به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر "آلن بن میر" استاد دانشگاه نیویورک با چاپ مقاله ای در وب سایت خود در مورد طرح صلح اعراب و پیشنهاد آن به اسرائیل اعلام کرده دولت رژیم صهیونیستی به منظور پایان مسالمت آمیز اختلافات خود با اعراب باید از این طرح صلح حمایت کند.
این استاد مطالعات خاورمیانه و روابط بین الملل دانشگاه نیویورک معتقد است : درصورتی که اسرائیل با این طرح صلح موافقت کرده و وارد مذاکرات مربوط به آن شود آنگاه تمام جهانیان با توجه و احترام بیشتری نسبت به مسئله به رسمیت شناختن اسرائیل نگاه خواهند کرد.
بر اساس نوشته های این کارشناس درصورتی که اسرائیل با این طرح صلح موافقت کند نه تنها زیانی متوجه آن نخواهد شد بلکه امتیازهایی را به دست می آورد.
بن میرمعتقد است پذیرفتن طرح صلح اعراب ازجانب رژیم صهیونیستی نه تنها نشانه ضعف این رژیم نیست بلکه برعکس نشانه قدرت آن است؛ اسرائیل تا کنون به این اندازه از لحاظ نظامی و اقتصادی قوی نبوده و مقامات صهیونیستی می توانند با مد نظر قراردادن سه امتیازبالا با آغوش بازبه استقبال طرح صلح اعراب بروند؛ درصورتی که اسرائیل با این طرح موافقت نکند هیچگاه نمی تواند سه امتیازی را که در بالا به آنها اشاره شد دست پیدا کند.
بن میر درادامه توضیحات خود براین باور است که با قبول طرح صلح اعراب ، امتیازاتی نصیب اسرائیل می شود که عبارتند از :
1- به رسمیت شناخته شدن یک کشورمستقل برای یهودیان : جهان عرب معتقد است اسرائیل هیچگاه به صورت داوطلبانه و یا از طریق دیگری اجازه تغییرموقعیت وجایگاه قوم یهود را نمی دهد ودرهمین راستا اسرائیل نمی تواند قطعنامه 1948 مجمع عمومی سازمان ملل که خواستار بازگشت فلسطنیان رانده شده از سرزمین های خود به موطن اصلیشان است را بپذیرد.
2- اطمینان از برقراری امنیت در مرزها و داخل کشور : پذیرفتن طرح صلح اعراب به این معنی خواهد بود که اسرائیل باید تمام سرزمین هایی را که در سال 1967 اشغال کرده ترک کند ؛ اسرائیل باید برقراری امنیت در مرزهای خود و برقراری آرامش در داخل، از برخی سرزمین هایی که تصرف کرده چشم پوشی کند و آنها را به صاحبان اصلی خود بازگرداند و با این کار می تواند مقداری از اختلافات خود با کشورهای همسایه را حل کند.
3-پایان یافتن تمام اختلاف ها با جهان عرب و برقراری روابط با آنها : دست یابی به این امتیاز برای اسرائیل از اهمیت اساسی برخوردار است زیرا برقراری هرگونه صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه به این موضوع بستگی دارد ؛ در اینجا به اسرائیل این اطمینان را می دهم در صورتی که بتواند به این امتیاز دست یابد آنگاه می تواند شاهد برقراری امنیتی باشد که مدتهاست به دنبال آن است.
بن میر در انتها می گوید : اسرائیل باید از جنگ عراق عبرت بگیرد و از بروز یک جنگ دیگر در منطقه جلوگیری کند.
نظر شما