۲۹ خرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۳۳

شریعتمداری در نشست وزرای آسیا-اقیانوسیه ILO:

اقدامات غیرقانونی آمریکا درمنطقه حقوق کار و توسعه را تهدید می‌کند

اقدامات غیرقانونی آمریکا درمنطقه حقوق کار و توسعه را تهدید می‌کند

وزیر کار با بیان اینکه شاهد اقدامات غیر قانونی آمریکا علیه برخی کشورهای منطقه هستیم، گفت: این اقدامات یکجانبه به طور جدی حقوق بشر ازجمله حق توسعه و حق کار را برای ملت‌ها به مخاطره می‌اندازد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری که جهت شرکت ر در اجلاس ۱۰۸ بین المللی کار به ژنو سفر کرده است، امروز در نشست وزرای کار گروه آسیا و اقیانوسیه این اجلاس اظهار داشت: ۶۰ درصد جمعیت جهان با حدود ۳.۴ میلیارد نفر که بخش مهم نیروی کار در دنیا است، در این منطقه مستقر هستند. ما امروز در اینجا گردهم آمده ایم تا در مورد آینده کار سخن بگوییم و تشریک مساعی نماییم. دنیای کار همچنان دستخوش تغییرات و تحولات عمیق است. به منظور ترسیم آینده کاری که ما خواهان آن هستیم، لازم است نحوه اثرگذاری اینگونه تغییرات بر محیط‌های کار خود را دریابیم. به رغم وجود تفاوت‌ها در منطقه، همه ما برای غلبه بر چالش‌هایی که این منطقه با آن دست به گریبان است و برای تحقق آینده کاری که ارمغان آن فرصت‌های کار شایسته و پایدار برای همه است، به همکاری با یکدیگر نیازمندیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما در دوران تغییرات سریع به سر می بریم. نیروهای جدید دنیای کار را متحول می‌کنند. توسعه فن آوری، تغییرات اقلیمی، تغییرات جمعیتی و جهانی شدن نشانه‌هایی از بروز ملی گرایی منفی در برخی نقاط جهان، محرک‌های اصلی تحولاتی هستند که مناطق مختلف را به شکل‌های متفاوت متاثر می‌سازند.

شریعتمداری تاکید کرد: فن آوری های نو به شدت دنیای کار را تحت تاثیر قرار داده و پیامدهای گوناگونی برای اقتصادها و کسب و کارها داشته است. از این رو همپا شدن با سرعت توسعه فن آوری و تجهیز نیروی کار با مهارت‌های لازم برای مشاغل در این عصر فن آوری امری حیاتی است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم، گفت: دستور کار انسان محور برای آینده کار، که در گزارش کمیسیون جهانی آمده است، موضوعی ارزشمند است که می‌تواند هدایت‌گر راهی به سوی تحقق رشد، عدالت و پایداری برای نسل‌های امروز و آینده باشد.

وی افزود: موقعیت آسیا و اقیانوسیه به عنوان موتور رشد اقتصاد جهانی طی سال‌های اخیر تقویت شده است. نزدیک به دو سوم رشد جهانی مربوط به این منطقه است. از این رو تحولات منطقه برای اقتصاد جهانی و تدوین سیاست‌ها در جای جای جهان حائز اهمیت است.

شریعتمداری ادامه داد: با وجود رشد اقتصادی در بسیاری موارد، فرصت‌های شغلی متناسب با میزان رشد تجربه شده ایجاد نمی‌شوند. بنابراین، ما با پدیدۀ رشد با اشتغالزایی ناکافی در برخی اقتصادها مواجه هستیم.

اشتغال غیررسمی در منطقه، بالاترین میزان در جهان است

شریعتمداری گفت: مطابق با گزارش اشتغال و چشم انداز جهانی، رشد نیروی کار از میزان اشتغالزایی در منطقه پیشی گرفته و در نتیجه تعداد افراد بیکار همچنان تا سال ۲۰۲۰ افزایش یافته و به ۷۲.۳ میلیون نفر خواهد رسید. گزارش مذکور نشان می‌دهد که رواج کار غیر رسمی در منطقه همچنان بالاترین میزان در سطح جهان است و مبتلا به نزدیک به ۷۰ درصد کل کارگران است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اشتغال نقش اصلی در هدایت اقتصادها به سوی کاهش واقعی فقر ایفا می‌کند. مایلم تاکید نمایم که رشد اقتصادی فی نفسه نمی‌تواند قادر به کاهش فقر باشد، مگر آنکه به عنوان موتور اشتغال عمل نموده و ظرفیت لازم را برای ارائه کار شایسته به افراد ایجاد کند. در این خصوص، سیاست‌هایی که به بررسی پیدایش گسست بین رشد و اشتغال و بین رشد و تساوی می‌پردازد، به جبران این رشد بیکاری کمک خواهد کرد.

وی افزود: برای دستیابی به آیندۀ کاری درخشان تر، توانمندسازی جوانان امری حیاتی است تا بتوانند استعدادهای بالقوه خود را به طور کامل شکوفا کرده و از فرصت‌های نوظهور منتفع شوند. لازم است از جوانان حمایت واقعی به عمل آید از جمله در زمینه هدایت گذار هر چه دشوار تر از مدرسه به کار. در دنیای کار در حال تغییر و تحول، احیای نظام‌های آموزشی، تربیتی و مهارت آموزی به منظور تامین موثر نیازهای مهارتی آینده ضروری است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: امروزه شاهد اقدامات یکجانبه و غیر قانونی و تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده آمریکا علیه برخی از کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران هستیم که به طور جدی حقوق بشر از جمله حق توسعه و حق کار را برای ملت‌ها به مخاطره می‌اندازد و مانعی آشکار بر سر راه تحقق اهداف سازمان بین المللی کار، کار شایسته و عدالت اجتماعی است. بنا براین ترویج و حمایت از چندجانبه گرایی و تکیه بر رویکردهای جمعی در ترسیم آینده کاری که خواهان آن هستیم یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. این تحریم‌های یکجانبه و خلاف مصالح بین المللی فرصت کار را از کارگران و کارفرمایان سلب کرده، ضمن از بین بردن فرصت‌ها و امکان توسعه و سرمایه گذاری بیشتر، به دو رکن اصلی کار یعنی کارگر و کارفرما و خانواده‌هایشان و لطمات جبران ناپذیری وارد می‌کند. این خود اعمال نوعی تروریسم اقتصادی است. عملی که مبتنی بر حقیقت نیست، بلکه تنها ناشی از قدرت برهنه و غیرانسانی یک به اصطلاح ابرقدرت است.

وی افزود: همچنین لازم به ذکر است که منطقه ما مستعد بلایای طبیعی و به شدت دستخوش مسائل اقلیمی است. این امر می‌تواند چالش مهاجرت نیروی کار در منطقه را تشدید کند.

شریعتمداری گفت: در دنیای «جهانی شده» که مشکلات و چالش‌های یک کشور به سادگی و به سرعت می‌تواند به دیگر کشورها سرایت یابد، همکاری عملی و تبادل دانش برای توسعه پایدار از ضروریات تامین صلح و رفاه برای همه است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران برنامه ملی کار شایسته و نیز سیاست‌های اشتغال مربوطه را با بذل عنایت ویژه به چالش‌ها و فرصت‌های آینده کار در راستای برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور تصویب کرده است. برنامه مذکور با تشریک مساعی تمامی شرکای اجتماعی و نهادهای ذی ربط دولتی تدوین شده است.

وی تاکید کرد: رشد مهارت‌ها، تقویت نهادهای کار، توانمندسازی شرکای اجتماعی، بهره مندی از پتانسیل جوانان، حمایت از بنگاه‌های اقتصادی، به خصوص شرکت‌های نوپا و دانش بنیان، و ترویج استانداردهای وی افزود: کار از جمله مهم‌ترین برنامه‌های کشور من برای ایجاد آینده ای درخشان تر برای مردم است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: از آنجا که فن آوری ابزاری مهم برای اجرای توسعه پایدار است، دولت اهمیت فوق العاده ای برای نقش شرکت‌های نوپای فن آوری نوآورانه در اقتصادی قائل است و کوشیده است فضای مناسبی برای اینگونه شرکت‌ها فراهم سازد.

وی گفت: مایلم به استحضار برسانم که کشور من تجارب و دانش قابل توجهی در زمینه ترویج و حمایت از شرکت‌های نوپا و دانش بنیان کسب کرده است و خوشحالم به اطلاع برسانم که کنفرانس نوآوری آسیا و اقیانوسیه ۲۰۱۹ طی روزهای ۲۰ تا ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ با موضوع "شرکت‌های نوپای فن آوری برای توسعه پایدار" در تهران برگزار شد. این رویداد فرصتی برای نمایش ابتکارات نوآورانه ترین شرکت‌های نوپای فن آوری، کشف پیشرفت‌های فن آورانه از سرتاسر منطقه آسیا و اقیانوسیه و فراتر از آن، و توسعه شراکت‌ها با دیگر کشورهای عضو بود، تا کشورهای منطقه بتوانند برای رویارویی با فرصت‌ها و چالش‌های بزرگ انقلاب چهارم صنعتی با یکدیگر به پیش بروند.

شریعتمداری در خاتمه گفت: در این خصوص، دولت آمادگی خود را برای تبادل تجربه و دانش با کشورهای عضو منطقه اعلام می‌نماید. امیدوارم همکاری بین اعضای منطقه بتواند هرچه بیشتر تقویت شود تا آینده ای درخشان تر و شرایط کار شایسته در انتظار همه مردم باشد و توسعه پایدار در همه جا محقق شود.

کد خبر 4645809

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha