۱۸ فروردین ۱۳۸۶، ۱۵:۱۴

/ ثمره شیرین پایداری ملی- 5/ حسین علایی در گفتگو با مهر:

تکیه بر ادبیات ایرانی برای گفتگو با دنیای امروز کافی نیست/ تاکتیک های جدید و متنوع برای حفظ دستاوردهای هسته ای ضروری است

تکیه بر ادبیات ایرانی برای گفتگو با دنیای امروز کافی نیست/ تاکتیک های جدید و متنوع برای حفظ دستاوردهای هسته ای ضروری است

یک کارشناس روابط بین الملل با تاکید بر ضرورت جلوگیری از اجماع بین المللی علیه ایران با تاکتیک های گوناگون اظهار داشت : با ادبیات ایرانی نمی توانیم با دنیای امروز حرف بزنیم .

سردار حسین علایی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که " راهکارهای حفظ دستاوردهای هسته ای کشور در شرایطی که مخالفت های جهانی با آن شدت یافته است چیست " گفت : مهمترین موضوع در حال حاضر برای ایران این است که بتواند از اجماع بین المللی جلوگیری کند و به هر طریق ممکن اجازه ندهد حل مساله از راه هایی غیر از مذاکره از جمله از طریق شورای امنیت دنبال شود .

وی همچنین تصریح کرد مذاکره میدان "بده و بستان " است و بدان معنا نیست که دو طرف محکم بر مواضع لایتغیر خود بایستند . 

این کارشناس روابط بین الملل افزود : در مذاکره می توان با در نظر داشتن منافع ملی اقداماتی انجام داد که هم دانش هسته ای حفظ شود و هم پیشرفت هسته ای همزمان با ارتباطات جهانی صورت گیرد . 

وی گفت: به نظر می رسد ایران باید دراین شرایط از تاکتیک های گوناگون استفاده کند و الزاما حفظ یک تاکتیک در فرایند کار با دنیای مخالف هسته ای شدن ایران کارساز نیست .

ایران باید بتواند در شرایط کنونی از همه ابزارهای قدرت خود در جهان استفاده کند و صفحه شطرنج را به نفع خود شکل دهد

علایی با تاکید بر لزوم فعال شدن بیش از پیش دیپلماسی در کشور افزود: باید با توجه به شرایط جهانی میدان های مانور جدیدی ایجاد کرد چون به نظر می رسد تاکتیک های تجربه شده در سابق دیگر موفق نخواهد بود . 

وی تاکید کرد : باید با ادبیاتی با دنیا حرف بزنیم که زبان آنهاست .

این کارشناس امور بین الملل با بیان اینکه پیامبران هم با زبان قومی که در آن مبعوث شده بودند حرف می زدند افزود : ما با ادبیات ایرانی نمی توانیم با دنیای امروز حرف بزنیم .

وی همچنین بر ضرورت حفظ اتحاد ملی و وحدت رویه در حفظ دستاورد های هسته ای در میان گروه های کشور تاکید کرد : همه گروه ها و جریانات و مقامات باید خط قرمز هایی را برای حرف زدن رعایت کنند و نشان بدهند که اعمال فشار برای سلب حقوق ایران تنها به انسجام بیشتر درونی منجر خواهد شد .

به گفته علایی ایران باید بتواند در شرایط کنونی از همه ابزارهای قدرت خود در جهان استفاده کند و صفحه شطرنج را به نفع خود شکل دهد .

نگرانی قدرت های جهانی از دستیابی ایران به دانش هسته ای به این دلیل است که ترکیب قدرتهسته ای با مولفه قدرت انرژی و ژئو پلتیک نوعی سینرژی و جهش عظیم در قدرت ایران ایجاد می کند

این کارشناس روابط بین الملل در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به درجه بندی کشور ها با مولفه های گوناگون قدرت توضیح داد: موقعیت جغرافیایی (ژئوپلتیک)، قدرت اقتصادی به معنای نقش آفرینی در تولید ثروت جهانی و تجارت جهانی ، قدرت تامین منابع کمیاب جهان مانند انرژی ، قدرت نظامی و قدرت توامان تولید فن اوری های جدید و قدرت صنعتی از مولفه های مهم قدرت در عرصه جهانی است .

به گفته وی ایران دو مولفه قدرت ژئوپلتیک و قدرت تامین منابع انرژی را داراست و تا حدودی در منطقه خود قدرت نظامی برتر است . 

دکترعلایی دستیابی به فن آوری هسته ای را یکی از مصداقهای دستیابی به مولفه قدرت فن آوری و صنعتی در جهان دانست و گفت : انرژی هسته ای هم از لحاظ اقتصادی در پیشرفتهای صنعتی و کشاورزی برای ایران اهمیت دارد و هم از نظر قدرتی که می تواند جایگزین نفت شود .

وی تصریح کرد : با توجه به دو قدرت مورد اشاره قبلی ( قدرت ژئوپلتیک و قدرت تامین منابع انرژی ) ترکیب این سه قدرت می تواند جهشی بزرگ در جایگاه ایران در جهان ایجاد کند و در شاخص های ارزیابی در مکان مناسبی قرار گیرد . 

به گفته این کارشناس روابط بین الملل نگرانی قدرت های جهانی از دستیابی ایران به دانش هسته ای به این دلیل است که ترکیب این قدرت با مولفه قدرت انرژی و ژئو پلتیک نوعی سینرژی و جهش عظیم در قدرت ایجاد می کند و صرفا افزایش قدرت در یک زمینه محسوب نمی شود. 

کد خبر 466759

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha