گروه سیاسی خبرگزاری "مهر" به منظور آگاهی بخشی به مخاطبان خود، گزیده ای از مهترین اخبار و رویدادهای این عرصه در نیمه نخست سال 86 را، مجددا منتشر می کند.
ششم فروردین 86
کاهش سطح هکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی
با مصوبه یکشنبه شب هیات دولت ، بخشی از همکاریهای سازمان انرژی اتمی کشور با آژانس بین المللی انرژی اتمی درچارچوب ترتیبات فرعی پادمان، تا زمان بازگشت موضوع هسته ای ایران از شورای امنیت به آژانس و عادی شدن آن، متوقف شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین الهام سخنگوی دولت با اشاره به صدور قطعنامه غیرقانونی شنبه شب شورای امنیت سازمان ملل گفت: هیات وزیران در جلسه عصر روز یکشنبه خود که به ریاست دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهور تشکیل شد؛ در جهت اجرای قانون الزام دولت به تجدید نظر در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی مصوب مجلس شورای اسلامی مقرر کرد بخشی از همکاریهای سازمان انرژی اتمی کشور با این آژانس تا زمان بازگشت موضوع هسته ای ایران از شورای امنیت به آژانس و عادی شدن آن، متوقف شود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه مصوبه امروز هیات وزیران با استناد به قانون الزام دولت به تجدید نظر در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی مصوب 6/10/85 مجلس شورای اسلامی و با توجه به قطعنامه غیرقانونی 1747 شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ شده است، تصریح کرد: از این پس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران اجرای بندهای یک و 3 ترتیبات فرعی موافقت نامه پادمان خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی را که در راستای همکاری بیشتر با آژانس در تاریخ 7/12/81 پذیرفته بود؛ تا زمان بازگشت پرونده ایران از شورای امنیت به آژانس و عادی شدن آن، متوقف میکند.
الهام خاطر نشان کرد: اجرای بند یک و 3 ترتیبات فرعی پادمان، جمهوری اسلامی ایران را موظف می کرد قبل از برنامه ریزی و تصمیم گیری جهت ایجاد هر نوع تاسیسات و اجرای برنامه های مرتبط با موضوع هسته ای، جزییات آنرا به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کند در حالی که براساس موافقتنامه منع گسترش سلاح های هسته ای(NPT)،کشورهای عضو این معاهده موظف به اعلام برنامه های هستهای خود تنها 6 ماه قبل از آغاز بهره برداری از آن بودند.
واکنش احمدی نژاد به قطعنامه شورای امنیت
رئیس جمهور تاکید کرد: قطعنامه 1747 موضوع جدیدی برای ملت ایران نیست و با قطعنامه های فرمایشی و غیرقانونی شورای امنیت نیز حتی یک ثانیه در حرکت هسته ای صلح آمیز و قانونی ملت ایران توقف و تردید ایجاد نمیشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور عصر یکشنبه 5 فروردین در آغاز نخستین جلسه هیات وزیران در سال 86 ،با اشاره به صدور قطعنامه غیرقانونی اخیر شورای امنیت، آنرا حرکتی در راستای مخالفت و کینه ورزی برخی قدرتها با ملت بزرگ ایران که با پیروزی انقلاب عظیم اسلامی آغاز شده است، دانست .
وی گفت : برخی قدرتها که پس از جنگ جهانی دوم با درست کردن سازوکارهایی همچون شورای امنیت در پی بسط سلطه خود بر مناسبات جهانی بوده اند، مخالف عزت، استقلال و پیشرفت ملت ایران هستند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دشمنان ملت ایران این بار نیز در تصمیمگیری خود برای مخالفت با پیشرفت جمهوری اسلامی ایران دچار اشتباه شده اند، گفت: آنها در مقابل ملت ما بارها تحقیر شده و شکست خورده اند و امروز نیز با ملتی بزرگ، متحد، منسجم و یکپارچه روبرو هستند که با عزمی راسخ و مستحکمتر از گذشته به راه خود ادامه میدهند و دشمنان از شنیدن سخنان آن نیز واهمه دارند و حتی حاضر نیستند قبل از رای گیری در مورد قطعنامه فرمایشی و غیرقانونی، سخنان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را بشنوند.
احمدی نژاد شکل تصمیم گیری اخیر شورای امنیت را دلیل روشنی از شکست نظام لیبرال دموکراسی و پایان عمر آن دانست و خاطر نشان کرد: آنها خود را همزمان در جایگاه قاضی، دادستان، شاکی و مجری حکم نشانده و حتی به وکیل مدافع طرف مقابل نیز اجازه دفاع کردن نمیدهند و اگر صدها کاغذ دیگر نیز صادر کنند مطمئن باشند که در ایران هیچ اتفاقی نمیافتد و تنها آبروی نهادهای بین المللی بیش از گذشته مخدوش و اعتماد جهانی سلب میشود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در راستای بهره مندی از مزایای فناوری هسته ای صلح آمیز کاملاً براساس حقوق مسلم و قانونی خود عمل کرده است، تصریح کرد: این حرکت بدون هیچ خللی ادامه خواهد یافت و ملت ایران در تنظیم روابط بین المللی خود این مخالفت ها و موضع گیری ها را از یاد نخواهد برد.
دیدار متکی با امیر قطر
منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نوزدهمین اجلاس سران کشورهای عربی به ریاض سفر کرده است، با شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر دیدار و تحولات مربوط به روابط دو جانبه و منطقه را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند .
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، ضمن ابراز تعجب از رای قطر در شورای امنیت تاکید کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص فعالیت های هسته ای مسالمت آمیز، روشن و شفاف است .
متکی تصریح کرد: فعالیت های هسته ای خود را تا دستیابی کامل به حقوق مشروع ملت ایران ادامه خواهیم داد.
تقدیم لایحه جلوگیری از ساخت اسکله های غیرمجاز به مجلس
دولت در مصوبه ای که به صورت لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی گردید برای جلوگیری از ساخت اسکله های غیرمجاز در سراسر کشور تصمیمات جدیدی اتخاذ کرد .
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور در نامه ای به دکتر حدادعادل رئیس مجلس لایحه الحاق یک تبصره به بند (22) ماده (3) آیین نامه سازمان بنادروکشتیرانی را برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد .
بر اساس ماده واحده این لایحه که بنا به پیشنهاد وزارت راه و ترابری به تصویب هیات وزیران رسیده ، ساخت وساز بدون مجوز یا خارج از مجوز سازمان بنادروکشتیرانی ممنوع است و این سازمان در صورت اطلاع از طریق گارد بندر و یا سایر ضابطین دادگستری از ادامه عملیات ساخت وساز و یا بهره برداری ازتاسیسات و تجهیزات فاقد مجوز و یا خارج از مجوز جلوگیری و بلافاصله موضوع را به عنوان شاکی به مرجع قضایی محل اعلام می نماید .
هفتم فروردین 86
آزادی سه سرباز نیروی انتظامی از چنگال اشرار مسلح
وزارت اطلاعات اعلام کرد با تلاش و پیگیریهای مستمر سربازان گمنام امام زمان (عج) در این وزارتخانه، سه گروگان ایرانی در پاکستان آزاد شده و به کشورمان بازگشتند.
به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی وزارت اطلاعات اعلام کرد: این سه سرباز در عملیات تروریستی اشرار مسلح علیه مامورین مرزی استان سیستان و بلوچستان در اسفند 1385 به گروگان گرفته شده بودند.
در اطلاعیه این وزارتخانه آمده است : آزادی این سه سرباز نیروی انتظامی به دنبال سازماندهی و اقدامات پنهان و فراگیر در سطح منطقه و با هماهنگی و همکاری سرویس امنیتی پاکستان صورت گرفته است.
واکنش سخنگوی وزارت خارجه به اظهارات اخیر خلیل زاد
سید محمد علی حسینی در واکنش به ادعاهای سفیر آمریکا در عراق گفت: خلیلزاد بهتر است ضعفهای اساسی سیاست خارجی آمریکا را صادقانه به کاخ سفید منعکس کند تا شاید بتوان به بازگشت ثبات و آرامش در عراق امیدوار بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، زلمای خلیل زاد سفیر آمریکا در عراق با متهم کردن ایران به اتخاذ سیاست های دوگانه در قبال عراق مدعی شده است که ایران از یک سو از دولت عراق حمایت و از سوی دیگر به شبه نظامیان و گروههای افراطی این کشور کمک میکند.
سیدمحمدعلی حسینی سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به این که ادعاهای خلیل زاد نوعی فرافکنی مشکلات سیاست خارجی آمریکا و گریز از واقعیتهای موجود عراق است ، تاکید کرد : عدم سازگاری سیاست خارجی آمریکا با شرایط عمومی عراق و منطقه نیز علت اصلی ناکامیهای دستگاه سیاستگذاری آمریکا است .
وی تصریح کرد: استقرار صلح و ثبات و امنیت در خاک عراق و تقویت دولت مرکزی راهبرد کلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در قبال عراق است .
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حمایتهای صادقانه جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت عراق تاکید کرد: بهتر است که خلیل زاد در آستانه خاتمه ماموریت خود در عراق ، ضعفهای اساسی سیاست خارجی آمریکا را صادقانه به کاخ سفید منعکس کند و در این صورت شاید بتوان به بازگشت ثبات و آرامش در عراق امیدوار بود.
گفتگوی تلفنی لاریجانی و سولانا و تاکید بر ادامه مذاکرات
دکتر علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره پرونده هستهای ایران تلفنی گفتگو کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر لاریجانی درباره موضوعات مطرح شده در این گفتگو که عصر روز گذشته انجام شد، اظهار داشت: با آقای سولانا گفتگوی صریح و شفافی صورت گرفت.
وی افزود: آقای سولانا در این گفتگو اظهار علاقه کرد: موضوع پرونده هستهای ایران از طریق مذاکره حل شود و ایشان تاکید داشت که باید به دنبال پیدا کردن مدلی برای گفتگو باشیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین افزود : به آقای سولانا تاکید شد که متاسفانه رفتار گروه پنج بعلاوه یک (1+5) در صدور قطعنامه علیه ایران نشان داد که آنها مسیر درستی را طی نمیکنند.
لاریجانی تاکید کرد: گفتگوی سازنده با رفتاری که در مورد قطعنامه پیش گرفته شد، سازگار نیست.
وی خاطر نشان کرد: در این گفتگوی تلفنی قرار شد که این گفت وگوها (لاریجانی سولانا) ادامه پیدا کند.
بیانیه بسیج دانشجویی 162 دانشگاه در واکنش به قطعنامه 1747
بسیج دانشجویی 162 دانشگاه کشورمان در واکنش به قطعنامه ضد ایرانی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد بیانیهای صادر کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در بخشی از این بیانیه آمده است: شورای امنیت سازمان ملل متحد در ادامه اقدامات ننگین و غیر حقوقی خود که روز به روز جایگاه و هویت وجودی خویش را فراموش کرده و آن را به شورای دفاع از حقوق عده ای قلیل تحت عنوان حکام صهیونیست تبار و چپاولگر آمریکا تنزل داده است با صدور قطعنامه 1747 بار دیگر نا امیدی زیادی برای بشریت ایجاد کرد.
دربیانیه بسیج دانشجویی 162 دانشگاه کشورمان بر قطع ادامه همکاری با آژانس تاکید شده و آمده است : قطع ادامه همکاری با سازمان های ناکارآمد و ابزاری موجود بین المللی از جمله شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای و اخراج بازرسان آژانس تا بازگشت پرونده هسته ای به مسیر تخصصی و حقوقی خود، یکی از خواسته های اصلی ملت ایران، دانشگاهیان و دانشجویان بسیجی در این برهه است که با اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی توسط دولت عدالتخواه و مردمی و خروج ازNPT تکامل می یابد .
محسنی اژهای و اعلام شناسایی تمامی عوامل فرار شهرام جزایری
وزیر اطلاعات اعلام کرد: خوشبختانه هماکنون تمام عوامل دستاندرکار فرار شهرام جزایری و کسانی که در برداشت پول از بانک به او کمک کردهاند، شناسایی شدهاند و طی یک هفته آینده پرونده این افراد تحویل مقامات قضایی می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محسنی اژه ای سه شنبه شب در مصاحبه با خبرنگاران در تشریح نحوه فرار و دستگیری شهرام جزایری اظهار داشت: براساس تحقیقات به عمل آمده از شهرام جزایری، وی از مدتها قبل قصد فرار داشت و با برخی از بستگانش در خارج از کشور برای فرار هماهنگی کرده بود اما به علت برخی موانع در مرحله اول موفق به فرار نمیشود اما پس از مدتی با رفع این موانع نقشه خود را عملی می کند.
وزیر اطلاعات افزود: براساس تحقیقات از شهرام جزایری، وی قبل از فرار با حیله و نیرنگ و به بهانه رتق و فتق پرونده سابقش ، بعضی از روزها در خارج از زندان به سر می برد و در همین ایام با بعضی افراد در خارج ازکشور تماس می گیرد و طرح فرار خود را برنامه ریزی و تصور می کرد که ماموران نظام هرگز دستشان به او نمی رسد.
محسنی اژهای خاطر نشان کرد: هنگامی که وزارت اطلاعات از طرف ریاست قوه قضائیه ماموریت یافت که شهرام جزایری را تعقیب و او را به کشور بازگرداند ، در مدت کوتاهی توانست مسیر خروج او و همه عواملی را که گذرنامه جعلی برایش تهیه و او را در خروج غیر قانونی از کشور کمک کرده بودند شناسایی کند.
وزیر اطلاعات افزود: ماموران وزارت اطلاعات در تلاش برای یافتن شهرام جزایری توانستند ، مخفی گاه او را پیدا کنند بطوریکه هنگام دستگیری جزایری ، او صبح زود با صدای ماموران وزارت اطلاعات از خواب بیدار شد.
وی همچنین گفت: پس از دستگیری شهرام جزایری مشخص شد که او قبل از فرار توانسته با اسناد جعلی و با مساعدت برخی افرادی که در پرونده قبلی او دست داشته اند بخشی از موجودی بانکی خود را حدود 5/1 میلیارد تومان برداشت کند که این مبلغ را برای مخارج فرار هزینه کرده است.
وزیر اطلاعات تاکید کرد: خوشبختانه هماکنون تمام عوامل دست اندرکارفرار شهرام جزایری و کسانی که در برداشت پول از بانک به او کمک کرده اند شناسایی شده اند و طی یک هفته آینده پرونده این افراد تحویل مقامات قضایی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از این گفتگو درباره آزادی ماموران نیروی انتظامی از چنگ آدم ربایان نیز گفت: مدتی قبل برخی از اشرار که در مافیای مواد مخدر فعال هستند تعدادی از ماموران شریف نیروی انتظامی را ربودند و به پاکستان منتقل کردند ، البته ابتدا مقامات پاکستانی ازاین امراطلاعی نداشتند.
محسنی اژه ای در ادامه با بیان اینکه با تلاش ماموران وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و مساعدت وزارت امور خارجه، هویت ربایندگان مشخص شد، اظهارداشت: مقامات پاکستان را از این موضوع مطلع و مطمئن کردیم که ماموران نیروی انتظامی ایران در خاک پاکستان مخفیانه نگهداری می شوند ، با همکاری مقامات پاکستان 3 نفر از افرادی که بدست اشرار ربوده شده بودند، آزاد و به خاک ایران اسلامی بازگردانده شدند.
وی در این گفتگو همچنین به قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه ایران اشاره کرد و با بیان اینکه قطعنامه 1747 برخلاف موازین حقوقی و ظالمانه است ، افزود: دشمن امروز تلاش دارند تا بدون شناخت صحیح از مردم غیور، انقلابی و شهیدپرور ایران و بااین ترفند جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار دهد ولی باید بداند که مردم ایران زیربار این کار غیرقانونی نخواهند رفت و بر دستیابی به حقوق مسلم خود تاکید دارند و کوتاه نخواهند آمد.
محسنی اژه ای گفت: آنها مردم غیور و انقلابی ایران را نشناخته اند چرا که نمیدانند مردم ایران زیر بار خواست ظالمانه و غیر قانونی آنها نمی روند واز حق مسلم خود کوتاه نمی ایند.
تحرکات عوامل داخلی دشمن از دید وزارت اطلاعات پنهان نیست
وزیر اطلاعات با اشاره به فعالیت عده ای در داخل که به عنوان ستون پنجم برای دشمن عمل می کنند، افزود: این افراد با دادن اطلاعات به دشمن درجهت خواست و اراده آنها عمل می کنند که ما آنها را افراد نفوذی و عامل دشمن می دانیم.
وزیر اطلاعات با تاکید این که عوامل دشمن در کشور ما زیاد نیستند، افزود: این عوامل با اطلاعاتی که برای دشمن جمع آوری میکنند و با سینگنالهای غلطی که در اختیار آن قرار میدهند، به کشور و به ملت خود خیانت می کنند و متاسفانه در جهت خواست آمریکا، صهیونیست و اسراییل حرکت میکنند.
محسنی اژه ای هشدار داد: اقدامات و ارتباط این افراد با بیگانگان از دید وزارت اطلاعات پنهان نیست و ما از آنها می خواهیم به جای خیانت و ضربه زدن به کشور درجهت مصالح ملت و کشور گام بردارند و اگر این کار را نکنند براساس وظیفه و مصوبات شورای عالی امنیت ملی , خیانت و جنایت آنهاو اطلاعاتی که در این شرایط به بیگانه می دهند افشا می کنیم و برابر موازین در برخورد با آنها اغماض نخواهیم کرد.
وزیر اطلاعات تصریح کرد: اگر این افراد این رویه را ادامه دهند و مسائل طبقه بندی شده را در اختیار دشمن قرار دهند مطمئن باشند دستگاه اطلاعاتی و قضایی در برابر خیانت آنها کوتاه نمی آیند و با آنان برخورد قاطع و موثر خواهند کرد .
محسنی اژهای تصریح کرد:این افراد مطمئن باشند که وزارت اطلاعات، دستگاه قضایی و نیروی انتظامی در برخورد با این عوامل، کوتاه نخواهند آمد و بر اساس موازین و به طور قاطع و موثر آنان را مجازات خواهد کرد.
بیانیه 1+5 پس از صدور قطعنامه شورای امنیت
کشورهای موسوم به 1+5 با صدور بیانیه ای ضمن تاکید مجدد بر درخواست غیرقانونی خود برای تعلیق غنی سازی اورانیوم از سوی ایران، به کشورمان پیشنهاد دادند تا با انجام گفتگوهای بیشتر به بررسی این موضوع که آیا می توان راهی برای شروع مذاکرات مجدد یافت، بپردازند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در این اطلاعیه که از سوی سفارت آلمان در تهران به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا منتشر شده، ادعا شده که تصویب قطعنامه 1747 به اتفاق آراء در شورای امنیت سازمان ملل متحد، بیانگر نگرانی عمیق جامعه بین المللی در ارتباط با برنامه هسته ای ایران است.
این بیانیه می افزاید: ما بسیار متاسفیم که ایران قطعنامه های گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد و آژانس بین المللی انرژی هسته ای را نادیده گرفته و رعایت ننموده است و مجددا از ایران می خواهیم که به تمام تعهدات بین المللی خود به طور تمام و کمال عمل نماید.
در بخش دیگری از این بیانیه می خوانیم: ما متعهد به جستجو جهت یافتن راه حل مذاکره هستیم که بتواند به نگرانی جامعه بین المللی در ارتباط با برنامه هسته ای ایران پاسخ گوید؛ هدف از چنین مذاکراتی هم رسیدن به توافقی فراگیر با ایران است تا با پشتوانه احترام متقابل، اعتماد بین المللی را به ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران مجددا برقرار نموده و بدین وسیله راه را برای توسعه روابط بین ایران و کشورهای ما بگشاید.
بیانیه 1+5 هم چنین می افزاید: ما حقوق ایران را که ناشی از قرارداد منع گسترش سلاحهای هسته ای بوده و توسعه تحقیقات و تولید هسته ای جهت استفاده صلح آمیز آن را در هم خوانی با تعهدات ناشی از این قرارداد شامل می شود، به رسمیت می شناسیم و تاکید داریم که هر نوع توافقی در آینده، نحوه انجام آن و افق های زمانی مربوطه از جمله محورهای این مذاکرات به شمار می آید.
در ادامه این بیانیه خاطرنشان شده است: شفافیت کامل و همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی عمده ترین محور جهت رسیدگی به سئوالات موجود در این ارتباط می باشد و ما در این چارچوب مجددا از آژانس بین المللی انرژی اتمی و همکاران آن حمایت می کنیم.
در این بیانیه هم چنین می خوانیم: ما پیشنهاد "تعلیق در قبال تعلیق" را به قوت خود باقی نگه می داریم؛ بدین معنی که همان طوری که در قطعنامه های شماره 1737 و 1747 شورای امنیت سازمان ملل متحد از ایران خواسته شده، برای طول مدت مذاکرات، که برای مدتی معین انجام گرفته و در صورت توافق طرفین قابل تمدید نیز خواهد بود، دست به تعلیق مطابق با مشخصات عنوان شده توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد زد و در همین حال نیز بحث درباره برنامه هسته ای ایران در شورای امنیت و انجام اقدامات به تصویب رسیده در قطعنامه های این شورا علیه ایران نیز متوقف خواهد شد.
5+1 در این بیانیه با اشاره به پیشنهادات ارائه شده در ششم ماه ژوئن به کشورمان و تاکید بر مفاد آن پیشنهادات آورده است: این پیشنهادات شامل همکاری با ایران جهت استفاده غیر نظامی از انرژی هسته ای، ضمانت های تعهد آور حقوقی جهت دار در اختیار قرار دادن سوخت هسته ای و همکاری گسترده تر سیاسی امنیتی و اقتصادی است. تمامی این پیشنهادات مطرح شده هم چنان باقی خواهند ماند.
بیانیه مذکور هم چنین از ایران خواسته تا از این فرصت استفاده نماید تا همه به اتفاق ، راه حل مذاکره را بیابیم و در عین حال تصریح کرده است: پیشنهادات ما امتیازات وسیع برای ایران و منطقه به دنبال آورده و وسیله ای را در اختیار قرار خواهد داد تا به نگرانی های جامعه بین المللی پاسخ مناسب داده و در عین حال منافع به حق ایران نیز لحاظ گردد.
لایحه اصلاح قانون برنامه چهارم توسعه تقدیم مجلس شد
دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرد، دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور در نامه ای به دکتر حداد عادل رئیس مجلس لایحه اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه را برای بررسی تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد .
بر اساس ماده واحده این لایحه با اصلاح بند "ح" ماده 145 قانون برنامه چهارم توسعه ، انجام کلیه خدماتی که در حال حاضر توسط دستگاه های موضوع ماده 160 این قانون برای کارکنان خود در زمینه ها مختلف به صورت امانی و یا خرید خدمات صورت می گیرد، از طریق پرداخت یارانه مستقیم مجاز خواهد بود .
همچنین با الحاق بند "ع" به ماده (7) این قانون ،– افزایش دارایی های ناشی از تجدید ارزیابی بانک ها ، بیمه ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت در طول برنامه چهارم توسعه از پرداخت مالیات معاف می شوند.
سخنگوی وزارت خارجه: ملت و دولت ایران در تامین حقوق هستهای خود یک صدا هستند
سید محمدعلی حسینی در واکنش به "ارزیابیهای خیالپردازانه" مقامات آمریکایی، تاکید کرد :ملت و دولت ایران در تامین حقوق کشور خود در زمینه فنآوری صلحآمیز هستهای یکپارچه و یکصدا هستند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت خارجه ، اظهارات مقامات آمریکایی را که مدعی" عدم یکپارچگی و ناهماهنگی دولت و ملت ایران در خصوص مسئله هستهای " شدهاند ،" ارزیابیهای خیال پردازانه" توصیف کرد.
وی تاکیدکرد: ارزیابیهای خیال پردازانه نسبت به عدم اتحاد و ناهماهنگی میان ملت و دولت ایران واکنشی نامناسب به خواستهای مشروع ملت بزرگ ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه ، در خصوص نحوه تعامل آمریکا با جامعه بین المللی گفت: متاسفانه دولت آمریکا با نگرش و تفسیرهای مغرضانه و یکجانبه گرایانه همچنانبا رویکردهای ابزاری و سلطهگرایانه درمجامع بینالمللی درصدد نادیده انگاشتن حقوق ایرانیان و تبعیض آشکاربرای محروم ساختن ملت ایراناز توسعه، رفاه و پیشرفت های علمی بومی خویش است.
حسینی درخصوص بازخوانی نادرست واکنش دولت ایران نسبت به قطعنامه 1747 شورای امنیت تصریح کرد: ملت و دولت ایران خواستار پیشرفت و شکوفایی ایران اسلامی از طریق تامین حقوق مصرح درمعاهده عدم اشاعه ( (NPTهستند.
وی در خصوص نحوه تعامل با پرونده هستهای ایران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر راهحلهای منطقی و مبتنی برمقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکید داشته ، ارجاع پرونده به شورای امنیت و صدور قطعنامه را غیرمنطقی، غیرحقوقی و بیفایده قلمداد کرده و راه حل موضوع هستهای ایران را انجام مذاکره براساس رویههای عادلانه و منصفانه دانسته است.
دولت زمین مورد نیاز ورزشگاهها را تامین میکند
هیات وزیران دو وزارتخانه مسکن و جهادکشاورزی را موظف ساخت زمینهای اراضی طبیعی مورد نیاز سازمان تربیت بدنی برای ساخت ورزشگاه را طبق مقررات به آن واگذار کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرد، هیات وزیران با اصلاح مصوبه سال 84 خود در مورد واگذاری زمین های مورد نیاز برای ساخت مجتمع های ورزشی ، وزارتخانه های مسکن و شهرسازی و جهاد کشاوزی را موظف ساخت در صورت درخواست سازمان تربیت بدنی برای استفاده از اراضی منابع ملی و دولتی به منظور احداث مجتمع ورزشی در محدوده شهرها و روستاهای کشور ، بر اساس اختیارات قانونی و حسب مورد زمین لازم را در چارچوب مقررات ماده (69) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت - مصوب 1380 – به آن سازمان واگذار نمایند .
هشتم فروردین 86
سخنگوی وزارت خارجه: با پایان تحقیقات، تماس لندن با ملوانان انگلیسی بازداشت شده ممکن خواهد بود
سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که در حال حاضر مسئولان ذیربط درحال طی مراحل قانونی و حقوقی موضوع ورود غیرقانونی نظامیان انگلیسی به آب های سرزمینی کشورمان هستند و با پایان یافتن مراحل مقدماتی تحقیقات و بررسیها، تماس سفارت انگلیس و بخش کنسولی آن با این نیروها ممکن خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه با بیان این که مسئله تعرض نیروهای نظامی انگلیسی به آب های سرزمینی ایران با خویشتنداری و احترام به قوانین و مقررات حل خواهد شد، تصریح کرد: تبلیغات رسانه ای و اظهارنظرهای غیر کارشناسی و بعضا تحریک آمیز کمکی به حل موضوع تعرض نیروهای نظامی انگلیسی به آب های سرزمینی ایران نخواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه اظهار نظرهای تحریک آمیز فضای لازم برای طی روند عادی بررسی این موضوع را تحت تاثیر قرار خواهد داد، خاطرنشان کرد: نیروهای نظامی انگلیسی بطور غیرمجاز به آب های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران وارد شده اند و اکنون نیز روال قانونی و حقوقی این اقدام آن ها در حال طی شدن است.
حسینی ادامه داد: با نیروهای نظامی انگلیسی برخورد انسانی، اسلامی و احترام آمیزی خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه هم چنین گفت: در حال حاضر مسوولان ذیربط درحال طی مراحل قانونی و حقوقی این موضوع هستند و با پایان یافتن مراحل مقدماتی تحقیقات و بررسیها، تماس سفارت انگلیس و بخش کنسولی آن با این نیروها ممکن خواهد بود.
مصوبه دولت برای تجدیدنظر در برخی همکاریها با آژانس انرژی اتمی ابلاغ شد
مصوبه هیات دولت برای تجدیدنظر در برخی همکاری ها با آژانس بین المللی انرژی اتمی ازامروز اجرایی شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرد، این مصوبه براساس ابلاغ شماره 841/ ت37042هـ معاون اول رئیس جمهوربه سازمان انرژی اتمی ابلاغ شده است .
هیات وزیران در مصوبه خود با استناد به قانون الزام دولت به تجدیدنظر در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی – مصوب 1385 - و با توجه به تصویب قطعنامه غیرقانونی شماره 1747 مورخ 4 فروردین 1386 شورای امنیت سازمان ملل علیه ملت ایران در مقابله با فعالیت های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران ، تصمیم گرفت که تا زمان اجرای کامل معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (N.P.T) و به ویژه اعمال حقوق غیرقابل انفکاک کشور مندرج در ماده (4) معاهده مزبورو همچنین توقف پیگیری موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت ، سازمان ملل متحد و بازگشت کامل موضوع به آژانس بین المللی انرژی اتمی و عادی شدن آن ، اصلاحیه کد1/3 از ترتیبات فرعی( Subsidiary Arrangments ) از موافقتنامه پادمان جمهوری اسلامی ایران با آژانس (INF CIRC/214) که در تاریخ هفتم اسفند 1381 به شماره 95265/30 و درجهت افزایش همکاری های خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی پذیرفته شده است ، به حالت تعلیق درآید .
براساس این ابلاغیه سازمان انرژی اتمی موظف به اجرای این مصوبه و ابلاغ آن به آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
تعلیق روابط اقتصادی و دیپلماتیک لندن با تهران
مسئول دفتر مطبوعاتی سفارت انگلیس در تهران از تصمیم لندن برای تعلیق کامل تمامی دیدارهای دوجانبه، صدور روادید برای مقامات دولتی ایران و کلیه روابط بازرگانی دولتی با جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: انگلستان، رفع این تعلیق را تنها به آزادی 15 نظامی انگلیسی دستگیر شده از سوی ایران منوط کرده است.
میترا بهنام مجتهدی، مسئول دفتر مطبوعاتی سفارت انگلیس در تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تصمیم لندن برای تعلیق تمامی روابط تجاری با تهران، به علت بازداشت ملوانان انگلیسی که به آب های سرزمینی ایران تجاوز کرده بودند، اظهار داشت: لندن تصمیم گرفته تا زمان آزادی این 15 نفر تمامی دیدارها و ارتباطات رسمی - دولتی خود با جمهوری اسلامی ایران را به حالت تعلیق درآورد.
وی بازگشت روابط تهران - لندن را منوط به آزادی 15 نظامی انگلیسی در ایران دانست و افزود: بر مبنای این تصمیم، تمامی دیدارهای دوجانبه، صدور روادید برای مقامات دولتی ایران و کلیه روابط بازرگانی دولتی با جمهوری اسلامی ایران فعلا به حالت تعلیق کامل درخواهد آمد.
این مقام مسئول در سفارت انگلیس در تهران، اخباری که پیش از این در این خصوص از سوی رسانه های غربی و برخی رسانه های داخلی منتشر شده بود را نوعی خبرسازی و یا تنظیم خبر با بی دقتی عنوان کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در گفتگو با مهر: موضوع ملوانان انگلیسی نیازی به میانجیگری دیگران ندارد
سید محمد علی حسینی تاکید کرد که موضوع ملوانان دستگیر شده انگلیسی همچنان در حال پیگیری است و این مسئله نیازی به میانجی گری کشورهای دیگر ندارد.
سید محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال دیدار دیپلمات های ترکیه در ایران با نظامیان بازداشت شده انگلیسی در کشورمان، اظهار داشت: همان گونه که پیش از این هم اعلام کرده ایم، پس از طی مراحل مقدماتی تحقیقاتی، امکان دسترسی و تماس کنسولی با این افراد وجود خواهد داشت و از سوی دیگر از آن جا که ما مشکلی با سفارت انگیس در تهران نداشته و این سفارتخانه هم سفیر دارد، نیازی به میانجی گری کشورهای دیگر در این خصوص نیست.
معمولا در کشورهایی که نمایندگی یا سفارتخانه کشورهای خارجی حضور دارند، نیازی به میانجیگری کشورهای ثالث نیست اما علیرغم این موضوع، امروز رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه اعلام کرده بود که به زودی دیپلمات های ترکیه با ملوانان انگلیسی بازداشت شده در ایران دیدار می کنند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفتگو با مهر، همچنین از آزادی قریب الوقوع نظامی زن انگلیسی که اخیرا با 14 نظامی دیگر این کشور به آب های سرزمینی کشورمان تجاوز کرده بودند، خبر داد و گفت: این فرد به زودی و طی امروز و فردا آزاد خواهد شد.
لاریجانی: موضوع از طریق دیپلماتیک قابل حل است/ بریتانیا درشتگویی و فرافکنی نکند
دکتر لاریجانی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی علاقهمند است موضوع بازداشت 15 نظامی متجاوز انگلیسی از طریق دیپلماتیک حل شود، به دولت بریتانیا هشدار داد با درشت گویی و فرافکنی این موضوع را پیچیدهتر نکند.به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بعد از ظهر 8 فروردین اعلام کرد : تجاوز قایق های انگلیسی به آبهای ساحلی کشورمان مسوبق به سابقه است و پیش از این نیز دو قایق جنگی آن کشور به همین علت توقیف و سرنشینان آن متعهد شده اند دیگر به حریم دریایی ایران تجاوز نکنند .
وی افزود : بر اساس کنوانسیون حقوق دریایی نحوه تردد در آبهای ساحلی مشخص است و بر اساس قانون حقوق دریاها ، کشتی های جنگی برای عبور از آبهای ساحلی یک کشور باید اجازه بگیرند ولی قایق های انگلیسی توقیف شده ، برای رسیدگی به وضعیت یک کشتی هندی حریم دریایی ایران را نقض کردند .
دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: اینکه دولت انگلیس به جای بررسی حقوقی و فنی موضوع ماجرا را رسانه ای کرده و رفتارهای سیاسی درشت گونه اتخاذ می کند ، عجیب است وعجیب تر آن است که برخی مقامات اروپایی پیش از بررسی فنی مسئله ، موضع گیری کرده و گفته اند که قایق های توقیف شده در حریم آبی عراق بودند .
دکتر لاریجانی خاطر نشان کرد که جمهوری اسلامی علاقه مند است موضوع بازداشت 15 نظامی متجاوز انگلیسی از طریق دیپلماتیک و به صورت دو جانبه حل شود و باید مسیر قانونی در این زمینه طی شود .
وی توضیح داد : موقعیت انگلیسی های متجاوز به حریم دریایی کشورمان از طریق دستگاه های فنی مشخص شده است و این موضوع روی نقشه به طور دقیق پیاده و بررسی گردیده و افراد دستگیر شده اقرار به تجاوز به آبهای ساحلی ایران کرده اند و باید مشخص شود چرا به صورت مکرر به حاکمیت ما تجاوز شده است .
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت : برخی کشورهای منطقه که از دوستان ما هستند از جمله عراق و عمان و ترکیه در این زمینه وساطت کردند و ما نیز به آنها توضیح دادیم که با نگاه مثبت به موضوع رسیدگی می کنیم ولی رفتار انگلیسی ها نوعی فرار به جلو است و شیوه ای که آنها در پیش گرفته اند و سرو صدایی که راه انداخته اند ، کمکی به حل مسئله نمی کند .
دکتر لاریجانی با تاکید بر اینکه انگلیسی ها به دنبال آن بودند که روابط خود با ایران را تعلیق کنند، متذکر شد : رهبران انگلیسی نسبت به رسیدگی به این مسئله اشتباه محاسباتی دارند و ایران مقدمات آزادی یکی از نظامیان انگلیسی که زن است را فراهم کرده ولی درشت گویی و رفتار نادرست بریتانیا سبب می شود این کار تعلیق شده و صورت نگیرد .
وی در ادامه تصریح کرد : انگلیسی ها سابقه تجاوز به آبهای ساحلی کشورمان را دارند و پیش از این نیز نظامیان متجاوز اقرار کردند قوانین بین المللی را نقض کرده و به صورت غیر قانونی وارد حریم دریایی ایران شدند اما مقامات بریتانیا نمی خواهند بپذیرند که مرتکب این رفتار شدند .
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت : انگلیسی ها در منطقه حساسی حضور یافتند و به بهانه رسیدگی به وضعیت کشتی های مختلف که به سوی عراق حرکت می کنند، می خواهند تجاوز به حریم دیگران را به یک عرف تبدیل کنند ولی باید بدانند که هزینه این کار بالاست و ساده نیست .
" ایران کشوری با اهمیت در منطقه است و ما علاقه مند به روابط دو جانبه معقول هستیم و قوانین بین المللی را رعایت می کنیم ولی اجازه نمی دهیم کسی به حاکمیت ما تجاوز کند و اگر کسی چنین رفتاری را انجام داد ، باید دلیل آن را اعلام کند و انگلیسی ها نیز باید بر اساس استدلال فنی و حقوقی بگویند مرتکب تخلف شده اند و با جنجال و رسانه ای کردن موضوع راه به جایی نخواهند برد" .
دکتر لاریجانی گفت : جمهوری اسلامی در برابر هیاهو و اقدامات غیر متعارف از حقوق ملت صرف نظر نمی کند و راه حل این مسئله نیز در گفتگوهای دو جانبه است که مقدمه آن فراهم شده و چنانچه انگلیس ها رفتارهای درشت گونه داشته باشند ، ما نیز موضوع را از طریق حقوقی پیگیری می کنیم و دود آن به چشم خودشان می رود .
دبیر شورای عالی امنیت ملی از انگلیسی ها خواست که متوجه این مسئله باشند هنگامی که به حاکمیت کشوری دیگر تجاوز می کنند ، این مسئله بر اساس عرف و قوانین آن کشور مورد بررسی قرار می گیرد و از طریق رسانه ای کردن موضوع و استفاده ابزارگونه از نهادهای بین المللی نمی توانند کشور مورد تجاوز را مجاب کنند از قوانین خود عدول نماید .
وی در پایان تاکید کرد که مسیر حل پرونده تجاوز 15 نظامی انگلیسی به آبهای ساحلی جمهوری اسلامی گفتگوی دو جانبه است و اگر انگلیسی ها قصد دارند با فرافکنی موضوع از مسیر حقوقی مورد رسیدگی قرار گیرد ایران نیز با این مسئله مشکلی نخواهد داشت .
آغاز بررسی آییننامههای اجرایی قانون بودجه 86 در هیات وزیران
هیات وزیران از امروز چهارشنبه هشتم فروردین به ریاست دکتر محمود احمدینژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران بررسی و تبادل نظر درخصوص آییننامههای اجرایی قانون بودجه 86 کل کشور را آغاز کرد.
هیات وزیران در دو نشست صبح و عصر برخی بندهای آیین نامههای اجرایی قانون بودجه 86 کشور را تصویب کرد. دراین جلسه ، همچنین برخی پیشنهادهای دستگاههای اجرایی مطرح و درخصوص آنها تصمیم گیری شد.
نظر شما