دکتر علی عباسپور تهرانی فرد - نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: جریان هایی مانند لغو عضویت دانشمندان ایرانی در انجمن های علمی آمریکایی موارد تازه ای نیست و در گذشته نیز انجمن بین المللی برق و الکترونیک آمریکا 3 سال پیش عضویت تمامی ایرانیان عضو این انجمن را به حالت تعلیق درآورد که با شکایت بسیاری از اعضای ایرانی و غیر ایرانی روبرو شد و از این موضوع عقب نشینی کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف افزود : ارگان های علمی که عنوان بین المللی برای خود انتخاب می کنند اما عمدتاً محدود به آمریکا هستند به مراجعی تبدیل شده اند که اطلاعات علمی سایر کشورها در آنجا جمع آوری می شود و از پتانسیل علمی سایر کشورها به خصوص کشورهای جهان سوم به طور مطلوبی به نفع خود استفاده می کنند.
وی یاد آور شد: بسیاری از این انجمن ها ادعا می کنند که با سیاست میانه ای ندارند و عمدتاً در اساسنامه های خود بر دوری از سیاست نیز تأکید می کنند اما در واقع در زمان هایی که موضوعات سیاسی کشورشان اولویت پیدا می کند واکنش هایی این چنینی از خود بروز می دهند و این مسئله چندان هم دور از انتظار نیست.
عباسپور تأکید کرد: دانشمندان ایرانی باید بدانند که ماهیت دانشمند ایرانی و پتانسیل و شخصیت او از پیوستن به این انجمن نشأت نمی گیرد بلکه از نظر جامعه بین المللی این دانشمندان قابل احترام هستند.
وی با اشاره به اقداماتی که می توان در برابر این گونه رفتارهای غیر علمی در برابر دانشمندان اتخاذ کرد، گفت: برای اقدام قانونی ابتدا باید اساسنامه انجمن شیمی آمریکا مطالعه شود . البته باید توجه داشت که این انجمن یک انجمن آمریکایی است و ممکن است در اساسنامه مواردی در مورد حفظ منافع ملی آمریکا ذکر شده باشد که در این صورت نمی توان اقدام خاصی انجام داد زیرا دلیل انجمن می تواند استناد به اساسنامه باشد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر در اساسنامه موضوعات سیاسی مطرح نشده باشد، می توان با مراجعه به مراجع بین المللی مانند یونسکو اقداماتی برای لغو عضویت دانشمندان ایرانی انجام داد.
وی اضافه کرد: انجمن های علمی آمریکایی در ظاهر انجمن های علمی هستند اما در باطن به مراجعی برای جمع آوری اطلاعات علمی تبدیل شده اند و هدف شان کسب پتانسیل علمی سایر کشورها است که دانشمندان ایرانی باید به این مسئله توجه داشته باشند.
عباسپور گفت: دانشمندان ایرانی بدانند چه عضو این انجمن شیمی آمریکا باشند و چه نباشند شخصیت علمی خود را خواهند داشت.
به گزارش مهر، انجمن شیمی آمریکا در اقدامی خصمانه و بدون هیچ گونه توجیه علمی عضویت 36 دانشمند شیمیدان ایرانی خود را با ارایه توجیهی غیرمنطقی تحت عنوان «عدم تطابق ماهیت عضویت دانشمندان ایرانی در این انجمن با قوانین آمریکا» (!) لغو کرد.
نظر شما