به گزارش خبرنگار مهر، سید عادل عربی پیش از ظهر شنبه در نشست هم اندیشی نقش اصناف در کاهش مصرف پلاستیک خواستار برگزاری یک همایش در این راستا توسط اصناف و ادارات و ارگانهای مرتبط شد و گفت: تولید پسماند به شیوه زندگی جامعه مرتبط است و با توجه به گستردگی و حجم زیاد اگر روزانه مدیریت نشود چالشهای عدیده ای به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: موضوع مصرف پلاستیک و کیسههای پلاستیکی به چالش جهانی تبدیل شده است به طوری که اکنون تعداد کیسههای پلاستیکی رها شده در آبهای آزاد دنیا با تعداد ماهیهای اقیانوسها برابری میکند و در جای جای طبیعت آثار وجود کیسههای پلاستیکی را مشاهده میکنیم.
عربی با بیان اینکه کیسههای پلاستیکی بسیار سبک بوده و توجیه اقتصادی برای بازیافت ندارند، افزود: این کیسهها به راحتی در طبیعت پراکنده میشوند و جمع آوری آنها بسیار سخت است و زیر نور آفتاب فرایند تجزیه را آغاز میکنند که سالیان سال و گاهی تا ۴۰۰ سال به طول میانجامد.
مدیرکل محیط زیست استان همدان گفت: خرد شدن کیسههای پلاستیکی زیر نور آفتاب باعث تولید ماده سمی گاز دی اکسین شده که وارد آبهای زیر زمینی و آلودگی این آبها و در پی آن بیماری زایی برای انسانها و موجودات زنده میشود.
وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها مصرف کیسههای پلاستیکی محدودیت داشته و مستلزم پرداخت هزینه و مالیات است، افزود: در تعدادی از کشورهای دنیا نیز مصرف کیسههای پلاستیکی ممنوع شده است.
عربی آگاهی مردم را قدم بزرگی در کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی دانست و گفت: جایگزینی کیسههای پارچهای و بادوام برای خریدهای روزانه راه حل مناسبی است و یکی از منابع مهم انتشار کیسههای پلاستیکی بازار و اصناف است که امیدواریم بتوانیم در استان همدان نقش اصناف در کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی را پر رنگ تر ببینیم.
عربی خواستار برگزاری همایش مشترک اصناف و دستگاههای اجرایی مرتبط با تولید و مصرف کیسههای پلاستیکی شد.
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف استان همدان نیز گفت: آگاهی دادن به مردم درباره خطرات کیسههای پلاستیکی و اخذ مالیاتهای سنگین از مصرف کنندگان کیسهها و نیز تصویب قوانین بازدارنده تولید و مصرف کیسههای پلاستیکی در مجلس با همکاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی میتواند راهگشا باشد.
نظر شما