به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل شریفی ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: هفته مبارزه با مواد مخدر امسال با شعار سلامت همگام عدالت و عدالت همگام سلامت نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه پنجم تیرماه به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است، افزود: ایران سه هزار و ۷۰۰ شهید و ۱۳ هزار جانباز را در حوزه مواد مخدر تقدیم کرده است.
وی با اشاره به انجام اقدامات بسیار در زمینه دستگیری خرده فروشان افزود: زمانیکه تغییر مسیری در حوزه انتقال مواد مخدر انجام می شود برای اشراف اطلاعاتی باید تلاش بسیاری داشته باشیم.
کاهش تقاضای مواد مخدر در اولویت است
وی با اشاره به انجام اقدامات لازم در زمینه کاهش تقاضای مواد مخدر افزود: تا زمانی که تقاضای مواد مخدر وجود دارد، توزیع نیز صورت میگیرد بنابراین باید ابتدا اقدامات لازم را جهت کاهش تقاضا انجام دهیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم بیان کرد: ۵۵ درصد طلاقهای کشور بر اساس تحقیقات صورت گرفته به دلیل اعتیاد است، ۶۵ درصد همسرآزاریها و ۳۵ درصد فرزندآزاریها نیز ناشی از اعتیاد است.
وی با اشاره به اجرای طرح نوروزی ساماندهی معتادین متجاهر در نوروز افزود: در این طرح نزدیک به هزار معتاد متجاهر در قم جمع آوری شدند که این امر موجب کاهش سرقت نیز شد و امیدواریم در بخش های درمانی نیز بتوان آنها را به چرخه جامعه بازگرداند.
وی بیان کرد: اگر خانواده نقش خود را در زمینه پیشگیری از اعتیاد به خوبی ایفا نکند، نمیتواند از سایر دستگاهها انتظار این اقدام را داشته باشد.
۴۰ مرکز سلامت جامعه در قم فعال است
شریفی با بیان اینکه میزان زیادی از بودجه استان سالیانه صرف آموزش مهارتهای زندگی و فرزندپروری میشود، افزود: بیش از ۴۰ مرکز سلامت جامعه در استان در حال ارائه خدمات روانشناسی و فرزندپرروی هستند.
وی بیان کرد: استان قم با اقداماتی که در گذشته در زمینه پیشگیری و جلوگیری از مصرف مواد مخدر انجام داده جزو ۶ استان برتر کشور در حوزه اعتیاد بوده است.
وی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته اکثر خانوادهها بعد از پنج سال متوجه اعتیاد فرزندان خود میشوند که با گذشت این مدت زمان طولانی ترک مواد سخت تر میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم اظهار کرد: کسب لذت، کنجکاوری، تفریح، در دسترس بودن مواد، اختلاف خانوادگی، مشکلات جسمی و روحی و غیره از عوامل اقدام به مصرف مواد مخدر است.
نقش موثر پویش های مردمی در غلبه بر قاچاقچیان
وی با بیان اینکه پویش مردمی نقش مهمی در غلبه بر قاچاقچیان دارد، افزود: سال گذشته عملکرد مجموعه شورای مواد مخدر رتبه برتر را در کشور داشته است.
وی با بیان اینکه دستگاه قضایی به دنبال افزایش هزینه جرم است، افزود: دستگاه قضایی پروندهها را به خوبی بررسی کرده و مجرمان را نیز به اشد مجازات میرسانند.
شریفی ادامه داد: با افزایش هزینه جرم فرد پس از آزادی دیگر تمایلی به ارتکاب آن جرم ندارد.
وی بیان کرد: یکی از برنامهها جهت مبارزه با مواد مخدر ضربه به بنیانهای قاچاقچیان است زیرا با ضبط اموال و داراییهای آنها دیگر به سمت ارتکاب جرم نمی روند.
فروش قانونی خودروهای قاچاقچیان به مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
وی گفت: سال گذشته خودروهای قاچاقچیان به مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مصادره و به فروش قانونی رسید.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم تصریح کرد: طی سه ماهه نخست سالجاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان خودروی قاچاقچیان فروخته شده و در تلاشیم تا ۲۰ خودروی دیگر را نیز به فروش برسانیم.
وی بیان کرد: در استان قم ۱۴ مرکز دولتی و ۸۷ مرکز خصوصی به درمان اعتیاد می پردازند که برخی مراکز سرپایی و برخی به صورت بستری هستند و ۲ مرکز اقامتی و اجباری نیز برای معتادین متجاهر در نظر گرفته شده است.
وی گفت: ۵۱ سمن در بحث پیشگیری از اعتیاد و درمان اعتیاد در حال فعالیت هستند که دوره های آموزشی لازم برای آنها برگزار شده است.
برگزاری دوره پیشگیری از اعتیاد برای پنج هزار معلم
شریفی عنوان کرد: در بحث آموزش معلمان سرآمد هستیم به گونهای که سال گذشته برای بیش از پنج هزار معلم ۶ ساعت دوره پیشگیری از اعتیاد برگزار شد.
وی گفت: درمان اعتیاد معتادان تحت نظارت بسیج در حال انجام است و فاز اول پروژه در اردوگاه بهاالدینی سپاه انجام می شود که محیط ۳۰ هزار هکتاری اختصاص یافته که در این مجموعه علاوه بر درمان به ارائه آموزشهای لازم و اشتغال نیز پرداخته میشود.
نظر شما