علیرضا علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه با توجه به شروع فصل تابستان و افزایش رو به رشد مصرف برق در کل کشور و بهتبع آن در استان زنجان بهویژه در بخش سیستمهای سرمایشی، با افزایش بیرویه مصرف برق در ماههای گرم سال در استان مواجه هستیم، افزود: آمار حاکی از رشد مصرف برق در استان زنجان طی سه ماه تابستان است، بهطوریکه زیرساختهای موجود در صنعت برق اعم از تولید، انتقال و توزیع، شاید تکاپوی این میزان افزایش مصرف در نیمه تابستان را نداشته باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با اشاره به اینکه در سایر فصول سال به جرأت میتوان گفت که نیمی از ظرفیت مصرف خالی و بدون استفاده میماند، ادامه داد: به همین خاطر ضرورت مدیریت مصرف در فصل تابستان بیشازپیش احساس میشود، نه اینکه بهجای مدیریت مصرف به دنبال افزایش ظرفیتها و تولید برق باشیم و یا اینکه اقدام به احداث نیروگاههای جدید کنیم، چرا که این اقدامات در هیچ جای دنیا پسندیده نیست.
علیزاده با یادآوری اینکه فارغ از این، اعتبارات در این عرصه نیز اجازه چنین تصمیماتی را به ما نمیدهد که به خاطر افزایش مصرف در تابستان، بخواهیم برای هرگونه مصرف مشترکان هزینه کنیم، تصریح کرد: درحالیکه امروز در دنیا از مدیریت مصرف بهعنوان نیروگاه مجازی تلقی میکنند و در فصل پیک مصرف نیز میتوانند با مدیریت مصرف از سوی مردم و برخی فرهنگسازیها در این زمینه، از ظرفیت و زیرساختهای موجود در عرصه برق به نحو مطلوب استفاده کنند.
وی بابیان اینکه ایران در عرصه تولید برق در منطقه خاورمیانه رتبه اول و در دنیا نیز از رتبه ۱۴ برخوردار است، اظهار کرد: بااینوجود شاهد افزایش بیرویه مصرف برق در سه ماهه تابستان هستیم که این مهم نیازمند فرهنگسازی و مدیریت مصرف است که با این اقدام هم در هزینه مصرفی مشترکان صرفهجویی شده و هم از سرمایهگذاریهای بیمورد و اضافی در این عرصه جلوگیری میشود.
در چهارم تیرماه امسال به دلیل گرمای زیاد، مصرف برق در استان زنجان به خط قرمز رسید
علیزاده با اشاره به اینکه در استان زنجان رشد بار نزدیک به بالای ۵ درصد را نسبت به پارسال شاهد هستیم، گفت: با بستههای تشویقی که برای همه مشترکان ابلاغ کردهایم، توانستهایم میزان بار را در حد مجاز نگهداریم و فقط در چهارم تیرماه امسال بود که به دلیل گرمای زیاد، مصرف برق در استان به خط قرمز رسید اما در سایر روزها و از آغاز طرح (۱۵ خردادماه) میزان مصرف برق مشترکان استان از سهمیهای که برای استان در نظر گرفتهشده، فراتر نرفته است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان بابیان اینکه زنجان جزو استانهای صنعتی بوده و خوشبختانه اکثر مصرف برق در حوزه مولد و حوزه تولید، صنعت و کشاورزی مورداستفاده قرار میگیرد، افزود: آمار حاکی از آن است که ۵۲ درصد کل انرژی مصرفی استان در حوزه صنعت و حدود ۲۰ درصد از کل انرژی در حوزه کشاورزی مورداستفاده قرار میگیرد. درواقع این دو حوزه بیش از ۷۲ درصد از کل انرژی مصرفی استان را به خود اختصاص دادهاند و این روند خوبی است، چون تولید ثروت و اشتغال کرده و در کل در استان ارزشافزوده ایجاد میکند.
ارائه ۸ بسته تشویقی توسط وزارت نیرو
وی از ابلاغ هشت بسته تشویقی از سوی وزارت نیرو خبر داد و با اشاره به اینکه ۲ بسته آنکه شامل بستههای خانگی است، پایه قیمتی دارد و شش بسته دیگر نیز بسته تشویقی است، ادامه داد: اگر خانواری نسبت به دوره مشابه سال قبل بتواند ۱۰ درصد از میزان برقی مصرف خود را کاهش دهد، ۲۰ درصد از مبلغ مصرفی آن کاهشیافته و در قبض مشترک موردنظر نیز درج خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان گفت: اگر خانواری الگوی مصرف را رعایت نکند ۱۶ درصد به مبلغ مصرفی افزوده خواهد شد. از طرفی دارندگان کولرهای آبی که پنج سال از عمر این کولرها گذشته است، شرکت توزیع برق بهصورت رایگان اقدام به سرویس این کولرها میکند.
علیزاده یادآور شد: اگر کشاورزان از ساعت ۱۲ تا ۱۶ که پیک مصرف برق است، از برقشان استفاده نکنند میتوانند ۲۰ ساعت بعد را بهصورت کاملاً رایگان مصرف کنند و در بخش صنعت نیز تشویقهای خوبی ازجمله بستههای ذخیره عملیاتی، بسته استفاده از مولدهای خود تأمین، تعطیلات و تعمیرات تابستانی و پاسخگویی بار است که در خصوص همه این بستهها تفاهمنامههایی منعقدشده و تا به امروز خاموشی در منطقه اتفاق نیفتاده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با اشاره به اینکه ازنظر مصرف، بالاترین میزان در حوزه صنعت اتفاق میافتد ولی ازنظر تعداد، مشترکین خانگی از تعداد بیشتری برخوردارند، تصریح کرد: در کل استان ۴۴۶ هزار مشترک داریم که از این تعداد ۳۶۰ هزار مشترک خانگی است، یعنی بالای ۸۱ درصد از کل مشترکان استان را مشترکان خانگی تشکیل میدهند، این در حالی است که این بخش فقط ۱۸ درصد از مصرف کل انرژی برق را به خود اختصاص داده است.
علیزاده با یادآوری اینکه خوشبختانه زیرساختهای صنعت برق به شکل مناسبی در استان توسعهیافته است و هیچگونه محدودیتی برای درخواستهای جدید نداریم، اظهار کرد: طول شبکه برق در استان در حدود ۱۴ هزار کیلومتر است و بالای ۹۵۰۰ دستگاه ترانس داریم. خوشبختانه ازنظر هدر رفت انرژی برق از متوسط کشوری پایینتر هستیم و در حال حاضر این میزان ۷.۸ درصد است، این در حالی است که میزان هدر رفت انرژی برق در میانگین کشوری بالای ۱۰ درصد است.
ازنظر میزان کاهش هدر رفت انرژی برق جزو چند شرکت اول در سطح کشور هستیم
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان بابیان اینکه کارهای خوبی در راستای اصلاح و ساماندهی شبکه انجامشده است، بیان کرد: ازنظر میزان کاهش هدر رفت انرژی برق جزو چند شرکت اول در سطح کشور هستیم. طی سالیان اخیر روند هدر رفت انرژی برق در استان رو به کاهش بوده است و درصدد این هستیم که در چشمانداز ۱۴۰۴ این میزان کاهش هدر رفت را به ۴ درصد برسانیم.
علیزاده افزود: آمار حاکی از آن است که بحث برقدزدی در استان بسیار پایین است. با توجه به قانون جدید، در حدود ۵ هزار انشعابات غیر دائم را در سال گذشته واگذار کردیم که همین امر باعث شد آمار برقدزدی روند کاهشی داشته باشد. همچنین در حد بسیار محدودی تلفات برقداریم، بااینوجود اکیپهای مستقلی برای جمعآوری این تعداد انشعاب غیرمجاز محدود در نظر گرفتهشده است.
برقدار کردن چاههای کشاورزی در مرحله پایانی قرار داریم
وی با یادآوری اینکه در زمینه برقدار کردن چاههای کشاورزی در حلقه پایانی قرار داریم، گفت: مجلس شورای اسلامی مصوب کرده است که برقدار کردن چاههای کشاورزی از طریق وزارت نفت و از محل صرفهجویی در مصرف گازوئیل و سوخت فسیلی و با معرفی وزارت جهاد کشاورزی و امور آب صورت گیرد که بعد از طی این مراحل، شرکت توزیع نیروی برق اقدام به شبکهسازی برق به چاههای کشاورزی میکند، لذا ما آماده شرکت در این طرح هستیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان خاطرنشان کرد: طبق سیاستهای شرکت توانیر، قبوض کاغذی برق از شهریورماه امسال حذف خواهد شد و از این به بعد تعرفههای مصرف بهصورت دیجیتال به اطلاع مشترکان خواهد رسید.
نظر شما