به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، وحید پورمردان اظهار داشت: در پی گزارش همیاران محیط زیست سرباز مبنی بر مشاهده قوچ و میش در یکی از مناطق کوهستانی شهرستان، محیطبانان با حضور در منطقه مذکور موفق به مشاهده و تصویربرداری از این قوچ و میش برای نخستین بار پس از ۱۰ سال شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: با افزایش بارندگیهای بهاره و به دنبال بهبود شرایط زیستگاهها در شهرستان سرباز، حیات وحش که به دلیل خشکسالیهای چند ساله از این مناطق کوچ کرده بودند به زادگاه اصلی خویش بازگشتند.
وی ادامه داد: امیدواریم با اعلام این منطقه به عنوان منطقه شکار ممنوع و حفاظت بیشتر شاهد افزایش جمعیت قوچ، میش و سایر زیستمندان در سالهای آینده باشیم.
پور مردان عنوان کرد: قوچ و میشهای نر معمولاً شاخهای بلند حلزونی شکلی دارند که به طرف پهلوی صورت و رو به جلو خمیده است. سطح جلویی شاخها مثلثی به نظر میرسد که یکی از راههای تمایز این گونه با سایر گونهها در ایران، وجود شاخهای پیچ خورده و منحصر به فرد نرها است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تصریح کرد: مادهها نیز شاخهای کوتاهی دارند. از ویژگیهای دیگر این قوچها وجود موهای بلند و سفید رنگ در ناحیه زیر گردن و سینه است. موهای پشت در تابستان کوتاه به رنگ زرد شنی و در زمستان بلند و قهوهای رنگ است. زیر شکم و کفلها سفید است که گیاهخوار و نشخوار کننده هستند.
نظر شما