.
الریش همچنین درباره میزان و نحوه تماس های آمریکا با مخالفان جمهوری اسلامی ایران گفت : درسال ۲۰۰٦، رهبران کومله و حزب دموکرات کردستان ایران با مقامهای سطح میانی وزارت امور خارجه و مأموران امنیتی در خاک آمریکا دیدارهای رسمی داشته که دو طرف تنها محتوای گفتگوهای خود را دوستانه توصیف کردند.
درهمان سال مصطفی هجری (فعال سیاسی ودبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران) برای دیدار با مقامهای وزارت امور خارجه ، به واشنگتن سفر کرد و به من گفت : "ما برای مدتی طولانی، با مقامهای آمریکایی در تماس بوده ایم." وی ودیگررهبران حزب دموکرات کردستان ایران، دریافت هرگونه کمک های مالی از آمریکا را رد می کنند، اما در عین حال تصریح می کنند که اگر چیزی به این حزب پیشنهاد شود، ممکن است آن را قبول کند.
مرتضی اسنفدیاری نماینده حزب دموکرات کردستان ایران درآمریکا نیزبا اشاره به اینکه آمریکا دوست آنهاست ودرجهان دوستی بهترازاین کشوربرای آنها نیست گفت که این گروه برای بخشی از۸۵ میلیون دلارایالات متحده، پولی که برای"ترویج دموکراسی" و تجهیز شبکه های تلویزیونی در ایران، خرج می شود، اقدام کرده است.
به گفته الریش، حزب دموکرات کردستان ایران با هرگونه حملۀ نظامی آمریکا و یا اسرائیل به ایران تحت عنوان اقدامات پیشگیرانه، مخالف است. هجری به من گفت که بمباران نمی تواند به تغییر رژیم در ایران منجر شود، بلکه به دولت ایران بهانۀ بیشتری می دهد تا درجهان اسلام به تبلیغات بپردازند.
* الریش بیش از 20 سال است که در روزنامه ها و شبکه های مختلف رادیویی آمریکا فعالیت می کند و هم اکنون مراحل پایانی نگارش کتاب جدیدش "دستور کار ایران : داستان واقعی سیاست آمریکا و بحران خاورمیانه" را به اتمام می رساند، که قرار است در ماه سپتامبر توسط انتشارات "پولیپ پوینت" به بازار کتاب آمریکا وارد خواهد شد.
نظر شما