سردار حسین علایی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که " راهکارهای حفظ دستاوردهای هسته ای کشور در شرایطی که مخالفت های جهانی با آن شدت یافته است چیست " گفت : مهمترین موضوع در حال حاضر برای ایران این است که بتواند از اجماع بین المللی جلوگیری کند و به هر طریق ممکن اجازه ندهد حل مساله از راه هایی غیر از مذاکره از جمله از طریق شورای امنیت دنبال شود .
وی همچنین تصریح کرد مذاکره میدان "بده و بستان " است و بدان معنا نیست که دو طرف محکم بر مواضع لایتغیر خود بایستند .
این کارشناس روابط بین الملل افزود : در مذاکره می توان با در نظر داشتن منافع ملی اقداماتی انجام داد که هم دانش هسته ای حفظ شود و هم پیشرفت هسته ای همزمان با ارتباطات جهانی صورت گیرد .
وی گفت: به نظر می رسد ایران باید دراین شرایط از تاکتیک های گوناگون استفاده کند و الزاما حفظ یک تاکتیک در فرایند کار با دنیای مخالف هسته ای شدن ایران کارساز نیست .
ایران باید بتواند در شرایط کنونی از همه ابزارهای قدرت خود در جهان استفاده کند و صفحه شطرنج را به نفع خود شکل دهد |
وی تاکید کرد : باید با ادبیاتی با دنیا حرف بزنیم که زبان آنهاست .
این کارشناس امور بین الملل با بیان اینکه پیامبران هم با زبان قومی که در آن مبعوث شده بودند حرف می زدند افزود : ما با ادبیات ایرانی نمی توانیم با دنیای امروز حرف بزنیم .
وی همچنین بر ضرورت حفظ اتحاد ملی و وحدت رویه در حفظ دستاورد های هسته ای در میان گروه های کشور تاکید کرد : همه گروه ها و جریانات و مقامات باید خط قرمز هایی را برای حرف زدن رعایت کنند و نشان بدهند که اعمال فشار برای سلب حقوق ایران تنها به انسجام بیشتر درونی منجر خواهد شد .
به گفته علایی ایران باید بتواند در شرایط کنونی از همه ابزارهای قدرت خود در جهان استفاده کند و صفحه شطرنج را به نفع خود شکل دهد .
نگرانی قدرت های جهانی از دستیابی ایران به دانش هسته ای به این دلیل است که ترکیب قدرتهسته ای با مولفه قدرت انرژی و ژئو پلتیک نوعی سینرژی و جهش عظیم در قدرت ایران ایجاد می کند |
به گفته وی ایران دو مولفه قدرت ژئوپلتیک و قدرت تامین منابع انرژی را داراست و تا حدودی در منطقه خود قدرت نظامی برتر است .
دکترعلایی دستیابی به فن آوری هسته ای را یکی از مصداقهای دستیابی به مولفه قدرت فن آوری و صنعتی در جهان دانست و گفت : انرژی هسته ای هم از لحاظ اقتصادی در پیشرفتهای صنعتی و کشاورزی برای ایران اهمیت دارد و هم از نظر قدرتی که می تواند جایگزین نفت شود .
وی تصریح کرد : با توجه به دو قدرت مورد اشاره قبلی ( قدرت ژئوپلتیک و قدرت تامین منابع انرژی ) ترکیب این سه قدرت می تواند جهشی بزرگ در جایگاه ایران در جهان ایجاد کند و در شاخص های ارزیابی در مکان مناسبی قرار گیرد .
به گفته این کارشناس روابط بین الملل نگرانی قدرت های جهانی از دستیابی ایران به دانش هسته ای به این دلیل است که ترکیب این قدرت با مولفه قدرت انرژی و ژئو پلتیک نوعی سینرژی و جهش عظیم در قدرت ایجاد می کند و صرفا افزایش قدرت در یک زمینه محسوب نمی شود.
نظر شما