به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران گفت: در حال حاضر حدود 4 هزار تقاطع پایتخت به وسیله چراغ های راهنمایی کنترل میشوند که حدود 300 چراغ راهنمایی با بررسی زمان و سرعت رفت و آمد خودروها، مدت انتظار در تقاطع را اعلام میکنند که به آنها "چراغ هوشمند" می گوییم.
مهندس حجت الله بهروز افزود: پایتخت نیازمند مدیریت دینامیک در زمینه ترافیک است و امروزه دیده بانی شهر و معابر شهری به عنوان یکی از مرسوم ترین روشهای مدیریت ترافیک در دنیا به شمار می آید و بر این اساس حدود 200 دوربین نظارت تصویری در تهران نصب شده است.
وی ، سال 86 را به عنوان نقطه عطف عبور مدیریت ترافیک تهران در استفاده از روش های مدرن به جای شیوه های سنتی دانست و تصریح کرد: تکنولوژی فعلی مورد استفاده در دوربین های نظارت تصویری پایتخت متعلق به دهه قبل است و پاسخ گوی نیازهای امروز نیست و به همین دلیل طرح تغییر شبکه از آنالوگ به دیجیتال که از سال 85 آغاز شده در سال 86 تکمیل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت کنترل ترافیک با اشاره به نصب 22 تابلوی اطلاع رسانی در بزرگراهها برای ارائه اطلاعات مسیر به رانندگان و این که جدیدترین تکنولوژی این تابلوها در بزرگراه شهید بابایی نصب شده، اضافه کرد: رادیو پیام و صدای شهر نیز در انتقال اطلاعات لحظه ای و آموزه های ترافیکی به رانندگان موثر بوده اند.
بهروز پرهیز از موازی کاری و تحقق مدیریت واحد ترافیک را از جمله راهکارهای برون رفت از چالش موجود در زمینه ترافیک برشمرد و اظهار کرد: اصولا برنامه ریزی برای ترافیک تهران کار پیچیده ای است، چرا که رفتارهای ترافیکی شهروندان پیچیدگی های خاصی دارد و قابل پیش بینی نیست.
وی با بیان اینکه اشباع معابر از خودروها نتیجه طبیعی این است که همه مردم به راحتی خودروی خود را به خیابان ها میآورند، افزود: البته این گفته به معنای تایید ایجاد محدودیت برای مردم نیست، چرا که طرح های محدود کننده با عدالت اجتماعی منافات دارند از آن گذشته تهران امروز دیگر یک جامعه تک بعدی نیست و همه ابعاد آن می بایست در قالب یک مجموعه مورد بررسی قرار گیرد.
مدیر عامل شرکت کنترل ترافیک با تاکید بر این که تا روزی که مردم هزینه واقعی سوخت را نپردازند، انجام اقدام اساسی برای حل معضل ترافیک تهران بعید به نظر میرسد، تصریح کرد: مردم در ایران اصولا صورت مسالهای به نام قیمت سوخت ندارند و تقریبا بهایی برای سوخت خودروی شخصی نمیدهند.
بهروز با اشاره به این که در همه جای دنیا کسی که بنزین بیشتری مصرف میکند و هوا را بیشتر آلوده مینماید، هزینه بیشتری هم پرداخت میکند، اضافه کرد: این موضوع در کشور ما برعکس است چرا که لیتری 400 تومان یارانه بنزین از جیب دولت به کسانی داده میشود که بیشتر بنزین میسوزانند و بیشتر هوا را آلوده میکنند.
وی با بیان اینکه در همین ایام نوروز بسیاری از ما وقتی میخواستیم با خودروی شخصی به مسافرت برویم، حساب همه هزینههای سفر را میکردیم، اما اصلا به سوخت فکر نمیکردیم، اظهار داشت: برای رفتن یک خانواده از تهران به اصفهان با خودروی شخصی کافی است با پرداخت سه هزار تومان باک ماشین را پر کنیم. در حالی که این رقم هزینه یک وعده غذای فقط یک نفر از اعضای همین خانواده در این مسیر است.
مدیر عامل شرکت کنترل ترافیک با تاکید بر ضرورت قرار گرفتن قیمت واقعی بنزین در سبد هزینههای خانواده، افزود: تا زمانی که قیمت بنزین منطقی نشود، وضع به همین منوال خواهد بود که شهروندان ایرانی به خصوص در تهران هنگام خروج از خانه می گویند "بریم با ماشین دور بزنیم" و این در حالی است که شهروندان کشورهای دیگر می گویند "بریم پیاده قدم بزنیم".
بهروز با اعلام این که 60 درصد سفرهای تهران غیر ضروری است تصریح کرد: در همه جای دنیا بار اصلی سفرهای درون شهری بر دوش مترو است و با آن که متروی پایتخت ظرفیت بیشتری دارد، اما به دلیل کمبود واگن نمی تواند سرویس دهی بیشتری داشته باشد و اگر بخش کوچکی از هزینه یارانه بنزین به بدنه مترو تزریق می شد، شاهد تحول بزرگی در کاهش ترافیک بودیم.
وی در پایان اقداماتی مانند تغییر ساعت کار بانکها در کاهش ترافیک را کم تاثیر دانست و اضافه کرد: ما باید مشکل ترافیک را ریشه یابی کرده و به جای اقداماتی مانند تغییر ساعت بانکها کاری کنیم که هیچ سفر غیر ضروری تولید نشود تا مردم به انجام آن اجبار نداشته باشند و به عنوان نمونه مردم مجبور نباشند برای پرداخت قبض آب و برق و تلفن مدام در راه شعب بانکها رفت و آمد کنند.
نظر شما