به گزارش خبرگزاري مهر ، عبد العزيز حكيم در گفتگو با شبكه خبري العربيه گفت : آمريكايي ها به عنوان دولت اشغالگر در عراق بر اساس قوانين بين المللي مسوول اصلي ناآرامي ها و بي ثباتي در عراق هستند .
حكيم تاكيد كرد: سياست اشغالگران از همان ابتدا سياست اشتباهي بود و واگذارنكردن مسووليت برقراري امنيت به مردم عراق عامل بروز بي ثباتي و نا امني است .
وي با اشاره به گفته هاي مقامات آمريكايي درباره اجازه ندادن به برخي كشورهاي اروپايي براي سرمايه گذاري در عراق به دليل مخالفت آنها با حمله نظامي و نيز در مورد اينكه آيا براي مشاركت كشورهاي ديگر درعراق ميان آمريكا و شوراي انتقالي هماهنگي وجود دارد، گفت : موضع ما با مواضع اشغالگران اختلاف دارد ، ما موضعي مستقل داريم و تحت تاثير مواضع اشغالگران نيستيم ، ما بر حمايت از حقوق ملت عراق تاكيد داريم.
رئيس شوراي حكومت انتقالي افزود : ما ديدگاه هاي خود را بر اساس منافع ملت عراق مطرح مي كنيم ، ما به آمريكا و اروپا كاري نداريم مواضع آنها ارتباطي به ما ندارد ، ديدگاه ما مبني بر ساختن عراقي آباد و مستقل براي همه اقشار اين كشور است .
در ديدگاه ما همه عراقي ها حق مشاركت در ساختن عراق را دارند و موضع آمريكا و برخي شخصيت هاي اين كشور هيچ ارتباطي به ما ندارد ، موضع آنها به خودشان مربوط است .
حكيم در مورد اينكه آيا بازداشت صدام تاثيري در بهبود وضعيت امنيتي عراق دارد يا خير، اظهار داشت : گروه هاي تروريستي با اقدامات خود درپي بي ثبات كردن عراق هستند بسياري از آنها وابسته به رژيم سابق هستند و برخي گروه ها هم با آنها ائتلاف كرده اند ، بازداشت صدام ضربه محكمي به طرفداران وي زد زيرا آنها اميدوار بودند كه صدام بار ديگر به قدرت برگردد طبيعي است در اين برهه همه ما بايد براي مقابله با گروه هاي تروريستي متحد شويم و براي ساخت عراق جديد تلاش كنيم ، ما هيچ كس را از مشاركت در ساختن عراق منع نمي كنيم عراق به همه اقشار و گروه هاي آن تعلق دارد و عراق جديد بر اساس احترام به آرا و ديدگاه هاي همه ملت عراق و مشاركت حقيقي همه عناصر و گروه ها و احزاب ملت عراق شكل خواهد گرفت.
رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق اظهار داشت : ما قصد انتقام جويي از كسي را نداريم ، ما نمي خواهيم رژيمي را بر اساس زيان به ديگران ايجاد كنيم ، مانند رژيم ديكتاتور صدام كه بر اساس قوميت گرايي و طايفه گرايي تشكيل شده بود ، ما مخالف اين روند هستيم ، ما مي خواهيم عراق جديد با مشاركت همه اقشار ملت عراق شكل گيرد كه همه مسووليت پذير باشند و اين فرصت خوبي است و ما نمي خواهيم از بين برود، درها براي همه باز است .
وي در مورد اظهارات برخي مقامات اروپايي در مورد نحوه محاكمه صدام گفت : اروپايي ها در محاكم خود حكم اعدام ندارند ولي در موردعراق وضعيت فرق مي كند، ما اخيرا دادگاهي را براي محاكمه مجرمان جنگي كه بر ضد ملت عراق مرتكب جنايت شده اند ، بر اساس اصول و قوانين عراق تشكيل داديم .
حكيم افزود: در قانون عراق براي جنايتكاران حكم اعدام وجود دارد ، دادگاه ما قانوني است و با قانون عراقي اداره خواهد شد اما در عين حال بر لزوم مطابق بودن روند اجرايي آن با معيارهاي بين المللي اعتقاد داريم و به همين خاطر از برخي كارشناسان بين المللي دعوت كرديم بر روند دادگاه نظارت داشته باشند و منطبق بودن آن بر اساس قوانين و معيارهاي بين المللي را تاييد كنند ، در اين دادگاه حتي براي مجرمان حق دفاع هم لحاظ شده است ، اروپايي ها قوانين خاص خود را دارند و ما قوانين خاص خود و بر اساس آن مجرمان را محاكمه مي كنيم .
حكيم در مورد تصميمات بعدي شوراي انتقالي عراق گفت : بحث اول به تشكيل دولت در مرحله انتقالي مي گردد دوم ايجاد يك سبك و فرمول مناسب براي انتقال قدرت به مجلس ملي انتقالي عراق و سوم اينكه مجلس ملي انتقالي ، حكومت موقت عراق را انتخاب مي كند ، مساله بعدي تهيه پيش نويس قانون اساسي و ارائه آن به ملت عراق براي تاييد آن است تا پس از تاييد كامل ملت عراق براي برگزاري انتخابات تصميم گيري شود كه اميدواريم با تلاش و توجه و تفاهم همه طرفها به يك فرمول مناسب و مورد توافق دست پيدا كنيم .
رئيس شوراي حكومت انتقالي عراق تاكيد كرد: در مساله مهم تدوين قانون اساسي و انتقال قدرت نظر مراجع عظام از اهميت واحترام ما برخودار است و دغدغه ها و ملاحظات آنها مورد عنايت قرار خواهد گرفت .
رئيس شوراي حكومت انتقالي گفت : در نهايت حكومت قانوني انتقالي عراق تا 6 ماه ديگر تشكيل خواهد شد و حكومت قانوني دايمي هم نهايتا تا دو سال ديگر
وي در مورد چالش هاي پيش رو و گام هاي بعدي براي تشكيل دولت مستقل عراق گفت : مهمترين چالش پيش روي ما مساله امنيتي است ، وجودتروريست هايي كه به دنبال ناامني و بي ثبات كردن عراق هستند .
حكيم افزود : متاسفانه ديدگاه ما در مورد مسائل امنيتي با بي اعتنايي اشغالگران روبرو شده است سياست هاي اشتباه اشغالگران در مسائل امنيتي باعث مشكلات موجود شده است ما معتقديم اگر به ديدگاه ما براي مسائل امنيتي توجه مي شد اوضاع امنيتي عراق اكنون بهبود مي يافت .
وي گفت : ديدگاه ما در مورد امنيت اين است كه مسووليت امنيت را بايد عراقي ها برعهده بگيرند، در مساله انتقال قدرت احترام به ديدگاه هاي مراجع و علماي و طرفهاي مختلف توجه خواهد شد ، انتخاب اعضاي مجلس ملي انتقالي بر اساس شيوه مستقيم آزادانه انجام خواهد شد و ما تلاش مي كنيم در مورد اين مسائل به توافق برسيم.
رئيس شوراي حكومت انتقالي عراق با تروريست خواندن گروهك منافقين خلق بر محاكمه افرادي از اين گروهك كه با رژيم صدام ارتباط داشتند و در حق مردم عراق جنايت هاي فراوان مرتكب شدند ، تاكيد كرد.
عبدالعزيز حكيم در گفتگو با العربيه :
سياست هاي اشتباه اشغالگران عامل بي ثباتي و ناامني در عراق است
عبد العزيز حكيم رئيس دوره اي شوراي حكومت انتقالي عراق ، اشغالگران آمريكايي را مسوول اصلي بروز ناامني و بي ثباتي در عراق دانست.
کد خبر 46720
نظر شما