به گزارش خبرنگار مهر، رضا اردکانیان وزیر نیرو در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: برای سال ۹۸ پیشبینی میکردیم ۸۰۰۰ مگاوات کمبود تولید برق خواهیم داشت که نیمی از آن به دلیل کاهش بارندگی سال گذشته بود. به لطف خداوند با بارشهای امسال، این نگرانی رفع شد.
وی ادامه داد: برای ۴۰۰۰ مگاوات دیگر باید برنامهریزی جهت تولید و مدیریت مصرف میکردیم. در این راستا تعداد قابل توجهی نیروگاه به مدار آمدند و برنامههای مدیریت مصرف نیز آغاز شده است.
اردکانیان با بیان اینکه باید حدود ۳۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف انجام دهیم، گفت: این اقدام را از مجموعه دولت آغاز کردیم و تغییر ساعت کار ادارات در راستای مدیریت مصرف برق است.
وزیر نیرو گفت: سال گذشته از ۵۷ هزار مگاوات اوج بار مصرف، ۲۳ هزار مگاوات مربوط به دستگاههای سرمایشی بود که ۴۵۰۰ هزار مگاوات از آن هم برای دستگاههای دولتی و سازمانهای عمومی بود.
وی تاکید کرد: امسال افزایش دما نسبت به سال گذشته هم زودتر شروع شد و هم نسبتاً فراگیر است، یعنی اینطور نیست که یک نقطه گرم باشد و نقطه دیگر گرم نباشد. ما برای هر یک درجه افزایش دما در سطح کشور، باید ۱۳۹۰ مگاوات تولید برق بیشتری داشته باشیم.
اردکانیان گفت: درخواست ما از همه مصرف کنندگان چه بخشهای تجاری و چه خانگی این است که رعایت لازم را بکنند. اساس ما این است که امسال بتوانیم به خوبی مصرف برق را مدیریت کنیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه خوشبختانه امسال بخش عمده سدهای ما وضعیت خوبی دارند، اظهار کرد: سال گذشته حدود ۳۴۰ شهر کشور تحت تنش آبی بود و مشکل آب شرب داشت ولی امسال قطعاً شرایط بهتر است.
وی تاکید کرد: امسال با توجه به وضعیتی که مخزن سد زایندهرود دارد، با توجه به برنامهریزی که کردیم میتوانیم پس از ۱۱ سال، برای کشت تابستانه رهاسازی آب داشته باشیم. این نقش مهمی در معیشت کشاورزان دارد. البته به استاندار اصفهان اعلام شده که ما باید تا پایان تابستان ۴۵۰ میلیون متر مکعب ذخیره آبی برای کشت پائیز داشته باشیم.
اردکانیان در ادامه با اشاره به موضوع مدیریت مصرف برق گفت: ما برای این مساله فقط روی افزایش تعرفهها حساب نکردهایم. افزایش تعرفه راهکاری است در کنار مجموعه راهکارهای دیگر برای کاهش مصرف انرژی.
وزیر نیرو افزود: اصل موضوع یک احساس مسئولیت مشترک است بین همه مردم جامعه. برای مفاهمه بین مردم و خدمتگزاران آنها در صنعت برق دستاوردهای خوبی داشتیم. در حال حاضر مردم در منازل و محیطهای تجاری و نیز همکارانمان در سازمان های دولتی متوجه هستند که وقتی که دمای دستگاه های سرمایشی را یک درجه بالاتر ببرند این در استمرار برقراری جریان برق اثر میگذارد.
اردکانیان با بیان اینکه ما نمیخواهیم که هیچ جا به ویژه مناطق گرمسیر با اختلال روبرو بشویم گفت: کار دیگری که امسال انجام دادیم اینکه مشخص کردیم اوج بار هر استان در سال گذشته چقدر بوده و امسال با یک افزایش قابل قبول چقدر می توانند اوج بار داشته باشند و از استانداران خواستیم موضوع را مدیریت و اعلام کنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا تعرفهها تاثیر مد نظر وزارت نیرو را برای کاهش مصرف داشته یا نه، گفت: از ابتدا با این تعرفه ها این تلقی را نداشتیم که تاثیر چشمگیری داشته باشد.
وزیر نیرو در پایان خاطرنشان کرد: ۷ درصد افزایش تعرفه داشته ایم که به مراتب کمتر از نرخ تورم بوده و فقط برای سرپا نگه داشتن صنعت نیرو است.
نظر شما