۱۴ فروردین ۱۳۸۶، ۱۸:۵۱

/ گزارش خبری - تحلیلی مهر از بحران سیاسی در اوکراین /

رقبای سیاسی اوکراین در انقلاب نارنجی و تکرار صحنه دوئل

رقبای سیاسی اوکراین در انقلاب نارنجی و تکرار صحنه دوئل

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : پس از گذشت بیش از 2 سال از تحولات سیاسی اوکراین که به نام "انقلاب نارنجی" معروف شد، بار دیگر شاهد هستیم که صحنه دوئل رقبای سابق که در جریان این انقلاب رو در روی هم ایستاده بودند، تکرار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر،  "ویکتور یوشچنکو" رئیس جمهوری اوکراین که انقلاب نارنجی توانست نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال 2004 میلادی را به نفع وی تمام کند، در ماه های اخیر مرتبا با "ویکتور یانوکویچ" نخست وزیر کنونی این کشور درگیری و کشمکش داشته است.

Viktor Yushchenko

یانوکویچ که در انتخابات سال 2004 از یوشچنکو شکست سختی خورد، در ماه های اخیر با استفاده از نبود وحدت در صفوف پیروزان انقلاب نارنجی توانست با رای هوادارانش به مقام نخست وزیری اوکراین نائل شود.

سرزمین اوکراین اکنون درگیر بحرانی شده که سرچشمه آن قدرت و منافع اقتصادی است، اما برخی آن را به برداشت های متفاوت از قانون اساسی ارتباط می دهند. در این راستا، یوشنچکو که به شدت با اختلافات بر سر قانون اساسی مواجه شده، دوشنبه شب دستور انحلال پارلمان را اعلام و عملا زمینه سقوط یانوکویچ را فراهم کرد. وی با متهم کردن هواداران نخست وزیر در پارلمان به تلاش برای در دست گرفتن قدرت این تصمیم را اتخاذ کرد.

پیش بینی می شود که انتخابات پیش از موعد پارلمانی اوکراین اواخر ماه مه سال جاری میلادی برگزار شود.

حال جالب توجه است که تصمیم رئیس جمهوری برای انحلال پارلمان، با مخالفت شدید نمایندگان این نهاد روبه رو شده و برخی نیز آن را رد کردند.در همین حال، هواداران رئیس جمهوری اوکراین در اطراف ساختمان پارلمان جمع شده و آن را به محاصره خود درآورده اند تا بتوانند نمایندگان را به قبول کامل انحلال پارلمان وادار کنند. ازسوی دیگر، طرفداران یانوکویچ نیز برای ابراز قدرت نمایی مشغول جمع کردن نیروهای خود هستند.

رئیس جمهوری اوکراین که در ماه اخیر با جداشدن 11 نفر از نمایندگان هوادارش از حزب "اوکراین ما" و در عین حال پیوستن خانم "یولیا تیموشنکو" به صفوف اکثریت مواجه شده بود، دیگر جایی برای تامل نمی دید زیرا این احتمال وجود داشت که یانوکویچ با جلب نظر دیگر نمایندگان هوادار یوشنچکو، قدرت را در پارلمان به دست بگیرد و زمان امور را از دست رئیس جمهور خارج کند.

جالب است بدانیم که تیموشنکو که پس از انقلاب نارنجی به سمت نخست وزیری اوکراین رسیده بود، به سبب اختلافاتی که بین وی و یوشنچکو به وجود آمد، از سمت خود استعفا کرد و راه را برای به قدرت رسیدن یانوکویچ باز کرد.

yulia tymoshenko

اکثریت نمایندگان پارلمان اوکراین که از دولت یانوکویچ حمایت می کنند، به حزب "مناطق" و احزاب کمونیست و سوسیالیست وابسته اند.

در همین حال ، یوشنچکو پس از اعلام خبر انحلال پارلمان از لغو دیدار خود از مسکو و "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه خبر داد.

این درحالی است که آمریکا، روسیه و اتحادیه اروپا به ریاست آلمان از روند تحولات سیاسی اوکراین و بحرانی که اکنون این کشور را در بر گرفته، ابراز نگرانی کرده اند.اتحادیه اروپا در این راستا با انتشار بیانیه ای خواستار خویشتنداری طرفین درگیر در این بحران شد و بر حل دیپلماتیک این مسئله تاکید کرد.

Viktor Yanukovich

جالب توجه است که رئیس جمهوری اوکراین گرایشات غرب گرایانه و نخست وزیر این کشور به سوی روسیه تمایل دارد. در این مسیر یانوکویچ همیشه سعی کرده از قدرت رئیس جمهوری بکاهد و بر قدرت خود بیافزاید که یکی از راههای انجام این کار نیز از طریق تغییر در قانون اساسی می تواند صورت گیرد.

کد خبر 465371

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha